هندوانه برای دیابتیها خوب است یا بد؟
هندوانه سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین C، A، B۶ و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، آهن، فسفر، فولات و کلسیم است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سلامت نیوز؛ هندوانه مملو از آب و فیبر است، اما شاخص گلیسمی (GI) کمی بالاتر از حد متوسط دارد. یک وعده ۱۰۰ گرمی هندوانه دارای شاخص گلایسمیک ۷۲ است. اما از آنجایی که بار گلیسمی (glycemic load) هندوانه بسیار پایین است - فقط ۲ در هر ۱۰۰ گرم- بیماران دیابتی میتوانند هندوانه را در حد اعتدال و با خیال راحت مصرف کنند.
در این مورد بگوییم که افراد مبتلا به دیابت میتوانند با خیال راحت در یک روز ۱۵۰ گرم هندوانه بخورند که تقریباً معادل ۱ فنجان هندوانه خرد شده در روز است.
این را هم یادتان باشد که حتما هندوانه را به عنوان میان وعده مصرف کنید نه همراه غذا. از خوردن هندوانه در شب خودداری کنید و بلافاصله قبل یا بعد از غذا هم هندوانه را نخورید. میتوانید هندوانه را به عنوان میان وعده صبح یا عصرانه میل کنید.
بدن ما در تابستان به رساندن آب (هیدراتاسیون) منظم نیاز دارد و چه چیزی بهتر از داشتن مقداری هندوانه خنک برای غلبه بر گرما؟ هندوانه سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین C، A، B۶ و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، آهن، فسفر، فولات و کلسیم است. این میوه همچنین یک منبع عالی آنتی اکسیدان است که میتواند به بهبود کیفیت مو، صاف کردن پوست و حتی رفع خستگی کمک کند. از لحاظ طب سنتی هم هندوانه فواید زیادی دارد و براساس متون طب آیورودا، طب سنتی هندی، هندوانه میتواند به کاهش وزن، تسکین عفونتهای دستگاه ادراری (UTI) و هضم بهتر غذا کمک کند.
اما دیابتیها باید بدانند میتوانند برخی میوههای دیگر را هم مصرف کنند. برخی از میوههای دارای شاخص گلیسمی مناسب که افراد دیابتی میتوانند با خیال راحت در مقادیر متوسط مصرف کنند عبارتند از: کرانبری و زغال اخته، توت فرنگی، گیلاس، آلو، هلو، سیب، گلابی، کیوی، پرتقال، گریپ فروت و پاپایا. همه این میوهها دارای ضریب گلایسمیک شصت یا کمتر هستند و برای کسانی که قند خون بالا دارند بی خطر هستند.