پخش زنده
امروز: -
رئیس پارک علم و فناوری خوزستان گفت: در این مجموعه، علم و دانش با همت جوانان نخبه استان به ثروت تبدیل میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، محمد راضیجلالی، پارک علم و فناوری را محلی برای تبدیل کردن علم و دانش به ثروت معرفی کرد و گفت: مبنای کاری فعالیت شرکتهای زیرمجموعه این پارک که در سطوح مختلف فعالیت دارند این است که با علم و دانشی که در اختیار دارند، میتوانند در زمینههای تخصصی مختلف این دانش را در صنایع گوناگون به ثروت تبدیل کنند.
وی افزود: شرکتهای زیرمجموعه در همین مسیر توانایی تولید، تقویت تولید و اشتغال آفرینی را که از مهمترین چالشها و دغدغهها برای اقتصاد پایدار کشور به شمار میروند، دارند.
راضیجلالی با بیان اینکه پارک علم و فناوری خوزستان از سال ۱۳۸۸ فعالیت خود را آغاز کرده است، ادامه داد: در سال ۱۳۹۱ موفق به استقلال مالی شد و در وزارت علوم ردیف و بودجه مستقل به دست آورد.
تبدیل ۹۵ شرکت در خوزستان به دانش بنیان
رئیس پارک علم و فناوری خوزستان تعداد شرکتهای فعال استان در زمینهها و سطوح مختلف زیر مجموعه پارک را ۲۹۲ شرکت اعلام و اضافه کرد: از این تعداد شرکت، ۹۵ مورد موفق به پیوستن به شرکتهای دانش بنیان شده اند.
این مقام مسئول میگوید: درحال حاضر به دلایل مختلفی از جمله؛ مسائل فرهنگی در حوزه فعالیت شرکتهای دانش بنیان متناسب با ظرفیتهای استان که در شرکتها وجود دارد، توسعه لازم را پیدا نکرده ایم.
ناشناخته ماندن ظرفیتهای پارک علم و فناوری
راضیجلالی تبیین نشدن فعالیتها و اهداف پارک علم و فناوری میان صنایع، شرکتها، دستگاههای اجرایی و قشر تحصیلکرده را واقعیتی غیرقابل انکار دانست و افزود: شاهد هستیم که مدیران ما تعریف صحیحی از این مجموعه و ظرفیتهای آن در حوزههای مختلف ندارند.
وی حفظ بخش مهمی از اقتدار، امنیت، قدرت و اقتدار سیاسی کشور در سالهای تحریم را حاصل تکیه و اعتماد به شرکتهای دانش بنیان عنوان کرد و ادامه داد: وقتی بستری برای فعالیت جوانان نخبه، خوشفکر و دلسوز برای کشور ایجاد میشود و فرصتی در اختیار آنها باوجود احتمال ارتکاب به اشتباه قرار میگیرد، نتیجه خوبی حاصل خواهد شد.
به گفته محمد راضیجلالی؛ ایران جزو کشورهایی است که در حوزه صنایع دفاعی در کنار مسائل هستهای توانسته تولیدهای خوبی داشته باشد.
اعتماد به جوانان، کلید دستیابی به فناوریهای مختلف
وی میگوید: ایران در دوران دفاع مقدس توانایی تولید سیم خاردار را نداشت و بسیاری از کشورهایی که با رژیم بعث عراق همدست بودند، ما را در این زمینه تحریم کردند، ولی با اعتماد به شرکتهای دانش بنیان، توانسته ایم در زمینه صنایع دفاع به فناوری تولید موشکهای نقطه زن دست پیدا کنیم.
راضیجلالی دستیابی به فناوری نانو، سلولهای بنیادی که امروزه برای درمان بسیاری از بیماریها کارایی دارد و ایران جزو کشورهای مطرح به شمار میرود و سایر دانشها را نتیجه اعتماد به جوانان نخبه و فناور دانست.
وی معتقد است اگر در سایر زمینهها از جمله؛ نفت، پتروشیمی، پزشکی، کشاورزی و دیگر صنایع این اعتماد و بسترسازی شود، قطعا به موفقیتهای بزرگی در دنیا دست خواهیم یافت.
خوزستان، خاورمیانه کوچک
رئیس پارک علم و فناوری خوزستان درخصوص ظرفیتهای استان در زمینههای مختلف گفت: در تعریفی ساده باید بگوییم که هر آنچه استانهای دیگر کشور دارند و هر آنچه که استانهای دیگر از آن محروم هستند و ندارند، در خوزستان وجود دارد که از آن جمله میتوان به نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، لوله سازی، صنایع جانبی، کشاورزی، نیشکر، خرما، آب، گردشگری، دسترسی به آبها و منطقه آزاد و. اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: اشتغال آفرینی، افقِ روشنِ پارک علم و فناوری خوزستان + فیلم
وی وجود این ثروتها و منابع را عامل چشم طمع دشمنان به خوزستان از دیرباز تاکنون دانست و افزود: اگر این ظرفیتها به درستی مدیریت شوند و بهره برداری مناسب و صحیح از آنها صورت گیرد، نه تنها هیچگونه مهاجرتی اتفاق نمیافتد، بلکه میتواند به بستری برای فعالیت تولیدی شرکتهای مختلف با مهاجرت معکوس تبدیل شود.
اتصال پارک با صنایع با تشکیل شورای عالی فناوری در خوزستان
محمد راضیجلالی ادامه داد: در ابتدای امسال با هماهنگیهای انجام شده با استاندار ویژه خوزستان، تشکیل شورای عالی فناوری متشکل از مجموعههای صنعتی، مدیران دستگاههای اجرایی و مدیران دانشگاهها و موسسههای آموزش عالی و پژوهشی به وی ارائه شد.
وی هدف از تشکیل این شورا را اعلام نیاز صنایع مختلف به نیازهای فناورانه عنوان و اضافه کرد: انتظار میرود مدیران صنایع نیازهای فناورانه خود را اعلام کنند، ضمن اینکه شرکتهای دانش بنیان که میتوانند دستگاه ها، تجهیزات و ... را تامین کنند را به متقاضیان معرفی میکنیم و اتصال میان پارک و صنایع صورت میگیرد.
جای خالی اعتماد صنایع به شرکتهای دانش بنیان
راضیجلالی به مقاومت برخی صنایع در مقابل تغییرات اشاره کرد و گفت: با اعتماد صنایع به شرکتهای دانش بنیان، نه تنها از خروج ارز از کشور جلوگیری میشود، بلکه شاهد تقویت تولید و در نتیجه خودکفایی در استان خواهیم بود.
به گفته این مقام مسئول؛ در برخی از دستگاههای اجرایی از جمله؛ شرکت مناطق نفتخیز جنوب، ملی حفاری، نفت و گاز اروندان، مجموعههای پتروشیمی و... بستر هماهنگ با شرکتهای دانش بنیان فراهم شده و حرکت رو به جلو در حال رخ دادن است.
راضیجلالی میگوید: باتوجه به شرایط حاکم بر کشور، فرصت آزمون و خطا نداریم، به همین دلیل پارک علم و فناوری خوزستان به موضوع ورود کرده و با بازدید از صنایع توسط گروههای کارشناسان و دیدار با مدیران، توانایی خود را برای پیشرفت و رفع مشکلات عرضه میکنیم.
لزوم توسعه کیفی شرکتهای دانش بنیان
رئیس پارک علم و فناوری خوزستان بر توسعه کیفی شرکتهای دانش بنیان تاکید کرد و ادامه داد: در صورتیکه شرکتها نتوانند نیازهای صنایع خارجی را تامین کنند، توفیقی حاصل نمیشود، بنابراین نباید شرکتها به بازار داخلی متکی باشند.
به گفته راضیجلالی؛ کیفیت محصولات تولیدی باید به قدری زیاد باشد تا بتوانند با بازارهای خارجی به لحاظ کیفیت و قیمت رقابت کنند.
وی افزایش ارزش افزوده را یکی دیگر از برنامههای پیش رو عنوان و اضافه کرد: خام فروشی یکی از معضلات جدی ما است، بطوریکه برخی از کالاها که در پتروشیمی ما وجود دارند را با خروج ارز از کشور، وارد میکنیم.
این مقام مسئول بر هدایت سرمایهها به سمت بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: در سالهای گذشته خصوصی سازی در قالب اصل ۴۴ و در ظاهر انجام شد، اما در واقعیت اختصاصی سازی بود، اما هم اکنون باید به جای تمرکز بر کارگاههای و صنایع بزرگ، بر کارگاههای کوچک تمرکز کنیم تا تقویت شوند، زیرا ریسک پذیری در آنها کمتر است و میتواند زمینههای اشتغال را برای جوانان فراهم کند.
شرکتهای دانش بنیان، کلید برون رفت از چالشها
مشاور اقتصادی پارک علم و فناوری خوزستان شرکتهای دانش بنیان را کلید برون رفت از بسیاری از چالشهای کشور دانست و گفت: منفعت این شرکتها در این است که چالشها را با استفاده روشهای فناورانه به فرصت تبدیل میکنند که از آن جمله میتوان به تبدیل پسماندهای موجود در طبیعت به کالاهای قابل استفاده و ارزشمند اشاره کرد که علاوه بر اشتغالزایی، ارزآوری نیز به دنبال دارد.
کرندلی افزود: باوجود اینکه این پارک از ۱۳ سال قبل راه اندازی شده، اما دستگاههای اجرایی استان شناخت کافی از فعالیتها آن ندارند.
وی بر فرهنگسازی برای دستگاههای اجرایی، صنایع و قشر تحصیلکرده خوزستان در جهت شناخت بیشتر پارک علم و فناوری استان و فعالیتهای آن تاکید کرد و ادامه داد: این مهم به کسب موفقیتهای بیشتر و کاهش بیکاری جوانان استان کمک میکند.