پخش زنده
امروز: -
چالش کم آبی در کهگیلویه جدی است و مدیریت آب باید جدی گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، استفاده دامداران از آب شرب برای دامها، انشعابات غیرمجاز، پایین رفتن سطح آب چاهها، محدودیت ظرفیت مخازن زمینی و فرسودگی شبکههای توزیعی و سامانههای جانبی، کمبود تجهیزات اصلاحی لازم در دستگاه متولی و بیشتر شدت گرمای هوا و افزایش مصرف آب این شهرستان را با مشکل شدید و بحران کم آبی مواجه کرده است به طوریکه اکثر روستاها و حتی مناطق شهری با تنش آبی مواجه شدند.
در همین زمینه معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویر احمد طی بازدید و جلسهای اضطراری در راستای پیگیری مشکل کم آبی در حوزه روستایی در فرمانداری کهگیلویه گفت: امروز آب به چالشی امنیتی و اجتماعی تبدیل شده است و از آن جا که جایگزینی ندارد سرمایه ملی است.
سیدجواد هاشمی با بیان اینکه روستاها در رابطه با کم آبی و سلامت آبی بیشتر مورد تعرض هستند، افزود: شبکه آبی در مناطق روستایی طولانی است و این شبکه نیازمند بروز رسانی است.
وی گفت: در بخش آب و فاضلاب تلاشهایی انجام شده، اما در راستای مهندسی علمی آب و مقابله با بحران کم آبی و پدافند غیر عاملی آن تاکنون کار موثری صورت نگرفته است.
معاون امنیتی استاندار کهگیلویه و بویر احمد افزود: با توجه به پیش بینیهایی که از وضعیت کاهش منابع آبی وجود داشت شرکت آب و فاضلاب بخصوص در مناطق گرمسیری باید به تهیه تجهیزات به ویژه تانکرهای آبرسان اقدامات لازم را انجام میداد و در مدیریت بحران و پدافند غیرعامل از آمادگی نسبی برخوردار میبود.
وی با بیان اینکه لازم است تعامل بیشتری در بحث اعتبارات حوزه آبی صورت گیرد تصریح کرد: آب و فاضلاب استان با همکاری بسیج سازندگی بعنوان پیمانکار پروژههای محرومیت زدایی جبهههای عملیاتی مرمت و اصلاح شبکههای آبی را بیشتر و به شکل جدیتر کار را دنبال کنند.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری کهگیلویه و بویر احمد در رابطه با مشکل کم آبی دو روستای کوشک و چغل از توابع بخش سوق افزود: با هماهنگیهایی که با مدیر عامل شهرکهای صنعتی صورت گرفته است آبی شرب این این روستاها بصورت موقت از چاه شهرک صنعتی دشت مازه تامین میشود.
وی افزود: احداث چاه جایگزین برای انتقال اب این روستاها در میان مدت پیش بینی شده است.
وی با تاکید بر توجیه ابداران و مدیریت صحیح آب روستاها توسط آب و فاضلاب شهرستان خاطر نشان کرد: افزایش ظرفیت مخزنها و توزیع اصولی بهربرداری بر اساس بار جمعیتی از برنامههایی است که باید اجرا شود.
هاشمی در پایان افزود: فرمانداری در رابطه با بهداشت آب شرب مردم از جمله کلر زنی، لایروبی و کنترل آزمایشگاهی، نظارت کافی را داشته باشند و مواردی که مد نظر است را به استان انتقال دهند.