پخش زنده
امروز: -
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد اعلام کرد: با قرار گرفتن کانونهای مساجد در فهرست نهادهای عمومی غیردولتی، موانع کمک دولت به کانونهای مساجد برداشته شد، اما مساجد همچنان مردمی باقی خواهند ماند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، هیئت وزیران با هدف رفع مشکلات ساختاری و عدم امکان مصرف وجوه عمومی برای تملک داراییهای سرمایهای در ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد و برای برخورداری این ستاد از اعتبارات، امکانات و مزایای دیگر وزارتخانهها، سازمانها و نهادهای دولتی و غیردولتی، با لایحه «الحاق ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد به قانون فهرست نهادهای عمومی غیردولتی» موافقت کرد.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: از سال ۹۷ کانونهای فرهنگی هنری مساجد هویت مستقلی پیدا کرد و شورای عالی انقلاب فرهنگی اساسنامهای را برای کانونهای مساجد ابلاغ کرد که از آن به بعد کانونهای مساجد نمیتوانستند از کمکهای دولتی استفاده کنند. البته قبل از آن هم کانونهای مساجد هویت مستقل نداشتند و در هیچ جا ثبت نشده بودند.
حجتالاسلام حبیبرضا ارزانی ادامه داد: پس از ابلاغ رسمی سال ۹۷، ستاد به عنوان نهادی مستقل، غیر انتفاعی و غیر دولتی با هویتی مستقل ثبت شد. از آن زمان کانونهای مساجد دیگر نمیتوانستند از کمکهای دولتی استفاده کنند.
وی گفت: برای اینکه بتوانیم از کمک نهادهای عمومی مثل وزارتخانهها، شهرداریها، استانداریها، اداره کلهای استانی و دیگر نهادهای دولتی استفاده کنیم، تنها راه این بود که ستاد به نهاد عمومی تبدیل شود که با توجه ویژه رئیسجمهور و وزیر ارشاد و تشکیل دو کمیسیون فرعی، لایحه «الحاق ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد به قانون فهرست نهادهای عمومی غیردولتی» مصوب شد.
باز شدن دست نهادهای دولتی برای کمک به مساجد
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور درباره نتایج تصویب این لایحه، افزود: از این پس تمام نهادهای دولتی میتوانند به راحتی و بدون تخلف قانونی به ارتقای مساجد و کانونهایی که در مساجد هستند کمک کنند؛ وظیفه اصلی مساجد و کانونها، تربیت نیروی متعهد انقلابی است و برای این کار بهترین فضا مسجد است و کانونهای مساجد نیز تکلیف خود را این مسئله و دانشافزایی و مهارتافزایی قرار دادهاند که با این مصوبه دست دولت و وزارتخانهها برای کمک به نهاد عمومی کانونهای مساجد و تحقق این اهداف باز میشود.
حجتالاسلام ارزانی درخصوص اختصاص ردیف بودجه مشخص برای کانونهای مساجد اضافه کرد: اکنون که کانونهای مساجد جزو نهادهای عمومی هستند با مصوبه مجلس، دولت میتواند برای کانونهای مساجد ردیف مستقلی تعیین کند.
وی گفت: تاکنون فقط یک ردیف بودجه در قالب کمک از سوی وزارت ارشاد به کانونها اختصاص داده میشد، اما از این به بعد با تبدیل شدن به نهاد عمومی باید از ردیف مستقل خود بهرهمند شود.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد درخصوص امکان تعیین بودجه مشخص برای کانونهای مساجد در سالجاری گفت: با توجه به اینکه تا پایان سال امکان الصاق متمم، اصلاح بودجه و جابهجایی اعتبار در بودجه وجود دارد، این امکان هست که بودجهای به کانونهای مساجد اختصاص داده شود، اما سال بعد به صورت قطعی ردیف بودجه خواهیم داشت.
مساجد دولتی نشده است
حجتالاسلام ارزانی درخصوص مسئولیت مردم در قبال مساجد گفت: قطعاً کانونهای مساجد مردمی هستند به همین دلیل به نهاد عمومی غیر دولتی تبدیل شدهاند. یعنی همچنان کانونهای مساجد مستقل هستند، ولی باید از حمایت دولت هم بهرهمند باشند. اکنون بسیاری از نهادها مستقل هستند، اما از ظرفیت دولت نیز استفاده میکنند. اما دغدغهای که مراجع و بزرگان دارند مساجد و کانونهای مساجد نباید دولتی شود و اکنون نیز دولتی نشده است و فقط موانع کمک دولت به کانونهای مساجد برداشته شده است.
وی گفت: در حال حاضر ۲۶ هزار و ۱۵۰ مسجد کانون دارند و اختصاص این بودجه به تأسیس کانونهای مساجد در دیگر مساجد کمک خواهد کرد. بر اساس برنامه توسعه ششم کانونهای مساجد (که اکنون در حال اجرا ست) قرار بود ۳۵ هزار مسجد صاحب کانون شوند، اما مشکلات بودجهای مانع تحقق این امر شد، اما با تخصیص اعتبار این مانع برداشته میشود.