شهروندان گوشت را از مراکز مجاز تهیه کنند
مدیرکل دامپزشکی ایلام گفت: مصرف کنندگان باید گوشت مورد نیاز خود را باتوجه به شیروع تب کریمیه کنگو در برخی مناطق کشور از مراکز مجاز و قصابیهای مورد تایید دامپزشکی تهیه کنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ دکتر رامین پورنجف اظهار داشت: مصرف کنندگان برای حفظ سلامت خود از خوردن
جگر خام یا نیم پخته اجتناب و گوشت تازه خریداری شده را قبل از مصرف در دمای ۲ تا چهار درجه سانتیگراد به مدت ۲۴ ساعت نگهداری کنند.
وی افزود: سلامت دامهای ذبح شده در مراکز غیر مجاز فاقد پروانه فعالیت از سوی دامپزشکی مورد تایید این اداره کل نیست لذا مردم به منظور حفظ سلامتی خود و اطرافیان از خرید و مصرف گوشت از این گونه اماکن پرهیز کنند.
دکتر پورنجف اضافه کرد: معضل کشتار غیرمجاز دام از عوامل اصلی و شایعترین راههای انتقال بیماری تب کریمه کنگو است و زمینه بروز و شیوع بیماری را در سطح استان فراهم میآورد.
وی ادامه داد: کسانی که اقدام به ذبح دام و عرضه گوشت و فرآوردههای خام دامی میکنند باید ضمن رعایت موازین بهداشتی و احتیاطی از دستکش و چکمه استفاده کرده و از تماس با ترشحات و خونابه احشام ذبح شده نیز خودداری کنند.
پورنجف یادآور شد: دامها بعد از معاینه و گرفتن تاییدیه سلامت از سوی بازرسان و کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان ایلام باید در محیطی بهداشتی و کنترل شده ذبح و لاشه آنها در اختیار مراکز مجاز عرضه گوشت همچون قصابیها قرار گیرد.
تب کریمه کنگو ویروسی است که از راه گزش پشه کنه وارد بدن دام میشود و راههای انتقال این ویروس تماس با خون و ادرار دام آلوده و مبتلا به ویروس از دام به دام و انسان است، این بیماری در بین مردمان مناطق دارای دامپروری شیوع بیشتری دارد.