پخش زنده
امروز: -
فضاپیمای چینی با سه سرنشین از مرکز پرتاب ماهواره "جیو چوان " در صحرای گبی، (شمال غربی چین) سفر فضایی خود را آغاز کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، فضاپیمای چینی با سه سرنشین از مرکز پرتاب ماهواره "جیو چوان " در شمال غربی چین سفر فضایی خود را آغاز کرد.
اتصال فضاپیمای شنژو-۱۴ به ایستگاه فضایی چین
فضاپیمای شنژو-۱۴ چین بعد از ظهر یکشنبه با موفقیت به پورت نوریِ ماژول اصلی «تیانهه» ایستگاه فضایی (چین) متصل شد.
به گزارش شبکه تلویزیونیای پی تی ان، «آژانس فضایی سرنشیندار چین» اعلام کرد این اتفاق هفت ساعت پس از پرتاب این فضاپیما از مرکز پرتابی در شمال غربی چین روی داد.
شنژو-۱۴ روز یکشنبه در ساعت ۱۷:۴۲ به وقت پکن، برنامهای را که توسط رایانه برای آن تنظیم شده بود، تکمیل کرد و به پورت نوریِ ماژول اصلی «تیانهه» ایستگاه فضایی متصل شد و در کنار ماژول اصلی و فضا پیماهای باری «تیانژو ۳» و «تیانژو ۴» مجموعهای را تشکیل داد.
این فضاپیما، بر روی یک موشک حامل «لانگ مارچ-۲-اِف» و در ساعت ۱۰:۴۴ دقیقه به وقت محلی از مرکز پرتاب ماهواره «جیوچوان» واقع در بیابان گبی در شمال غربی چین به فضا فرستاده شد.
سفینه چینی بخش آزمایشگاهی ایستگاه فضایی در حال ساخت این کشور را منتقل میکند. بخشی دیگری از این ایستگاه سه ماه آینده با یک ماموریت دیگر فضایی ارسال خواهد شد.
قرار است این فضانوردان شش ماه را در ایستگاه فضایی تیان گونگ سپری کنند و در این مدت دو ماژول آزمایشگاهی به بخش سکونتگاهی فعلی این ایستگاه اضافه شود. محیط سکونتگاهی فعلی در آوریل ۲۰۲۱ به فضا فرستاده شده بود.
چین قصد دارد ساخت ایستگاه فضایی خود با نام "تیانگونگ " را تا پایان سال جاری میلادی تکمیل کند.
این ایستگاه فضایی در نهایت یکصد تن وزن خواهد داشت که هم وزن ایستگاه فضایی میر روسیه و یک پنجم ایستگاه فضایی بین المللی است.
چین اولین فضانورد خود را در سال ۲۰۰۳ به مدار زمین فرستاد و پس از اتحاد جماهیر شوروی سابق و ایالات متحده به سومین کشوری تبدیل شد که توانسته است مستقلاً انسان به فضا بفرستند.
چین تاکنون توانسته است کاوشگرهایی را به سطح ماه بفرستد و سال گذشته نیز یک ربات مریخنورد را به مریخ فرستاد. چین همچنین توانسته بود از سطح ماه نمونهبرداری کند و پیشتر مقامات چینی از احتمال اعزام فضانورد به ماه خبر داده بودند.
با اعزام این سه فضانورد و تا زمان بازگشت فضانوردان قبلی به زمین، تعداد فضانوردان چینی در این ایستگاه به مدت سه تا پنج روز به عدد شش نفر خواهد رسید.
برنامه فضایی چین از سال ۱۹۶۱ میلادی با پرتاب موشک به فضا آغاز شد و با ساخت ماهواره با کمک شوروی گسترش یافت. در سال ۱۹۷۰ میلادی چین توانست پنجمین کشوری شود که ماهواره ساخت خود را به فضا بفرستد.
پس از آن چین برنامه فرستادن انسان به فضا را در دستور کار خود قرار داد و بالاخره در سال ۲۰۰۳ میلادی موفق شد پس از شوروی و آمریکا سومین کشور جهان باشد که انسان به کیهان بفرستد.
چین همچنین پیشنهاد همکاری در ایستگاه فضایی جهانی را داد، ولی این پیشنهاد با مخالفت آمریکا روبرو شد. به این دلیل چین برنامه ساخت ایستگاه فضایی چینی را در دستور کار خود قرار داده است.