رتبه چهارمی کشورمان در فناوری نانو
دبیر ستاد نانوتکنولوژي ايران گفت: کشورمان در حوزه فناوری نانو از نظر توسعه کمي و کيفي همچنان در رتبه چهارم دنياست.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، سعيد سرکار در بازدید از شرکت تراکتورسازی تبریز افزود: ايران در نانوتکنولوژی بعداز کشورهاي چين، هند و آمريکا و بالاتر از تمامي کشورهاي اروپايي و ژاپن و کره جنوبي قرار دارد.
وی افزود: جغرافياي حضور توليدات نانوتکنولوژي ايران در 45 کشور از جمله کره جنوبي، استراليا، آلمان، انگليس، فرانسه، روسيه، مالزي، اندونزي و حتي آمريکاي لاتين، حکايت از توانمنديها و توفيقات دانشمندان کشور در اين عرصه دارد.
وي ارزش و عوايد ارزي حاصل از فناوری نانو را براي کشور در حال حاضر سالانه افزون بر 72 ميليون دلار اعلام کرد و گفت: با پتانسيلهاي بسياري که در کشور در اين بخش وجود دارد هدف گذاري 500 ميليون دلاري صادرات نانو براي سال 1404 صورت گرفته است.
سرکار تاکيد کرد: ظرفيتهاي نانوتکنولوژي ايران هم اکنون در 18 حوزه فن آوري صنعتي به کار گرفته شده و در نتيجه اين تلاشها بیش از يک هزار و 120 نوع محصول توليدي و تاييد شده در بازار وجود دارد که توسط 330 شرکت دانش بنيان فعال در بخش نانو توليد و به بازارهاي داخلي و خارجي عرضه مي شود.
دبیر ستاد نانوتکنولوژي ايران تاکيد کرد: آخرين اقتصاد استحصال شده از نانوتکنولوژي در کشور حدود 120هزار ميليارد ريال بوده که اميدواريم با تجربه مجدد رشد 100 درصدي 8 سال گذشته، اين رقم به بيش از 200 هزار ميليارد ريال افزايش يابد.
وي از تولید داروهاي ضد سرطان به عنوان اصلي ترين دستاوردهای حوزه نانو ياد کرد و گفت: در حال حاضر اين داروها علاوه بر استفاده در بخش درمان کشور و قرار گرفتن با نازل ترين قيمت در اختيار هموطنان، به عنوان داروهاي گران قيمت با قيمتهاي قابل توجه به بازارهاي جهاني نيز ارائه مي شود.
سرکار با اشاره به گستره نانوتکنولوژي تصريح کرد: از نانو در حوزه آب با بيش از 10 تکنولوژي در شيرين سازي آب، تصفيه پسابها، حذف فلزات سنگين و ... استفاده مي شود که کاربرد نانو در محيط زيست، نساجي، خودروسازي، هواپيماسازي و به ویژه کشاورزي را با افزايش بهره وري، جلوگيري از ضايعات و افزايش ماندگاري را مي توان به اين حجم گسترده از فعاليتها اضافه کرد.
وي به فعالیت حدود 40 هزار نفر متخصص در گرايشهاي مختلف عرصه نانو در کشور اشاره و اضافه کرد: اين افراد در واقع پي ريز حرکت نانوي کشور بوده و ايران را جزء غني ترين کشورهاي داراي نيروي متخصص در دنيا قرار داده اند.
مديرعامل گروه صنعتي تراکتورسازی هم گفت: دپارتمان نانوتکنولوژي در این شرکت با هدف دستيابي و توليد تکنولوژي هاي نوين تشکيل مي شود.
مصطفي وحيدزاده افزود: باتوجه به قابليتها و ويژگيهايي که در اين بخش وجود دارد مي توان با استفاده از نانوتکنولوژي تحولات بنيادين در عرصه توليد و صنعت بوجود آورد و محصولاتی باکیفیت در اختیار مصرف کنندگان قرار داد.