حفاظت از محیط زیست خیلج فارس وظیفه همه دستگاههای اجرایی است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: آلودگی نفتی به عنوان مهمترین چالش زیست محیطی خلیج فارس باعث شده خسارتهای فراوانی به منابع زیستی این آبراهه وارد شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، فرهاد قلی نژاد در همایش ملی توسعه پایدار خلیج فارس با محوریت محیط زیست مناطق ساحلی، افزود: نیاز است که کشورهای همسایه در قالب کنوانسیونهای بین المللی از جمله کنوانسیون کویت تعهدات خود را در مورد این آبراهه بینالمللی انجام دهند و از نفوذ فاضلاب و مواد نفتی که منجر به آلودگی این دریا میشود، جلوگیری کنند.
وی بیان کرد: در ایران نیز قوانین و مقررات داخلی تاکید بر حفظ زیستبومهای دریایی دارد که به همین خاطر از همه شرکتهای نفتی برنامه مدیریت زیست محیطی خواستهایم که برخی از آنها هم در دریا و هم خشکی این برنامهها را ارائه کردند.
قلینژاد اظهار کرد: اقدامهای خوبی نیز در راستای پیشگیری از نشت نفت از خطوط لوله نفتی از جمله میدان ابوذر واقع در آبهای خلیج فارس اجرایی شده است.
وی بیان کرد: امیدواریم که با همگرایی و هماهنگی بیشتر بین دستگاههای اجرایی مسئول در حوزه محیط زیست، شاهد کاهش آلودگیهای نفتی در این آبراهه مهم باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر همچنین گفت: سازمان محیط زیست برنامه احیای آبسنگهای مرجانی خلیج فارس را در دست اجرا دارد که امیدواریم با نتیجهگیری از این اقدام پژوهشی، فنی و اجرایی بتوانیم در زمینه کشت آبسنگهای مرجانی و احیا آنها قدمهای خوبی برداریم.
وی اظهار کرد: برای برخی از صنایع موجود در خلیج فارس مانند سکوهای نفتی و خطوط انتقال نفت نیز برنامه محیط زیست پیشگیرانه تعریف شده تا خلیج فارس بیش از این آلوده نشود.
قلی نژاد عنوان کرد: ایران بیشترین طول همجواری با خلیج فارس و دریای عمان دارد که به فراخور این همجواری میتواند بیشترین نقش در پاک سازی و جلوگیری از آلودگی این زیستبوم ارزشمند داشته باشد.
وی پیرامون طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی نیز گفت: مطالعات این طرح در سواحل ایران انجام شده و دستگاههای اجرایی متعددی هستند که باید تمام تصمیمها را اجرایی کنند و این اقدام در راستای حفظ سواحل و جلوگیری از آلودگی آنها است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ادامه داد: سند آمایش سرزمین نیز در استان بوشهر تدوین شده که باید همه تصمیمها و بهویژه در حوزه توسعه صنعتی مبتنی بر این سد صورت گیرد.
وی با تاکید بر ارتباط بیشتر دانشگاه و مراکز تصمیم گیر اظهار کرد: باید به پژوهشها و مطالعات بیشتر اهمیت داده شود و هر آنچه که با نگاه توسعه است مبتنی بر نگاه توسعه پایدار و مطالعات ارزیابی زیست محیطی باشد.
ارسال حدود ۱۰۰ مقاله به همایش ملی توسعه خلیج فارس
دبیر اجرایی همایش ملی توسعه پایدارخلیج فارس هم گفت: در دور دوم این همایش که با محوریت محیط زیست مناطق ساحلی برگزار میشود حدود ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است.
اسماعیل عباسی افزود: پس از انجام داوری، ۷۲ مقاله پذیرش شد که از این شمار نیز ۸ مقاله به صورت ارائه شفاهی و بقیه نیز به صورت چاپ در مجموعه مقالات خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: دور نخست این همایش در سال ۹۷ با محوریت زیست بومهای حساس خلیج فارس برگزار شد و اهداف آن بهخوبی محقق شد.
دبیر اجرایی همایش ملی توسعه پایدارخلیج فارس اظهار کرد: از ۱۷ محور تعیین شده برای مقالههای ارسالی بیشتر آنها حول و حوش ۱۰ محور و عمده آنها مربوط به تغییرات اقلیمی و مدیریت آلودگی مناطق ساحلی بودند.
وی افزود: از لحاظ گستره استانی نیز از ۱۵ استان مقالههایی دریافت شد که ۲۰ دانشگاه را پوشش میداد.
رئیس دانشگاه خلیج فارس نیز گفت: این دانشگاه به واسطه نامش تمرکز خاصی بر خلیج فارس پژوهی از لحاظ محیط زیست، مبادلات فرهنگی، اقتصادی و تاریخی دارد.
حسن مدرسی افزود: این روزها در تقارن با ایام بزرگداشت روز ملی خلیج برنامههای متنوعی در دانشگاه خلیج فارس برگزار میشود که یکی از این برنامهها همایش تاریخ و تمدن حوزه خلیج فارس است.
وی ادامه داد: دانشگاه با زیرساختهایی که در حوزه پژوهش و نیروی انسانی دارد فعالیتهای پژوهشی گستردهای در حوزه خلیج فارس دارد و برای فعالیتهای پژوهشی حوزه خلیج فارس اهمیت ویژهای قائل شده است.
شایان ذکر است که محققان و دانشجویان به صورت مجازی در این همایش شرکت کردند.