پخش زنده
امروز: ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ٢٠:٣٤:٢٨
بنیان گذاران شرکت دانش بنیان پیشگامان پژوهش برای اولین بار در کشور موفق به ست آپ کردن مدل سازی ارگانوییدی با استفاده از تکنولوژی نوین اندامهای کوچک سه بعدی از نمونه بافت دریافت شده بیماران سرطان معده جهت شخصی سازی درمان سرطان شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی، دکتر محمدرضا لرنژاد از بنیان گذاران شرکت دانش بنیان پیشگامان پژوهش آناهیتا گفت: این شرکت به همراه خانم دکتر کریستینه شفر و با همکاری تیم بالینی بیمارستان امام حسین (ع) آقایان دکتر ملک پور، دکتر صمصامی و دکتر طهماسبی با حمایتهای ستاد سلولهای بنیادی – معاونت علمی و فناوری دکتر حمیدیه برای اولین بار در کشور موفق به ست آپ کردن مدل سازی ارگانوییدی با استفاده از تکنولوژی نوین اندامهای کوچک سه بعدی از نمونه بافت دریافت شده بیماران سرطان معده جهت شخصی سازی درمان سرطان شدند.
وي افزود: داروهای درمان سرطان بدلیل همزمان شدن با هزینههای مربوط به مراقبت از بیمارسرطانی، برای بیماران بسیار هزینه بر است. با توجه به اینکه بافت هر بیمار مانند خود شخص بیمار منحصر بفرد میباشد، بایستی ساخت مدلهای سرطانی با توجه به نوع بافت و شرایط بیمار منحصر بفرد باشند. اما تستهای غربالگری که از بیماران در نظر گرفته شده اند، تقریبا شرایط یکسانی دارند مانند: دوز دارویی، زمان تیمار. بافت سرطانی، یک بافت بسیار پیچیده ایی است که از بی ثباتی ژنتیک و پارامترهای زیادی تاثیر میپذیرد
لرنژاد گفت: هر بیمار سرطانی منحصر بفرد است و هر نوع بافت سرطان به شیوه متفاوتی عمل میکند؛ بنابراین یک شیوه عمومی درمانی برای تمام بیماران سرطانی موفقیت محدودی به همراه دارد. هدف این طرح شخصی سازی و بهینه سازی درمان سرطان از طریق شبیه سازی/ مدل سازی سه بعدی بافتهای سرطانی بیمار و تستهای غربالگری بر روی مدلهای سه بعدی بافت بیمار میباشد.