پخش زنده
امروز: -
سفير جمهوري ارمنستان در بازديد ازبندر چابهار گفت : به دنبال سرمايه گذاري در حمل و نقل ترانزيتي و انجام خدمات لجستيکي در چابهار هستيم .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، آرسن آواکيان با بيان اينکه استفاده از امکانات بندر چابهار از چند جنبه براي ما قابل اهميت است افزود : ما مايل هستيم که کالاهاي ما از هندوستان به چابهار و از چابهار به ارمنستان ارسال شود
وي گفت : درصدد ايجادهمکاري بين ارمنستان، ايران و هند از طريق چابهار هستيم .
سرپرست اداره کل بنادر و دريانوردي استان نيز با اشاره به فراهم بودن زير ساختهاي بندري ايجاد شده براي پذيرش بدون محدوديت انواع کشتي و قابليت تخليه و بارگيري انواع کالاها در بندر چابهار خاطرنشان کرد: امکان جابجايي دريايي کالا به مقاصد بنادر کشورهاي حاشيه خليج فارس و بنادر هند وجود دارد و و در اين زمينه لازم هست تسهيلات و هماهنگي براي تردد ناوگان حمل زميني ترانزيتي از طريق مرزهاي زميني دو کشور براي انتقال کالاهاي صادراتي و وارداتي و ترانزيتي نيز فراهم شود.
روانبخش در ادامه افزود: به دلیل عدم دسترسی ارمنستان به دریا؛ با وجود مرز مشترک زمینی بین ارمنستان و ایران، بنادر جمهوری اسلامی ایران در جنوب خصوصا بندر چابهار ظرفیت مناسبی برای انجام تبادلات تجاری ارمنستان با سایر کشورها از طریق چابهار خواهد بود.
وی با اشاره به طرح اتصال اقیانوس هند به دریای سیاه که این روزها مطرح هست اضافه کرد: قرار گرفتن ارمنستان در این مسیر ترانزیتی بین ایران و گرجستان به عنوان نقطه اتصال دهنده و پل ترانزیتی چابهار به بنادر شرق دریای سیاه خصوصا بندر پوتی در گرجستان خواهد بود که کمک زیادی به انتقال سریع و ارزان محموله ترانزیتی از این مسیر در مقایسه با مسیر دریایی کانال سوئز خواهد کرد.
وی اضافه کرد: بازار بزرگ کشورهای اوراسیا و تمایل این کشورها به انجام تبادلات کالایی و تجاری با کشورهای حاشیه خلیج فارس، دریای عمان و هند فرصت مناسبی برای استفاده از زیرساختهای بنادر ایران در جنوب خصوصا بندر چابهار و استفاده از کشور ارمنستان به عنوان دروازه ورود به کشورهای اوراسیا خواهد بود.
در بازدید سفیر جمهوری ارمنستان در ایران از بندر چابهار و نشست با سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی استان در بندر شهید بهشتی، راه های توسعه همکاری های بازرگانی و تجاری از طریق بندر چابهار و از مبدا هندوستان بررسی شد.