پخش زنده
امروز: -
کشاورزان باشتی به جای کشت برنج و هندوانه ، می توانند محصولات دیگری کشت کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، نادر گرامی فرماندار شهرستان باشت در جلسه شورای حفاظت از منابع آب این شهرستان با بیان اینکه قراردادهای یک و چندساله صاحبان اراضی با هندوانه کاران و برنج کاران از مهمترین موضوعاتی است که باید به آن رسیدگی شود گفت: مسئولان متولی باید به صاحبان این اراضی تذکرهای لازم را بدهند تا در سالهای آینده شاهد چنین مشکلاتی نباشیم.
یدالله محمدزاده سرپرست اداره منابع آب شهرستان باشت هم گفت: این جلسه پیرامون شش موضوع شامل تعیین تکلیف آب شرب روستاههای تلچگاه و لارودرک، ممنوع کردن کشت محصولات پرآب، آزادسازی و رفع تصرف حریم رودخانهها، پرکردن چاههای غیر مجاز ، نصب کنتور هوشمند برای جلوگیری از اضافه برداشت آب از چاه و سازگاری با کم آبی وفرهنگ سازی برگزار شد.
دادستان شهرستان باشت نیز با بیان اینکه مصوبات جلسات باید به خوبی اجرا شود گفت: قبل از کشت باید نهادهای متولی اقدامات لازم را انجام دهند، بهترین راهکار این است که از هم اکنون جلوی کشت هندوانه و برنج در اراضی این شهرستان گرفته و کشت جایگزین معرفی شود.
رجایی منفرد با اشاره به اینکه مردم به لحاظ اقتصادی و معیشتی مشکل دارند افزود: باید به مردم در زمینه کشت محصولات مختلف و کم آب بر راهکار داده شود .
وی گفت: درباره ساماندهی چشمه لار چندین جلسه برگزار شد و در این زمینه ادارات متولی و اجرایی باید پای کار باشند و مصوبات این جلسات به خوبی اجرا شود.
رجایی منفرد افزود: در اجرای احکام نمایندگان حقوقی حضور ندارند و به دلایل مختلف در اجرای حکم کوتاهی می کنند که این زیبنده نیست .
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان هم با بیان اینکه کشاورزی و دامداری مهمترین شغل مردم این منطقه است گفت: دو رودخانه بریم و شاه بهرام از این شهرستان می گذرد و چشمه های بسیار خوبی با قابلیت های اقتصادی غیر از کشاورزی نیز در این منطقه وجود دارد که ضرورت دارد برای توسعه این منطقه در دستور کار قرار گیرد.
آرش مصلح با بیان اینکه متوسط میزیان بارندگی کشور ۲۵۰ میلیمتر است و امسال بارندگی در کشور کمتر از این میزان بود افزود: این در حالی است که متوسط بارندگی در کهگیلویه و بویراحمد تا کنون ۵۳۸ میلیمتر است و در باشت در ایستگاهای هواشناسی پل بریم و تلچگاه رقم ۶۵۰ میلیمتر به ثبت رسید.
وی با بیان اینکه همراه استاندار از وضعیت آب شرب روستاهای تلچگاه، نارگ، لارو بازدید کردیم گفت: در حالی که قله کوه خامی هنوز برف دارد و چشمه های خوبی هم در این شهرستان وجود دارد ولی این روستاها با مشکل آب شرب مواجه هستند.
مدیرعامل آب منطقه ای استان اضافه کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۱ میلیارد مکعب بارندگی صورت می گیرد که ۸ ونیم میلیارد مکعب روان آب می شود و از استان خارج می شود و در شهرستان باشت هیچ گونه مهاری انجام نمی شود.
وی گفت: در کهگیلویه و بویراحمد در حال حاضر ۳ تریلیون تومان طرح در حال اجرا وجود دارد که اگر پروژههای در دست اجرا تکمیل شود در ۴ سال آینده هیچ روستا و شهری در استان بدون آب شرب نخواهد بود.
وی گفت: طرح تامین آب دهدشت غربی به مبلغ ۴۱۷ میلیارد تومان به مناقصه رفت و قرارگاه خاتم الانبیاءسپاه برنده مناقصه شد و عملیات اجرایی آن از هفته آینده آغاز می شود.
وی افزود: طرح سد شیو با حجم ۹۶ میلیون مترمکعب در دستور کار است که با بهره برداری از آن ۱۴ هزار هکتار اراضی از عنا تا پلیس راه گچساران تامین آب می شود.
مصلح گفت: پروژه طرح تامین آب باشت از رودخانه بریم (شیو) به مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان بود که پارسال دستور توقف به پیمانکار داده شد و کار خاتمه یافت و اکنون هم برآورد انجام شد که برای شروع مجدد پروژه مبلغ یک تریلیون تومان اعتبار نیاز است و صلاح نیست این پروژه فعال شود بلکه باید سدشیو احیاءشود.
مصلح خطاب به فرماندار و شورای تامین باشت گفت: باتوجه به پیش بینی های انجام شده در مورد کشت برنج ممکن است اتفاقات خوزستان هم در باشت رخ دهد و از همین الان به فکر ممنوعیت کشت برنج باشید .
وی با بیان اینکه باید گیاهان دارویی و کشت گلخانهای را جایگزین کشت برنج و هندوانه کنیم گفت: ضرورت دارد روستاهای دارای تنش آبی را شناسایی کنیم چرا که ۲۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات ۱۴۰۰ مانده است که می توان با برنامه ریزی درست این مشکل را برطرف کرد.