پخش زنده
امروز: -
فوق تخصص ریه گفت: تمام افرادی که در اطراف افراد سیگاری زندگی و از دود سیگار آنها تنفس میکنند، در معرض خطر ابتلا به بیماریهای خطرناک ریوی هستند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، فوق تخصص ریه به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات که در تقویم از ۴ تا ۱۰ خرداد تعیین شده گفت :عاملی اصلی سرطان ریه سیگار است و اگر ریسک فاکتور "سیگار" حذف شود، احتمال ابتلا به این سرطان به شدت کاهش مییابد
دکتر سید وحید جاسمی افزود: مصرف سیگار و مواد دخانی عوارض متعددی برای دستگاه تنفس دارد که یکی از مهمترین و خطرناکترین این عوارض "سرطان ریه" است
وی اضافه کرد: سرطان ریه جزو بدخیمترین سرطان هاست و جوابدهی آن به درمان بسیار پایین است و طول عمر بیمار در آن به شدت کاهش مییابد.
فوق تخصص ریه ادامه داد: "برونشیت مزمن" عارضه دیگر مصرف سیگار برای دستگاه تنفس میباشد، برونشیت مزمن التهاب مجاری هوایی و بافت ریه است که به دنبال مصرف طولانی مدت سیگار ایجاد میشود.
در این بیماری به تدریج مجاری تنفسی تنگتر شده و نفس کشیدن برای فرد بیمار دشوار میشود.
در مراحل پیشرفته این بیماری امکان برگشت بافت ریه و درمان وجود ندارد، در مراحل پیشرفتهتر نارسایی ریه ایجاد شده و بیمار جان خود را از دست میدهد.
دکتر سید وحید جاسمی اضافه کرد: با توجه به شیوع این بیماری در افراد سیگاری، ابتلا به برونشیت مزمن در زنان سیگاری نسبت به مردان در مدت کوتاهتری خود را نشان میدهد، چرا که دستگاه تنفس زنان نسبت به مردان حساسیت بیشتری دارد.
وی همچنین خاطر نشان کرد: مصرف سیگار در بیماران مبتلا به آسم و حساسیتهای تنفسی موجب تشدید حملات این بیماریها میشود، علاوه بر این مصرف سیگار پاسخدهی به درمان را در این بیماری کمتر میکند.
سرفه، تحریک دستگاه تنفس و... هم از دیگر عوارض مصرف سیگار است و این عوارض تنها مربوط به ریه است وبه طور قطع سایر دستگاههای بدن هم عوارض بسیاری را از مصرف سیگار متحمل میشوند.
فوق تخصص ریه بااشاره به اینکه فقط افراد سیگاری در معرض ابتلا به این عوارض نیستند و این خطرات برای "سیگاریهای دست دوم" هم وجود دارد تصریح کرد: تمام افرادی که در اطراف افراد سیگاری زندگی و از دود سیگار آنها تنفس میکنند، در معرض خطر ابتلا به بیماریهای خطرناک ریوی هستند