پخش زنده
امروز: -
کارشناسان گفتند: استفاده اصولی از نهاده کود سبب ارتقا بهره وری در تولید میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، قربانی، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشارزی پیش بینی کرده است، تا پایان سال زراعی، بیش از شش و نیم میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شود. قربانی، یکی از دلایل افزایش تولید را تامین به موقع انواع کودهای پایه گندم میداند. کارشناسان معتقدند استفاده از نوع و مقدار کود، هنگامی موجب افزایش کمی و کیفی محصولات میشود که بر اساس نتایج آزمایش خاک صورت گیرد.
علی شماخی، کشاورز نظرآبادی (از توابع استان البرز) است که عملیات زراعی مانند کوددهی را به صورت سنتی انجام میدهد.
علی شماخی، کشاورز گفت: من بر اساس نظریات خودم، در هر هکتار از شش کیسه کود شیمیایی استفاده کردم.
آقای پیشگاهی، کشاورز دیگری، رویکرد علمی نسبت به مزرعه اش دارد.
کمال پیشگاهی، کشاورز گفت: قبل از کشت، حتما آزمون خاک را انجام میدهم.
این کشاورزان با این که شرایط یکسانی داشتند، اما عملکردشان متفاوت است. پیشگاهی توانسته است علاوه بر افزایش مقدار تولید، کاهش آلودگی آب و خاک و افزایش کیفیت محصولات را هم داشته باشد. اما اهمیت آزمایش خاک کشاورزی.
قیصری نسب، معاون مطالعات شرکت آب و خاک کشور گفت: بافت خاک را در این آزمایشات (خاک شناسی) هم میتوان مشخص کرد. چه زمانی میتوانند بحث آبیاری را انجام بدهند و کارشناسها میتوانند زمان کوددهی را به کشاورزان توصیه کنند.
با این همه مزایا، چرا برخی از کشاورزان همچنان به طور سنتی عمل میکنند.
علی شماخی، کشاورز گفت: گرانی آزمایشاتی که دارد انجام میشود.
میرزاوند، مدیرکل امور خاک معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به حساسیت نوع دستگاهها که خیلی هم گران هستند؛ قیمت تمام شده تجزیه خاک، گران از آب در میآید.
علی شماخی، کشاورز گفت: هیچگونه اطلاع رسانی برای کشاورزان از طرف ارگانهای مربوطه انجام نشده است.
بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، دولت مکلف به فراهم نمودن بسترهای لازم برای مصرف بهینه نهادهها بویژه کودها و تقویت شرکتهای دانش بنیان در این حوزه است. آموزش کشاورزان و ورود شرکتهای دانش بنیان یکی از ضروریات افزایش بهره وری مزارع است.
اسدی، مدیر آزمایشگاه خاک شرکت دانش بنیان در این باره گفت: اگر آموزشهایی در این زمینه صورت گیرد، ارتباط آزمایشگاههای دانش بنیان و کشاورزان بیشتر خواهد شد. نتیجه آن، افزایش کیفیت محصولات و افزایش بهره وری و در نهایت افزایش خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی میباشد.
خرد و سنتی بودن حدود ۶۵ درصد کشاورزی از دلایل دیگر توزیع نامناسب کود در مزارع است.
میرزاوند، مدیرکل امور خاک معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: اکثر کشاورزان ما خرده پا هستند، بدون حمایت دولت توان انجام این کار را ندارند.