پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: شفاف نبودن و موازی کاری از مشکلات مربوط به حوزه سیاستگذاری جوانان در ایران محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، روح الله اسدی افزود: دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان هر ساله با رصد ستادهای ساماندهی امور جوانان، وضعیت مشارکت دستگاههای عضو ستادهای مزبور را منتشر میکند.
وی با بیان اینکه جوانان مهمترین منابع انسانی جامعه محسوب میشوند، اضافه کرد: با توجه به سهم ۳۳ درصدی این قشر از جمعیت کشور، ضرورت توجه به برنامه ریزی و ساماندهی امور جوانان اهمیتی ویژه دارد.
مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: از دهه ۷۰ به بعد موضوع جوانان در ایران در سطح ملی مورد توجه قرار گرفت و در نهایت منجر به تدوین منشور تربیتی نسل جوان و دکترین ساماندهی امور جوانان شد.
اسدی گفت: براساس تکالیف قانونی مندرج در مواد ۱۵۷ قانون برنامه سوم توسعه و ۱۱۲ قانون برنامه چهارم توسعه، سند ملی توسعه و ساماندهی امور جوانان تنظیم و در هیئت دولت مصوب شد که مشتمل بر ۱۳ برنامه به همراه تقسیم کار ملی است.
وی افزود: موضوعات هویت، مشارکت، اوقات فراغت، مطالعات، مسکن، فن آوری اطلاعات، ازدواج، اشتغال، رفاه، سلامت، شناسایی تقویت و توسعه سمنهای جوانان، ارتقای نقش نهاد خانواده و شاخصهای ساماندهی امور جوانان، ۱۳ برنامه سند ملی توسعه و ساماندهی امور جوانان را تشکیل میدهند.
مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: با توجه به فرابخشی بودن امور جوانان، ستادهای ساماندهی امور جوانان از سطح ملی تا شهرستانی با هدف ساماندهی امور جوانان، تمهید مقدمات اجرای برنامه ها، هم افزایی فعالیتهای دستگاها و نظارت بر عملکرد دستگاها راه اندازی شده اند تا با هماهنگی و هم افزایی به امور جوانان پرداخته شود.
اسدی با تاکید بر اهمیت بیانیه گام دوم انقلاب در موضوعات مربوط به جوانان، گفت: لازمه توانمند سازی جوانان برای تحقق حکمرانی اسلامی مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب، مشارکت فعالانه دستگاهای متولی امور جوانان است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰ و در سطح استانی، معاونت امور بانوان و خانواده استانداری، بهزیستی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد دانشگاهی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیشترین مشارکت را از لحاظ حضور عضو اصلی در این ستادها را داشته اند و در مقابل دادگستری، ناحیه مقاومت بسیج، راه و شهرسازی و صندوق کارافرینی امید بیشترین غیبت را در این ستادها داشته اند.
روح الله اسدی همچنین درباره اجرای مصوبات ستادهای استانی تصریح کرد: استانداری ها، روسای دانشگاها، ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعاون کار و رفاه اجتماعی بیشترین مشارکت را در این زمینه داشته و کمترین مشارکت مربوط به دادگستری، ناحیه مقاومت بسیج، امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، حفاظت محیط زیست و شهرداریها بوده است.
وی ادامه داد: بیشترین مشارکت اعضای اصلی در استانهای خراسان جنوبی، زنجان، سیستان و بلوچستان، یزد، ایلام و آذربایجان شرقی بوده و کمترین مشارکت اعضای اصلی در استانهای خوزستان، خراسان شمالی، تهران، بوشهر، آذربایجان غربی و کرمان بوده است که گزارش مربوط به هر استان به تفکیک دستگاهای عضو و با برش شهرستانی به همه استانداران کشور ارسال میشود.
مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان این که نتایج مربوط به ارزیابی ستادهای ساماندهی امور جوانان استانها متعاقبا اعلام میشود، گفت: همکاری بیشتر اعضای ستادهای ساماندهی امور جوانان که متولی امور جوانان هستند به اعتلای نسل جوان کشور با استفاده بهینه از استعدادها و ظرفیتهای مغفول مانده منجر میشود و از این رو امیدواریم اعضای ستادهای ساماندهی امور جوانان در سطوح مختلف، مشارکت بیشتر و موثرتری در سال جاری در این ستادها داشته باشند.