پخش زنده
امروز: -
سرطان از جمله بیماریهایی که آمار ابتلا به آن در سالهای اخیر با توجه به تغییر سبک زندگی و مصرف مواد غذایی افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه به طور طبیعی در بدن انسان تعدادی سلول از بین میروند و سلولهای جدید جایگزین آنها میشوند، گفت: در صورتیکه این چرخه دچار اختلال شود، تودههای سرطانی خواهند شد.
محمدرضا خادمی ژنتیک، استفاده زیاد از فرآوردههای دامی، مصرف دخانیات و خودداری از مصرف سبزیجات را از دیگر عوامل پیشزمینهای برای این بیماری برشمرد و افزود: افراد مبتلا به سرطان، معمولا دچار بی اشتهایی میشوند.
وی میگوید: با توجه به اینکه مبتلایان به سرطان ممنوعیت غذایی ندارند، اما توصیه میشود همه چیز را به اندازه مصرف کنند.
خادمی با بیان اینکه سرطان سینه و سرطان معده از جمله سرطانهایی هستند که با تشخیص زودهنگام به صورت قطعی درمان میشوند، ادامه داد: شایعترین نوع سرطان در بانوان سرطان سینه و سرطان دهانه رحم است که توصیه میشود زنان بالای ۱۸ سال هر ماه نسبت به معاینه اقدام کنند و هرگونه تغییر در بدنشان را جدی بگیرند.
پزشک بیمارستان امام حسن مجتبی (ع) بر تزریق واکسن گارگازم تا قبل از ۴٠ سالگی و انجام ماموگرافی هر ۶ ماه یکبار تاکید و عنوان کرد: در بیمارستان یازهرا دزفول یک مرکز غربالگری و تشخیص زودهنگام بیماری سرطان راه اندازی شده و توصیه میشود عموم مردم برای پیشگیری و تشخیص سرطان به این مرکز مراجعه کنند.
خادمی میگوید: بانوانی که به بیماری سرطان مبتلا شدهاند و قصد بارداری دارند، باتوجه به سن، عملکرد تخمدان و نقش داروها بر روند درمان، باید تا ۳ سال از اقدام به بارداری خودداری کرده و با پزشک مشورت کنند.
بیشتر بخوانید: سرطان دومین عامل مرگ و میر در ایران
وی ترس و استرس زیاد را از جمله عوامل مضر برای افراد مبتلا به سرطان برشمرد و گفت: این عوامل بر طول درمان تاثیر میگذارند، بنابراین باید مدیریت شوند.