ایران در تهیه داروهای مشتق از پلاسما یکی از برترینهای دنیا است
مراسم روز جهانی اهدا کنندگان خون برای بزرگداشت کسانی که زندگی خود را به نشانه همبستگی روح انسانی با دیگر انسانهای بیمار شریک میشوند در مرکز اهدای خون همزمان با سایر کشورهای جهان برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان انتقال خون؛ دکتر مصطفی جمالی مدیر عامل سازمان انتقال خون در این مراسم ضمن تشکر و قدردانی از مسؤولان، خیرین، کارکنان زحمتکش و اهدا کنندگان ایثار گر خون، به نقل از سازمان جهانی بهداشت گزارشی از عملکرد این سازمان طی سالهای اخیر ارائه داد.
دکتر جمالی تاکید کرد: بر مبنای این گزارش انتقال خون ایران وضع درخشانی دارد و از بهترین انتقال خونهای جهان است.
وی به اشاره به آمار اهدای خون در اغلب کشورهای دنیا که رقم ۱۰ تا ۲۰ نفر به ازای هر هزار جمعیت است، گفت: تنها کشورهای بسیار ثروتمند و توسعه یافته شاخصی بالاتر دارند و ایران با وجود همه گیری کرونا با شاخص ۲۴ در هزار اهدای خون اکنون پهلو به پهلوی کشورهای توسعه یافته قدم بر میدارد در حالی که رقم ۲۷ اهدا در هزار نفر را هم به ثبت رسانده ایم.
وی ادامه داد: در حالی که خیلی از کشورهای دنیا هنوز با چالش اهدای خون جایگزین و پولی مواجه هستند ایران سالها است که دیگر چنین مبحثی را بسته و اهدای ۱۰۰ درصد داوطلبانه و بدون چشمداشت مردم ایثار گر را شاهد است.
مدیر عامل سازمان انتقال خون در خصوص شاخص سلامت خون اهدایی در کشورمان گفت: این شاخص در ایران در زمره کشورهای توسعه یافته و گاه بالاتر از شاخصهای آمریکا قرار میگیرد.
دکتر جمالی از این که ۵۰۰ میلیون نفر از مردم دنیا که در ۱۰ کشور جهان قرار دارند از خون نا سالم استفاده میکنند ابراز تأسف کرد.
وی تبدیل خون کامل به فراورده را یکی از شاخصهای توسعه یافتگی انتقال خون یک کشور دانست و گفت: هم اکنون ۹۸ درصد پلاسمای ایران تبدیل به داروهای مشتق از پلاسما میشود و از این نظر ایران یکی از برترین کشورهای دنیا است.
مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران شرایط اهدای خون و تامین خون برای بیماران در دنیا را نا عادلانه خواند و گفت ایران برای ترویج و آموزش و گسترش اهدای خون در دنیا آمادگی کامل دارد که با سازمان جهانی بهداشت همکاری کند.
همچنین دکتر ابوالقاسمی عضو شورای عالی سازمان انتقال خون با اشاره به شاخصهای ارائه شده توسط مدیرعامل سازمان گفت: این شاخصهای غرور آفرین که به آن میبالیم ثمره خون دل خوردنها و تلاشهای بسیار است.
وی با اشاره به سالهای انقلاب و دفاع مقدس و فرهنگ عاشورا و ماه مبارک رمضان برای نذر خون، گفت: این پیشینه فرهنگ ایثارگری را نهادینه کرده است و در وضعیت افتخار آفرین امروز سازمان نقش دارد.
دکتر ابوالقاسمی با تأکید بر اهمیت تأمین پلاکت فرزیس برای مراکز درمانی؛ پلاکتی که با این روش تهیه میشود را بسیار با کیفیت و مؤثر دانست و گفت: خیلی خوب است که به دست آوردن این نوع پلاکت در انتقال خون مد نظر قرار گرفته و رو به افزایش است.
عضو شورای عالی سازمان انتقال خون تأکید کرد: باید برنامه ریزی به سمتی برود که در تأمین ایمنو گلوبولین و آلبومین که مورد نیاز بسیاری از بیماران است به خود کفایی برسیم و این محصولات را به بقیه کشورهای جهان نیز صادر کنیم.
دکتر پورحسینی مشاور وزیربهداشت درمان و آموزش پزشکی و مدیر کل حوزه وزارتی از دیگر سخنرانان این مراسم بود که ضمن تقدیر و تشکر از کادر سلامت بویژه کارکنان سازمان انتقال خون گفت: با وجود همه مشکلات مردم و کادر سلامت در کنار هم با یاری و ایستادگی بحران کرونا را مهار کردند و اکنون به مرگ و میر کمتر از ۱۰ نفر در روز رسیده ایم.
وی ضمن تقدیر و تشکر از تلاش کارکنان سازمان انتقال خون و ایثار و انسان دوستی اهدا کنندگان خون گفت: ایران نسبت به کشورهای جهان کمترین کاهش اهدای خون را شاهد بود که این مایه افتخار است و ما درمقابل اهدا کنندگان خون که نماد ایثار در کشور هستند سر تعظیم فرود میآوریم.
دکتر پور حسینی محبت و عشق و ایثار را بالاترین نماد توسعه یافتگی اجتماعی و فرهنگی دانست و گفت: توسعه یافتهترین کشورهای جهان به کودکانشان این شاخصها را آموزش میدهند و خوشبختانه این روحیه ایثارگری و نوعدوستی را در تمام دوران تاریخ کشورمان خصوصا در دوران پس از اسلام، دوران انقلاب و زمان جنگ میتوان با درخشش فراوان مشاهده کرد.
وی رکورد بالاترین اهدای خون و پلاکت و پلاسما را نیز در اختیار ایران دانست و گفت: اهدای خون به انسان احساس ارزشمند بودن و حس خوب معنوی و نوعدوستی میدهد.
گفتنی است، در پایان این برنامه از اهدا کنندگان پیشکسوت و خانواده اهدا کنندگان متوقی تقدیر و به رسم یادبود هدایایی به این عزیزان پیشکش شد.