پخش زنده
امروز: -
سفیر کشورمان در تاجیکستان با اشاره به آغاز فصل جدیدی از روابط راهبردی ایران و تاجیکستان تاکید کرد که چشم انداز روابط تهران و دوشنبه در زمینه های تجاری، فناوری، بهداشتی، انرژی، حمل و نقل و دانشگاهی بیش از گذشته گسترش می یابد.
«محمدتقی صابری» سفیر کشورمان در تاجیکستان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما در خصوص سفر اخیر «امامعلی رحمان»، رئیس جمهور تاجیکستان به تهران و دیدار با «حضرت آیت الله خامنه ای» رهبر انقلاب و همچنین «سید ابراهیم رئیسی»رئیس جمهور کشورمان به اهمیت و دستاوردهای این سفر پرداخت.
رئیس جمهور تاجیکستان روز یکشنبه در راس یک هیئت بلندپایه سیاسی-اقتصادی به دعوت رسمی آیت الله سید ابراهیم رئیسی، به تهران سفر کرد.
استقبال رسمی، گفتوگوی دوجانبه روسا و رایزنی هیئتهای عالی دو کشور، امضا ۱۷ سند همکاری در حوزههای اقتصادی، علمی، سیاسی و فرهنگی و مصاحبه مطبوعاتی روسای جمهور دو کشور از برنامههای این سفر دو روزه بود.
امضا تفاهمنامه میان ایران و تاجیکستان
هیأتهای عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان روز دوشنبه پس از برگزاری نشست مشترک تفاهمنامههایی بین مقامات دو کشور در حضور آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» و «امامعلی رحمان» امضا کردند.
تفاهمنامههایی در حوزه کار و رفاه توسط سراجالدین محی الدین وزیر خارجه تاجیکستان و حجتالله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران، موافقتنامه معاضدت قضایی در امور کیفری توسط «امینحسین رحیمی» وزیر دادگستری ایران و «یوسف رحمان» دادستان کل تاجیکستان و تفاهمنامه همکاریهای بلندمدت تجاری اقتصادی دو کشور از سوی «علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو و «ذوقی ذوقی زاده» وزیر توسعه اقتصادی و تجارت تاجیکستان امضا شد.
همچنین یادداشتتفاهم نفتی توسط «دلیر جمعه» وزیر انرژی و ذخایر آب تاجیکستان و «جواد اوجی» وزیر نفت ایران، یادداشتتفاهمی در حوزه حمل ونقل جادهای توسط «رستم قاسمی» وزیر راه و شهرسازی کشورمان و «ابراهیم عظیم» وزیر نقلیات تاجیکستان به امضا رسید.
یادداشتتفاهم همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و کمیته حفظ محیط زیست تاجیکستان، یادداشتتفاهم همکاری در زمینه گردشگری بین «سید عزتالله ضرغامی» و «تاجالدین جوری زاده» رئیس کمیته گردشگری تاجیکستان و یادداشتتفاهم علمی، فرهنگی، اقتصادی و گردشگری استان خراسان رضوی و ایالت خطلان توسط استاندار خراسان رضوی و «قربان حکیم زاده» استاندار خطلان از دیگر تفاهمنامههای امضا شده بین دو کشور بود.
دو کشور همچنین یادداشتتفاهمی در زمینه بورس و اوراق بهادار، یادداشتتفاهمی برای همکاری سازمان نقشهبرداری و کمیته دولتی اداره زمین و ژئولوزی و یادداشتتفاهمی نیز برای همکاری شورای مشترک کارآفرینان امضا کردند که این تفاهمنامهها به ترتیب از سوی «مجید عشقی» رئیس بورس ایران و «فیضالدین قهارزاده» وزیر مالیه تاجیکستان، «علی جاویدانه» رئیس سازمان نقشهبرداری ایران و «عارف خواجه زاده» همتای تاجیک او و «غلامحسین شافعی» رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و «جمشید جمعه خان زاده» رئیس اتاق بازرگانی و صنعت تاجیکستان امضا شده است.
نشست خبری سید ابراهیم رئیسی با امامعلی رحمان
همچنین آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در نشست خبری با امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان، اظهار داشت: از این که رئیس جمهور تاجیکستان دعوت ایران را پذیرفت بسیار سپاس گزارم همچنین ما با کشور تاجیکستان به دلایل مختلف هم همسایگی و روابط فرهنگی و دینی و هم روابط همزبانی و هم تمدنی ارتباطات خوبی به ویژه بعد از انقلاب اسلامی داشتیم و داریم.
وی افزود: با توجه به مشکلاتی که به وجود آمده بود در سفری که اخیرا بنده در ابتدای دولت به تاجیکستان داشتم هم برای اجلاس شانگهای و هم دیدار دو جانبه که این سفر برای روابط بین دو کشور نقطه عطفی بود.
رئیس جمهور گفت: امروزه روابط بین دوکشور متحول شده است و طوری شده است که در روابط تجاری حجم مبادلات به چهار برابر رسیده است. همچنین در حوزههای مختلف نیز گامهای بسیار خوبی برداشته شده است به ویژه تفاهنامههایی که در دوشنبه امضا شده است.
رئیسی تصریح کرد: امروز با سفر آقای امامعلی رحمان به ایران و امضای تفاهنامههای جدید بین دو کشور بنده تردید ندارم که گام بلندی در جهت روابط بین دو کشور برداشته خواهد شد.
وی افزود: مصمم هستیم روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و روابط در حوزههای مختلف به صورت جدی تداوم پیدا کند به نحوی که هر دو کشور و هر دو دولت و ملت شاهد روابط بهتر از وضعیت کنونی بین دو کشور باشد.
این درحالیست که آیت الله رئیسی شهریور ۱۴۰۰ به دعوت همتای تاجیک خود و نیز به منظور شرکت در اجلاس سران کشورهای عضو شانگهای به دوشنبه سفر کرد که در جریان آن ۸ سند همکاری بین ایران و تاجیکستان به امضا مقامات ۲ کشور رسید. همچنین در آن سفر سرانجام پس از ۱۵ سال درخواست ایران برای عضویت اصلی در سازمان شانگهای پذیرفته شد.