پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: پیشبینی میشود، موافقتنامه تجارت آزاد ایران با اوراسیا بهعنوان موتور محرک توسعه تجارت در پاییز امسال امضا شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ علیرضا پیمانپاک در همایش مشترک تجاری ایران و روسیه با بیان اینکه فرصتهای خوبی برای تجارت دو کشور وجود دارد، اظهار کرد: با فعالسازی کریدورها میتوان تجارت با کشورهای ثالث را گسترش داد.
وی با بیان اینکه ارتباط تجار دو کشور از مسائل اصلی و مهم است، افزود: باید این شناخت واقعی و دقیق را به وجود بیاوریم، زیرا پیش از این تجار دو کشور از طریق کشورهای واسطه ارتباط ایجاد میکردند و ارتباط مستقیم وجود نداشت که موجب تصوری غلط شده بود و مانع رشد تجارت میشد.
رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه تجارت دو کشور با وجود تلاشها و زحمات سال گذشته به چهار میلیارد دلار رسید که فاصله بسیاری با اهداف دارد، تأکید کرد: برای گسترش روابط تجاری مسئله اصلی و اول شناخت بازار است که در سفر با رئیسجمهوری ارتباطات خوبی برقرار شد و امیدواریم این مسیر ادامه پیدا کند.
پیمانپاک با بیان اینکه الزامات لجستیکی و افزایش ظرفیتها از برنامههای در دستورکار تجارت دو کشور است. تصریح کرد: در زمینه مبادلات پولی و بانکی با حمایت بانکهای روسی با بانک مرکزی و بانکهای خصوصی ایران مذاکرات خوبی اتفاق افتاده است و از سوی دیگر صندوقهای ضمانت میتوانند تجارت دو کشور را بیمه کنند.
افزایش ۱۰ درصدی تبادلات تجاری ایران و روسیه
الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه هم در این همایش گفت: در بازار روسیه نیازهای متعددی وجود دارد که کالاهای ایرانی میتوانند آن را تأمین کنند و کاهش محدودیت واردات به روسیه و توسعه روابط پولی دو کشور میتواند عامل گسترش این روابط باشد.وی با بیان اینکه رهبران دو کشور برای افزایش همکاریهای اقتصادی تلاش میکنند، اظهار کرد: امروز فشارهای بسیاری از کشورهای غیردوست به روسیه وارد شده که نیاز افزایش همکاریهای دو کشور را بیشتر میکند، به همین دلیل هیئت بزرگی از روسیه متشکل از بخشهای دولتی، فرمانداری، تجار، فعالان اقتصادی و نمایندگان واحدهای تولیدی به ایران آمده تا برای تعمیق روابط اقدام کنیم.
معاون نخستوزیر روسیه با بیان اینکه به دنبال افزایش حجم تبادلات بین دو کشور هستیم، تصریح کرد: در سال گذشته فرصت خوبی برای افزایش تجارت ایران و روسیه به وجود آمد بهطوریکه حجم تبادلات تا ۸۱ درصد افزایش پیدا کرد و به چهار میلیارد دلار رسید و امسال نیز تاکنون تبادلات بین دو کشور تا ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
نواک با تأکید بر تمایلات این کشور برای تکمیل کریدور شمال - جنوب اظهار کرد: این کریدور برای روسیه بسیار مهم است و ما به دنبال توسعه آن و دسترسی روسیه به حاشیه خلیجفارس و افزایش فعالیت در آن منطقه هستیم.
آمادگی وزارت خارجه برای تسهیل و تقویت روابط تجاری ایران و روسیه
مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه هم در این همایش با اشاره به افزایش چشمگیری مبادلات تجاری ایران و روسیه در سال گذشته، از آمادگی این وزارتخانه برای تسهیل و تقویت ارتباطات و همکاری بین فعالان اقتصادی دو کشور خبر داد.
وی با بیان اینکه روابط دو کشور بهویژه در بخش اقتصادی رو به رشد است، اظهار کرد: این همکاریها در راستای رفع موانع توسعه همکاریهای اقتصادی انجام شد، به همین دلیل امیدواریم با اجرای توافقات، در بخشهای مختلف از جمله انرژی، حملونقل، ایجاد مراکز لجستیک و افزایش مبادلات بازرگانی تسریع پیدا کند.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ایران با بیان اینکه دو کشور علاوه بر همکاری اقتصادی دوجانبه میتوانند با همافزایی در زمینه حضور در بازارهای ثالث همکاری کنند، تصریح کرد: ایران بر مبنای اصول سیاست خارجی اهتمام ویژهای به توسعه روابط با کشورهای همسایه بهویژه روسیه دارد و نگاه ما در روابط با این کشور اصیل و بلندمدت است و متاثر از تحولات منطقهای و بینالمللی مقطعی نیست.
احتمال افزایش حجم مبادلات ایران و روسیه به ۲۵ میلیارد دلا
مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران دیگر مهمان همایش مشترک تجاری و ایران و روسیه، با اشاره به سفر آقای رئیسی، رئیسجمهوری ایران به روسیه، گفت: تقلیل نقش دلار در مبادلات تجاری دوجانبه گسترش بیسابقه همکاریها را به سطح ۱۰ میلیارد دلار در مرحله اول و بسط آن تا سطح ۲۵ میلیارد دلار در مراحل بعدی در پی خواهد داشت و همچنین استفاده از تهاتر کالا میان تجار بخشهای خصوصی دو کشور با حمایت دولتها، مشارکت اقتصادی را بهبود خواهد بخشید.
وی افزود: استفاده از ظرفیتها و تجارب ایران در زمینه کماثر کردن و خنثیسازی تحریمها، ایجاد کنسرسیوم حملونقل ریلی بین ایران، روسیه، قزاقستان و ترکمنستان با توجه به ظرفیت محدود حملونقل دریایی و افزایش تقاضای کالاهای ترانزیتی از خاک ترکمنستان، فعالشدن مرز گمرکی دوم ماگارام کِنسکی در ضلع جنوبی مرز کنونی برای توسعه حملونقل جادهای، افزودن سفرهای ریلی ترکیبی شامل واگن روباز و روبسته از جمله پیشنهادات مطرح در همایش است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: واگن یخچالی و پلتفرم برای حمل کانتینرهای یخچالی از مسکو به آستارا در ایران برای تعدیل فشار حملونقل جادهای و دریایی در شرایط کمبود کشتی، تشکیل کمیتههای مشترک صنعتی بین دو کشور با توجه به رشد بینظیر فعالان ایرانی در حوزه دانشبنیان جهت تأمین نیازهای مصنوعات صنعتی، ایجاد هرچه سریعتر کانال الکترونیک بین گمرکات ایران و روسیه بهمنظور شفافسازی رویه تبادل اسناد، انجام عملیات لایروبی رود ولگا توسط بنگاههای اقتصادی ایرانی در تهاتر با نهادههای دامی و روغن خوراکی، انتقال برخی کشتیها با ظرفیت کمتر از هزار تن توسط روسیه از دریای سیاه به دریای خزر و کاهش نرخ بهره جنرال کارگو میتواند در راستای ارتقای مناسبات دو و چندجانبه موردتوجه قرار بگیرد.