پخش زنده
امروز: -
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی، نظر دادگاه را تعیین کننده در میزان مال تملیکی به کودک در فرآیند فرزند خواندگی دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سعید بابایی با تاکید بر اینکه دادگاه در صورتی حکم سرپرستی صادر میکند که بخشـی از اموال یا حقوق متقاضی فرزندخواندگی، به کودک یا نوجـوان تحت سرپرستی تملیک شود افزود:مواردی هم بوده که به سبب وضعیت مناسب اجتماعی خانواده فرزندپذیر، دادگاه به رغم نداشتن خانه شخصی، حکم به فرزندخواندگی داده است. بنابر این در فرزندخواندگی، میزان تملیک مایملک یا تعهدکتبی نسبت به آن بسته به نظر قاضی است و پرونده به پرونده متفاوت خواهد بود.
وی ادامه داد: در مواردی که دادگاه تشخیص دهد اخذ تضمین عینی از درخواست کننده ممکن یا به مصلحت نیست و سرپرستی کودک یا نوجوان ضرورت داشته باشد، دستور اخذ تعهد کتبی به تملیک بخشی از اموال یا حقوق در آینده را صادر و پس از قبول درخواست کننده و انجام دستور، حکم سرپرستی صادر میشود.
بابایی اضافه کرد:در صورتی که دادگاه تشخیص دهد اعطای سرپرستی بدون اجرای مفاد این ماده به مصلحت کودک یا نوجوان است، بدون فوت وقت به حکم سرپرستی را صادر خواهد کرد.
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی، با اشاره به موضع قانون در این باره که والدین فرزندپذیر از فرزندخوانده ارث نمیبرند افزود قانونگذار تلاش کرده برای حمایت از فرزند خوانده، بندهایی را در نظر بگیرد تا وی در این مسئله متضرر نشود و به عبارتی فسخ فرزندخواندگی نیز دشوارتر شود.
گفتنی است براساس ماده ۱۵ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست، درخواست کننده یا درخواست کنندگان سرپرستی باید متعهد شوند که همه هزینههای مربوط به نگهداری و تربیت و تحصیل افراد تحت سرپرستی را تأمین کنند. این حکم حتی پس از فوت سرپرست یا سرپرستان نیز تا تعیین سرپرست جدید، برای کودک یا نوجوان جاری خواهد بود.
یادآور میشود ماده ۱۷ قانون حمایت از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست نیز بخش دیگری از تکالیف سرپرست و فرزند پذیر همچون نگهداری، تربیت و دادن نفقه را البته با رعایت تبصره ماده (۱۵) تصریح کرده است. بر این اساس کودک یا نوجوان تحت سرپرستی نیز مکلف است نسبت به سرپرست، احترام متناسب با شأن وی را رعایت کند.