پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: بردن داروهای با پایه مخدر یا کدئین و آرامبخشها به عربستان ممنوع است و زائرانی که از داروهای اعصاب و روان استفاده میکنند باید نسخه پزشک معالج همراهشان باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید علی مرعشی افزود: بر اساس دستورالعمل اعلام شده از سوی عربستان، زائران حج تمتع برای ورود به این کشور به تزریق ۲ دُز واکسن نیاز دارند که در کارت واکسیناسیون آنها ثبت شده باشد.
وی ادامه داد: از ۱۰ واکسنی که عربستان اعلام کرد، ۳ واکسن سینوفارم، اسپوتنیک و آسترازنکا در فهرست واکسنهای زائران در داخل کشور بود، از این رو توصیه شد کسانی که از این ۳ واکسن استفاده نکردهاند ۲ دُز از آن را در فاصله ۳ تا ۴ هفته باقی مانده تا حج استفاده کنند که همین اتفاق نیز افتاده است و زائران از نظر واکسیناسیون مشکلی نخواهند داشت.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر تأکید کرد: اگر زائران ۳ دُز واکسن زده باشند میتوانند از ۳ واکسن یادشده به عنوان دُز یادآور استفاده کنند به این ترتیب در کارت واکسیناسیون ثبت میشود و در زمان گرفتن روادید با مشکل مواجه نمیشوند.
مرعشی با اشاره به شرط سنی برای پروازهای حج امسال افزود: بالاتر از ۶۵ سال مجاز به تشرف نیستند و حداقل سن مشکلی نیست.
وی به موضوع داروهای ممنوعه اشاره و تأکید کرد: براساس روال سالهای گذشته عربستان داروهای ممنوع را اعلام کرده است، این داروها شامل داروهای با پایه مخدر هستند یا کدئین دارند یا جزو آرامبخشها هستند، از این رو زائرانی که از داروهای اعصاب و روان استفاده میکنند باید نسخه پزشک معالج همراهشان باشد.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال گفت: سایر داروها مشکلی ندارد و زائرانی که از داروی خاص استفاده میکنند، دارو برای ۳۵ تا ۳۶ روز به مقدار کافی همراه خود داشته باشند.
مرعشی تأکید کرد: مسکنهای کدئین دار مشکل دارد، ولی سایر مسکنها مشکلی ندارد.
وی به زائران توصیه کرد: در هوای گرم و تابش مستقیم آفتاب حتی المقدور تردد نکنند و در زمانهایی که از نظر شرعی مشکل ندارد از چتر استفاده کنند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال گفت: زیارت حرمین شریفین را به ساعت عصر و شب و بامداد قبل از طلوع آفتاب منتقل کنند که کمتر خطر گرمازدگی داشته باشد و از مایعات به میزان بسیار زیاد استفاده کنند و حتماً استحمام روزانه داشته باشند.
مرعشی با بیان اینکه هلال احمر در مراکز اسکان زائران مطب و درمانگاه دارد، افزود: در مدینه منوره ۲ درمانگاه شبانه روزی و یک مرکز دی کلینیک دائر شده و در مکه بیمارستان و سه درمانگاه شبانه روزی و در مراکز اسکان زائران نیز مطبهای ۸ و ۱۶ ساعته برقرار است و کادر پزشکی ما با استقرار بالغ بر ۲۸۵ نفر در طول مدت سفر در خدمت زائران عزیز خواهند بود.
وی ادامه داد: گروهی پیش پرواز برای راه اندازی درمانگاه همراه دست اندرکاران سازمان حج و زیارت بامداد امروز به مدینه منوره اعزام شدند، از این رو قبل از رسیدن زائران کارمان را شروع کردهایم و آمادگی لازم را برای خدمترسانی به زائران در زمینه بهداشت و درمان داریم.