پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: خوشبختانه سلامتی زائران عملیات حج تمتع ۱۴۰۱ در حد عالی است و تاکنون هیچ موردی از ابتلا به بیماری کرونا و آبله میمون در میان زائران ایرانی شناسایی نشده است.
دکتر سید علی مرعشی در مصاحبه با خبرنگار اعزامی خبرگزاری صدا و سیما، درباره درمانگاهها و مراکز درمانی جمعیت هلال احمر کشورمان در مکه و مدینه افزود: تیم پزشکی ما با نخستین پروازها عازم مدینه شد و هم اکنون دو درمانگاه در مدینه و یک درمانگاه مرکزی به عنوان پشتیبان آماده خدمات رسانی به زائران کشورمان هستند و یکی از این درمانگاهها به صورت شبانه روزی خدمت میدهد و دو مطب دیگر هم در دو هتل محل استقرار زائران خدمت رسانی میکنند.
وی گفت: مجموعه معاینههای پزشکان ما از ابتدای حضور زائران ایرانی تا روز گذشته در مدینه ۶۰۰ مورد بوده است که ۳ زائر ما نیز به بیمارستانهای سعودی اعزام شده اند.
مرعشی، بیشترین مشکلات مراجعان را مربوط به دردهای عضلانی و علائم گوارشی اعلام کرد و افزود: درمانگاهها و بیمارستانهای مکه هم در حال خدمت رسانی هستند و قراردادهای آنها منعقد شده است و ما مراجعات مختصری هم در مکه داشته ایم که هیچ مسئله قابل توجهی در میان زائران ایرانی وجود ندارد.
وی گفت: سه درمانگاه شبانه روزی و سی مطب به صورت ۸ و ۱۶ ساعته خدماتی به زائران در مکه ارائه میکنند که این خدمات در ایام تشریق در منا و عرفات هم ادامه خواهد داشت.
مرعشی درباره داروهای مورد نیاز در مراکز درمانی نیز گفت: حمل داروها به خوبی از ایران انجام و در مدینه تخلیه شده است که آخرین حمل بار امروز انجام میشود و تا زمانی که همه داروهای مورد نیاز مان از ایران وارد عربستان شود مقداری دارو و سرم در مکه و مدینه خریداری کردهایم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر زائران نیاز به جراحی داشته باشند چه اقدامی انجام میشود؟ افزود: بر اساس روال سالهای گذشته هرگونه خدمات فوق تخصصی و اعمال جراحی در بیمارستانهای سعودی انجام میشود و البته در مراکز درمانی ما نیز متخصصان داخلی، قلب و عروق، ارتوپدی، روانپزشکی، زنان و طب اورژانس حضور دارند و در مکه همه این خدمات و همچنین خدمات رادیولوژی و تصویربرداری ایکس ری و دندانپزشکی ارائه میشود.
دکتر مرعشی درخصوص اینکه آیا زائران کشورمان به کرونا یا بیماریهای دیگر مبتلا شده اند یا خیر؟ گفت: هیچ مورد خاصی از ابتلا زائران ایرانی به آبله میمون و کرونا شناسایی نشده است و ما تجهیزات مربوط به آزمایشهای سریع کرونا را با همکاری وزارت بهداشت با خودمان آوردهایم و متخصصان بهداشت محیط و بیماریهای عفونی وزارت بهداشت ما را در این سفر همراهی کردهاند و امیدواریم که حج سالمی را برای زائران برگزار کنیم.
وی با توصیه به زائران هم گفت: ما درخواست میکنیم که زائران نکات بهداشتی را رعایت کنند و با توجه به اینکه حج امسال در فصل گرم سال برگزار میشود حتماً زائران مراقب باشند گرمازده نشوند و در طول روز در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار نگیرند، مایعات بسیار بنوشند و در جمعهای کوچک و محیطهای بسته از ماسک استفاده و بهداشت فردی و جمعی را رعایت کنند.
دکتر مرعشی افزود: اگر زائران به هر دلیلی مبتلا به بیماریای شدند سریعاً به همکارانم در مراکز درمانی مراجعه کنند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت افزود: با توجه به کمتر شدن جمعیت زائران در حج تمتع امسال و همچنین سقف سنی ۶۵ سال در مقایسه با دورههای گذشته، شاهد کاهش مراجعان به مراکز درمانی مان هستیم و مهمترین بیماریهای همراه زائران مان به ترتیب دیابت و پرفشاری خون است.