پخش زنده
امروز: -
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور مسئله محوری را رویکرد جدید این سازمان دانست و گفت: ۷۲۲ برنامه نظارت با موضوع مسئله محوری در سازمان بازرسی طراحی شده است که در آنها دنبال این هستیم آن مسئله و مشکل اصلی را رفع کنیم یا کاهش دهیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور در جلسه تکریم و معارفه بازرس کل استان گیلان که صبح امروز با حضور افشین سهراب خان بازرس کل استان تهران و رئیس منطقه یک، رئیس کل دادگستری و اعضای شورای قضایی و اداری استان گیلان در محل بازرسی کل استان برگزار شد، خاطرنشان کرد: با قاطعیت میگویم که فساد در کشور سیستمی و سازمانی نیست؛ افرادی که مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران را مطالعه کرده اند به خوبی مطلع هستند که فساد سیستمی و سازمانی در این نظام شکل نخواهد گرفت.
وی افزود: ممکن است مدیری مرتکب فساد شود، ولی مهم این است که اراده برخورد با مدیر فاسد وجود داشته باشد و بنده که در ردههای مختلف دستگاه قضایی مسئولیت داشته ام قاطعانه میگویم که در دستگاه قضایی این اراده وجود دارد که شاهد مثال آن، پروندههای متعددی است که به آنها بدون توجه به مقام و مسئولیت، رسیدگی شده یا در حال رسیدگی است.
احمد رحمانیان با تاکید بر اینکه نظارت باید مقتدرانه و بازدارنده باشد، تصریح کرد: تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه و پیشگیری از فساد تکلیف را بر همه مدیران و خدمتگزاران جمهوری اسلامی تمام کرده است و وظیفه شرعی، دینی و قانونی ما است که در این راستا قدمهای جدی برداریم.
وی با بیان اینکه یکی از راهبردهای سازمان بازرسی کل کشور در دوره جدید پیشگیری از فساد است، افزود: تمرکز در بحث فساد باید روی پیشگیری از فساد باشد؛ اما پیشگیری نیز باید واقعی باشد، نه فقط در حد سخنرانی باقی بماند.
رحمانیان تصریح کرد: متاسفانه در مبارزه با فساد کمتر به گلوگاهها و بسترهای فسادزا توجه شده است. اگر مسیر فساد را مسدود نکنیم آن فساد پابرجا بوده و پیوسته برای دستگاه قضا پرونده تولید میکند.
وی با اشاره به گزارشهای هشداری سازمان بازرسی در راستای پیشگیری از فساد گفت: اگر مدیران به گزارشهای هشداری سازمان توجه نکنند و مرتکب جرم و سوء جریان شوند، نه تنها مدیر تحت تعقیب قرار میگیرد، بلکه از آن مدیر خسارت آن کار نیز مطالبه میشود.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به راهکارهای اجرای پیشگیری از فساد خاطر نشان کرد: در یک نظام حاکمیتی یا اداری اگر بخواهیم از فساد پیشگیری موثر و مطلوب داشته باشیم، باید نظام برنامه ریزی ما، کاملا علمی و منطبق بر آخرین آموزهها و الگوهای روز دنیا باشد.
وی اظهار کرد: این نظام برنامه ریزی باید شاخص و سنجه مناسب داشته باشد تا بتوانیم مرتب آن را پایش کنیم.
رحمانیان با تاکید بر اینکه برای پیشگیری درست از فساد باید برنامههای خود را مورد بازنگری قرار دهیم، تصریح کرد: این خطای راهبردی است که بخواهیم در حوزه برنامه ریزی به شاخ و برگ بپردازیم و از فرایندها دستورالعملها و آیین نامههای فسادزا غافل شویم.
وی عامل مهم دیگر اجرای برنامه را عوامل و نیروی انسانی اجراکننده در سطوح مختلف دانست و گفت: آنچه مسلم است اینکه نیروی انسانی باید متعهد، متخصص، توانمند، مردمی و دارای روحیه جهادی و خلاق باشد. به عبارتی کارهای بزرگ را باید دست اهل آن سپرد.
وی افزود: سازمان بازرسی کل کشور به دنبال تضمین اجرای صحیح قوانین و حسن جریان امور است. اینکه سلامت مدیران را تامین کرده و اجازه ندهد مدیر که سرمایه نظام است بلغزد و هم خود را دچار مشکل کند و هم دیدگاههای مردم را نسبت به سلامت نظام اداری دچار تردید کند.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر اینکه این سازمان دنبال نظارت هوشمند است، افزود: یکی از شاخصههای نظارت هوشمند، نظارت الکترونیک است که در این راستا پروژه بزرگی در سازمان شروع شده است.
وی گفت: اقدامات خوبی در دستگاههای اجرایی در جهت فراهم کردن نظارت هوشمند مانند اتصال سامانهها به همدیگر فراهم شده که باید تکمیل شود.
رحمانیان ادامه داد: امروز نمیتوان برای هر فرد و دستگاه یک ناظر اختصاص داد؛ بنابراین بهترین نظارت، نظارت درونی است که متاسفانه در برخی دستگاهها خوب اعمال نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: وجه دیگر نظارت، نظارت برون دستگاهی است که نماد آن نظارت الکترونیک است که از بازرسی کل استان گیلان میخواهم نظارت الکترونیک را خصوصا در جرایم و مفسدههای اولویتی در استان شروع کرده و این طرح را پایلوت کند.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور یکی از آسیبهای مدیریتی را عدم اطلاع مدیران از قوانین و مقررات دانست و افزود: انتظار نداریم که مدیران همه قوانین را مطلع باشند؛ اما مدیران باید مشاورانی قوی، متعهد، مجرب و فاضل در کنار خود داشته باشند تا قبل از امضای طلایی از آنها مشاوره بگیرند.
وی افزود: برگزاری دورههای آموزشی مدیران با قوانین و مقررات در دستور کار سازمان است که بازرسی استان گیلان میتواند آغاز کننده آن باشد.
رحمانیان با تاکید بر ملاحظه نقاط قوت و مثبت مدیران اجرایی در کنار نقاط ضعف و منفی گفت: سازمان بازرسی کل کشور به دنبال حمایت از مدیران سالم، شجاع، قاطع، پاکدست، جهادی، متفکر و فاضل است و میخواهیم بستر این حمایت را فراهم کنیم.
وی مسئله محوری را رویکرد جدید سازمان بازرسی کل کشور دانست و گفت: ۷۲۲ برنامه نظارت با موضوع مسئله محوری در سازمان بازرسی کل کشور طراحی شده است که در آنها دنبال این هستیم آن مسئله و مشکل اصلی را رفع یا کاهش دهیم.
قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور در پایان ضمن تقدیر از عملکرد سیف الله مسرور، سجاد ده ده جانی را به عنوان بازرس کل استان گیلان معرفی کرد.
گفتنی است ده ده جانی پیش از این سرپرست بازرسی کل استان آذربایجان غربی بود.