پخش زنده
امروز: -
کشاورزانی که اقدام به آتش زدن کاه و کُلش پس از برداشت محصولات میکنند، به محیط زیست و موجودات زنده آسیب میزنند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: آتش زدن کاه و کلش پس از برداشت محصولاتی از جمله؛ گندم، جو، کلزا و... در استان از جمله مسائلی است که هر سال درخصوص پیامدهای منفی آن به کشاورزان هشدارهایی ارائه میشود.
تورج نوروزی با بیان اینکه آتش زدن کاه و کلش به ۳ دلیل مضر است، افزود: از بُعد فنی، این اقدام باعث فقیر شدن خاک از نظر مواد آلی و در نتیجه پوکی خاک خواهد شد، این در حالی است که وجود این مواد در خاک در بهبود و توسعه ریشه موثر هستند.
وی ادامه داد: همچنین آتش زدن کاه و کلش باعث میشود محیط زندگی پرندگان و وحوش از بین برود، ضمن سبب تشدید آلودگی هوا خواهد شد.
نوروزی میگوید: با توجه به کاهش بارندگی و فقیر شدن پوشش گیاهی، کاه و کلش باقیمانده از برداشت محصولات منبع مهمی برای تامین علوفه و غذای دامها محسوب میشود.
این مقام مسئول درخصوص راههای مقابله با رسم غلط آتش زدن کاه و کلش گفت: همکاران ما در ادارههای جهاد کشاورزی شهرستان ها، ضمن تذکر به کشاورزان برای پرهیز از این اقدام، براساس قوانین موجود زیست محیطی، با متخلفان و عوامل در این رابطه برخورد جدی میکنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، آتش زدن کاه و کلش را از جمله مصادیق از بین بردن محیط زیست را دانست و اضافه کرد: کشاورزان باید بدانند که میتوانند بدون از بین بردن کاه و کلش به صورت مستقیم اقدام به کشت محصول بعدی کنند، ضمن اینکه هزینههای کشت، مصرف آب و سوخت به دلیل بی نیازی به شخم زدن نیز کاهش مییابد.
بیشتر بخوانید: آتش زدن کاه و کلش جرم محسوب میشود
وی در پایان از کشاورزان و مردم خواست درصورت مشاهده آتش زدن کاه و کلش، مراتب را به جهاد کشاورزی شهرستان محل سکونت خود اطلاع دهند تا با متخلفان برخورد شود.