پخش زنده
امروز: -
محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، محل اثر این میدانها را بر روی مکانی از سلول که کارخانۀ تولید انرژی سلوی (میتوکندری) است، کشف کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر سید پیمان شریعتپناهی عضو هیأت علمی گروه بیوشیمی مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران (IBB) گفت: با توجه به پیشرفت وسایل ارتباط جمعی مانند تلفن همراه و همچنین گسترش خطوط برق در سراسر دنیا، انسانها در حال حاضر در معرض میدان مغناطیسی حاصل از این تجهیزات هستند. با توجه به شدت کم این میدانها در دهههای گذشته تصور میشد که این میدانها بر موجودات زنده تأثیری ندارند.
وی خاطرنشان کرد: اولین اثرات مربوط به میدانهای مغناطیسی ضعیف در مسالۀ مهاجرت پرندگان با استفاده از میدان مغناطیسی زمین مشاهده و این موضوع به یکی از مصادیق علمی نوین به نام زیستشناسی کوانتومی بدل شد.
عضو هیأت علمی گروه بیوشیمی مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران درباره نتیجه تحقیقات جدید در حوزه تأثیر میدانهای مغناطیسی بر بدن انسان، اظهار داشت: پژوهش جدید محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک این دانشگاه نشان داد که این میدانهای مغناطیسی، هرچند ناچیز، بر روی همۀ سلولها، میتواند اثرگذار باشد.
شریعتپناهی افزود: در این مطالعه، محل اثر این میدانها در درون سلول نیز مشخص شد، این میدانهای مغناطیسی بر روی مکانی از سلول اثر میگذارد که کارخانۀ تولید انرژی سلوی (میتوکندری) است.
وی ادامه داد: با کشف این مکانیسم اثرگذاری، نشان داده شد که میدانهای مغناطیسی، هرچند با شدت بسیار کم، نه تنها بر پرندگان مهاجر، بلکه میتوانند بر روی تمام جانداران و از جمله انسان اثر بگذارند. این موضوع میتواند مصداقی جدید در علم زیستشناسی کوانتومی باشد که در آن پدیدههای زیستی نه تنها توسط فیزیک کلاسیک بلکه به وسیلۀ قوانین غیرمنتظرۀ کوانتومی توضیح داده میشوند.
عضو هیأت علمی گروه بیوشیمی مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران تاکیدکرد: این موضوع ضمن هشدار سلامت در استفاده از ابزارهای الکتریکی مدرن، میتواند نویددهندۀ استفاده از این میدانها در درمان بیماریهای مختلف باشد.