پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان: باید تلاش کنیم کمیت و کیفیت مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده را بالا ببریم و مشاوره قبل از ازدواج را گام به گام نهادینه کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، حجت الاسلام والمسلمین مهدی متقی فر در نشست با مدیران مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده که امروز در ساختمان جوانان وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، افزود: این ارتباط را غنیمت میدانیم و امیدواریم نکات و مسائلی که مطرح میشود با جزئیات بررسی کنیم تا تکلیف بزرگی که روی دوش همه ما قرار گرفته و امانتی که به ما منتقل شده است به خوبی انتقال دهیم و به سرانجام برسانیم.
وی درباره تعرفه و مالیات مراکز مشاوره اضافه کرد: موضوع تعرفه در حیطه اختیارات ما نیست، اما موضوع را پیگیری میکنیم. همچنین موضوع مالیات مراکز مشاوره را از کمیسیون اجتماعی مجلس پیگیری میکنیم که حداقل این مراکز از تخفیف مالیاتی برخوردار شوند تا بتوانند خدمات خوبی به جامعه ارائه کنند.
متقی فر با تاکید بر اهمیت کار پژوهش در مراکز مشاوره گفت: امسال بودجه مناسبی برای پژوهش در حیطه کار مراکز مشاوره در نظر گرفتیم و نیازمندیهای مراکز در حوزه ازدواج و طلاق را استان به استان و شهرستان به شهرستان احصا کردیم تا با برنامه ریزی صحیح و براساس پژوهش و تحقیق پیش برویم. به عنوان مثال در شهر تهران ۱۳۶ مرکز مشاوره داریم این درحالیست که در فیروزکوه یک مرکز هم وجود ندارد و این موضوعات باید اصلاح شود.
وی با اذعان به مشکلات بسیار در این حوزه گفت: توقعم از مدیران مراکز مشاوره این است که درد را تکرار نکنند بلکه راهکار بدهند. نباید اظهار ناامیدی کرد. مدیر مرکز مشاوره باید راهکاری برای کمک و خدمت به مردم و جامعه ارائه کند.
حجت الاسلام متقی فر با بیان این که وظیفه ما پشتیبانی است، افزود: مراکز مشاوره در کف میدان هستند و همیشه باید در همه عرصهها پیشران باشند. کار پژوهشی برای مراکز مشاوره بسیار مهم است و کل کار ما باید براساس تحقیق و پژوهش باشد؛ به طور مثال همه عوامل طلاق را میدانند، اما باید برای دانستن ریشههای طلاق کار تحقیقاتی دقیقی انجام شود. در مسئله یابی و پیشگیری از آسیبها نیز تحقیقات و پژوهش بسیار اهمیت دارد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان گفت: مراکز مشاوره میتوانند به گونهای عمل کنند که مردم نه تنها در زمان مشکلات بلکه قبل از این که اقدامی انجام دهند، مشاوره بگیرند.
وی با تاکید بر اهمیت مشاوره قبل از ازدواج افزود: باید تلاش کنیم کمیت و کیفیت مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده را بالا ببریم و مشاوره قبل از ازدواج را گام به گام نهادینه کنیم.
حجت الاسلام متقی فر اضافه کرد: تقویت مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده دغدغه ماست، امیدواریم مدیران این مراکز ما را برای سرعت بخشیدن به این هدف یاری کنند.
وی آموزش را یکی دیگر از وظایف مراکز مشاوره برشمرد و گفت: یکی از وظایف مهم ما بحث آموزش است و این امر برای پیشگیری از آسیبها بسیار تاثیرگذار است و در این راستا باید در برگزاری کارگاههای آموزشی دقت داشته باشیم تا این آموزشها با کمک مراکز مشاوره که بال مهمی در پیشبرد آموزش هستند با استاندارد و کیفیت بالا برگزار شوند.
حجت الاسلام متقی فر اضافه کرد: طرحی را تا بیست روز دیگر به صورت ملی آغاز خواهیم کرد که در آن به ظرفیت سنجی و ارزشیابی مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده خواهیم پرداخت.
وی تصریح کرد: این طرح چند خاصیت دارد که یکی از آنها رتبه بندی مراکز است که براساس این رتبه بندی از مراکز مشاوره حمایت میشود. همچنین مطابق با ظرفیت سنجی مکانی از مراکزی که نیاز بیشتری دارند حمایت میکنیم تا خدمات دهی مراکز جهت گیری مناسبی پیدا کند که در این زمینه نیز از مدیران مراکز تقاضا میکنیم برای موفقیت در این حوزه همکاری لازم داشته باشند.