پخش زنده
امروز: -
قائم مقام امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری در نشست «تبیین دیپلماسی قرآنی جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالملل:اهداف و راهبردها» گفت: دیپلماسی قرآنی زمینه گفتگوی ما با دیگران را فراهم میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مهدی مصطفوی در نشست «تبیین دیپلماسی قرآنی جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالملل: اهداف و راهبردها» از سلسلهنشستهای تخصصی کمیته بینالملل بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم که به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار شد افزود: یکی از خصوصیات قرآن کریم حبل متین است. ریسمانی که خداوند در اختیار بشر قرار داده است تا بتواند زندگی خود را در مسیر تعالی طی کند.
وی با بیان اینکه یک سر این ریسمان در اختیار حضرت حق و سر دیگرش در اختیار انسانهاست، اظهار کرد: رسول اکرم (ص) این ریسمان را تقدیم به همه انسانها کرد.
مصطفوی ادامه داد: این ریسمان از ۱۴۰۰ سال پیش همزمان با مبعث پیامبر اکرم (ص) در اختیار انسان قرار گرفت و امروز هم همچنان وجود دارد و قرآن کریم یک معجزه است و یک حرف آن کم و زیاد نشده و عینا همان است.
قائم مقام امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه قرآن مشمول زمان نمیشود و تا ابد است، گفت: امروز این ریسمان در اختیار جمهوری اسلامی است.
وی با بیان اینکه این ریسمان توسط جمهوری اسلامی میتواند در اختیار دیگران قرار گیرد، گفت: یکی از اصطلاحاتی که برای دراختیار قرار دادن معارف قرآنی به دیگران استفاده میشود، دیپلماسی است. دیپلماسی در بسیاری از مواقع مانند مسائل اقتصادی، سیاسی، هنر و رسانه استفاده میشود.
مصطفوی اظهار داشت: دیپلماسی گاهی به صورت رسمی بین دولتها و سازمانهای بینالمللی صورت میگیرد و گاهی هم در سطح مردم که همان دیپلماسی عمومی است.
قائم مقام امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری اضافه کرد: در کنار مولفههای مادی یک مولفه معنایی هم برای کسب قدرت داریم، کشورها سعی میکنند علاوه بر مولفههای مادی از مولفههای معنوی هم استفاده کنند.
مصطفوی با بیان اینکه مولفه معنوی برای کسی قابل استفاده است که خودش اهل معنا باشد اظهار داشت: جوامعی که از معنویت دورند از این مولفه نمیتوانند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران، امروز از مولفه معنوی به عنوان یک مزیت میتواند استفاده کند.
وی تأکید کرد: از مهمترین عواملی که مولفه معنایی و معنوی قدرت را تامین میکند، قرآن کریم است. قرآن مهمترین مولفه معنایی برای کسب قدرت است، زیرا خود قرآن متصل به حضرت حق است که قدرت مطلق است.
قائم مقام امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری گفت: اگر قرآن در دل یک فرد رسوخ کند و او با اعتقاد به قرآن حرکت کند، میتواند در برابر تمام دنیا بایستد چرا که پشتوانه وی قدرت لایتناهی است.
مصطفوی گفت: امیدواریم تمام کسانی که در نمایشگاه قرآن حضور دارند بتوانند از این حبل متین بهرهمند باشند.
وی خاطرنشان کرد: دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران، دیپلماسی معنوی، دیپلماسی قرآن، دیپلماسی دینی، دیپلماسی مسجد، دیپلماسی روحانیت و نماز است که همه اینها زمینه گفتگوی ما با دیگران را فراهم میکنند.
لزوم بهره گیری از ظرفیت قرآن برای همدلی و هم آوایی بین کشورهای اسلامی
علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست گفت: نظریه دیپلماسی قرآنی عنوان مبارک این نشست است. این عنوان موضوع متکثر و متنوعی است که نیاز به مفهوم شناسی دارد.
وی افزود: ما باید در این عنوان، کار مفهوم شناسانه و واژه شناسانه انجام دهیم و با عرضه مسئله خودمان به قرآن کریم به راه حل برسیم.
معاف گفت: تعاریف مختلفی از این مفهوم میشود ارائه کرد. برخی معتقدند دیپلماسی قرآنی عنوانی است که باید از ظرفیت قرآن کریم برای هم افزایی، همدلی و هم آوایی بین کشورهای اسلامی و ظرفیتهای اسلامی استفاده کنیم.
معاف ادامه داد: تعریف دیگر دیپلماسی قرآن این است که ما مسائل پیچیده و متکثر جهان اسلام و مسائل فی مابین دنیای اسلام را به قرآن کریم عرضه و سخن خدای متعال و راه حل قرآن را استنباط، استخراج و درک کنیم.