پخش زنده
امروز: -
فرماندار میانه از اختصاص هفت هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل سدهای «گرمی چای» و «شهریار» در این شهرستان در سال جاری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی، مسعود سعادتی با اشاره به رکود ۱۵ ساله در تکمیل و بهره برداری از سدهای «شهریار» و «گرمی چای» افزود: شرکت پیمانکار برای تکمیل سد گرمی چای مستقر شده و آغاز به کار کرده و طبق برآوردها تا ۲ سال آینده با تکمیل سد و تامین آب آشامیدنی با کیفیت از آن، مشکل ۲۵ ساله آب شرب میانه حل خواهد شد.
وی علت تاخیر در تکمیل این طرحها را اختصاص نیافتن اعتبار کافی و تزریق قطره چکانی اعتبار در سالهای گذشته دانست و گفت: با اختصاص اعتبار جدید باید اجرا و تکمیل این طرحها در اولویت قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: برای حفاظت از آب موجود باید از توسعه بی رویه باغها و تبدیل زمینهای کشاورزی به خانه باغهای غیر قانونی جلوگیری شود.
سعادتی هشدار داد: اگر روند کنونی مصرف آب همچنان تداوم داشته باشد، شهر میانه با ۱۰۰ هزار نفر جمعیت به طور حتم با خطر خشکسالی مواجه میشود و همین آب موجود با سختی بالا را نیز نخواهیم یافت.
وی ادامه داد: در گذشته آب بهعنوان یک ماده حیاتی به صورت بیرویه در منطقه مصرف شده و باغداری، کشاورزی و احداث خانه باغها نیز توسعه یافته، اما در حال حاضر به واسطه کمآبی، توسعه کشاورزی بیش از این در شهرستان منطقی به نظر نمیرسد.
فرماندار ویژه میانه با اشاره به قانون ممانعت از احداث خانه باغ و توسعه باغات گفت: این قانون به ادارات جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و امور آب به طور رسمی اجازه داده تا برخوردهای قانونی لازم را اعمال کنند.
سد شهریار در ۳۵ کیلومتری شهرستان میانه و بر روی رودخانه قزلاوزن، علاوه بر تأمین نیاز آب کشاورزی و صنعتی استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی و گیلان با هدف تولید نیرو احداث و حوضه آبریز آن از هفت زیرحوضه به نامهای رودخانه قزلاوزن، زنجانرود، آجیچای، گرمیچای، شهرچای، قرنقو و آیدوغموش تشکیل شده است.
زمانی که طرح ساخت سد شهریار میانه به تصویب رسیده بود، قرار بود به ۲۰ هزار هکتار از زمینهای کاغذکنان آب پمپاژ شود، ولی با پیگیری نکردن مسئولان در سالهای قبل، این طرح اجرایی نشده است.
سد «گرمی چای» هم در ۵۳ کیلومتری شمال شرقی شهر میانه، با هدف ذخیره سازی و تنظیم ۴۶ میلیون متر مکعب از آورد سالیانه، تأمین آب مورد نیاز ۱۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی و تأمین آب شرب شهر میانه حدود ۱۶ میلیون متر مکعب در سال احداث میشود.