پخش زنده
امروز: -
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امسال با ۸۰ نوآوری و ابتکار در نمایشگاه حضور خواهیم داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا معاف مهمان این هفته گفت و گوی ویژه قرآنی درباره بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی قرآن که از فردا کار خود را آغاز خواهد کرد افزود: نمایشگاه قرآن جمهوری اسلامی نباید نمایشگاهی سکولار باشد و باید با نمایشگاههای کشورهای دیگر فرق کند و امسال هم باید نوع آوریهایی در نمایشگاه وجود داشته باشد؛ البته بخشی از این تحول سال بعد و در یک بازه زمانی بهتر محقق خواهد شد، اما همین امسال با ۸۰ نوآوری و ابتکار در نمایشگاه حضور خواهیم داشت.
علیرضا معاف گفت: حدود ۳۰۰ ناشر در بخش نشر مکتوب تقاضا داشتند، اما قرار شد کسانی که به صورت تخصصی در حوزه قرآن کار میکنند و اثر تولید شده قابل توجهی برای عرضه دارند به نمایشگاه راه یابند بنابراین حدود ۱۱۰ ناشر مجوز حضور در نمایشگاه را پیدا کردند.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی افزود: در بخش عرضه پوشش عفاف و حجاب هم که جزء بخشهای پرطرفدار نمایشگاه قرآن است حدود ۳۰۰ تقاضا وجود داشت که اثار را رتبه بندی کردیم تا رتبههای بهتر به نمایشگاه امسال بیایند، ۱۲۰ مورد آن را پذیرفتیم و قرار شد سایر تولیدکنندهها در نمایشگاههایی که در طول سال برگزار میشود حضور داشته باشند.
رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با اشاره به توافقی که اولین بار میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری انجام شده است گفت: بر اساس این توافق قرار شد دارندگان نشانهای برتر هنری و صنایع دستی در نمایشگاه امسال برای علاقمندان کارگاههای حضوری و نمایشگاه برگزار کنند.
وی درباره دیگر بخشهای نمایشگاه توضیح داد: امسال در نمایشگاه به موضوع نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه توجه ویژه شده است و بخشی را به عنوان ترویج فرهنگ خوانش نهج البلاغه پیشبینی کرده ایم. همچنین لبیکی عملی هم به شعار سال داشتیم و بخش فرهنگ دانش بنیان و فضای مجازی را در نمایشگاه راه اندازی کردیم تا رویدادهای نوآورانه و استارتاپی در حوزه دین، قرآن، مسجد و ایدههای برتری که رویکردهای دانش بنیان دارند به مدت سه شب در نمایشگاه حضور داشته باشند.
معاف گفت: یکی از موضوعاتی که در نمایشگاه قرآنی امسال بیشتر مورد توجه قرار گرفته توجه به مرد میدان قرآنی، حاجقاسمسلیمانی بوده است. به همین دلیل تصویر حاج قاسم در قالب پوستر و با پیام دعوت مردم به تلاوت قرآن و حضور در نمایشگاه قرآن طراحی شده است.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به عنوان بزرگترین رویداد دینی کشور که دو سال گذشته به دلیل کرونا تعطیل بود امسال با دستور رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بار دیگر حضوری برگزار میشود. حالا ما بیست و نهمین دوره نمایشگاه را برگزار خواهیم کرد و اینکه نمایشگاه به عدد ۲۹ رسیده هم خیلی مهم و نشان دهنده اهتمام نظام به قرآن کریم و توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه است.
وی با اشاره به فرصت ۴۵ روزه برای تدارک برگزاری نمایشگاه افزود: در این مدت تمهیدات خوبی اندیشیده شد. نمایشگاه قرآن و کتاب تقریباً ۶ ماه کار مقدماتی و اجرایی نیاز داشت که ما در یک بازه فشرده ۴۵ روزه تا دو ماهه باید برای برگزاری این دو رویداد برنامهریزی میکردیم. الحمدلله این اتفاق افتاد و خبر خوب این است که فردا نمایشگاه افتتاح خواهد شد.
علیرضا معاف ادامه داد: از سیاستهایی که در نمایشگاه بین المللی قرآن امسال در پیش گرفتیم این بود که نمایشگاه شادتر، گرم تر، با نشاطتر و خانواده محورتر باشد تا وقتی مردم به نمایشگاه میآیند بتوانند در محیطی معنوی، خوش بگذرانند.
رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی قرآن، گفتمان و شعار نمایشگاه امسال را "قرآن کتاب امید و آرامش و رمضان ماه امید به خدا" خواند و افزود: این حرکت زنجیرهای بود که ماه رمضان امسال با پویش "رمضان ماه امید به خدا" شروع شود؛ تعبیر امید به خدا که مردم در شهر تهران به صورت گسترده میبینند یک جریان سازی و حرکت گفتمانی و گفتاری برای رسیدن به این هدف است؛ چرا که قرآن کریم سرشار از آیات امیدآفرین و مملو از سرفصلهای بن بست شکن است و اگر کسی در ماه رمضان با قرآن مأنوس شود از انقباض و انسداد و بنبست خارج میشود و به فضای انبساط و امید و نشاط وارد میشود، طبعاً شعار نمایشگاه باید در فضای آن در جاری و ساری شود.
معاف ساعت برپایی نمایشگاه را از ۱۷ تا ۲۳/۳۰ اعلام کرد و افزود: در شبهای قدر نمایشگاه یک ساعت زودتر تعطیل خواهد شد تا مصلی آماده میزبانی از مردم برای مراسم احیا باشد.
امسال نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در مساحتی ۴۵ هزار متر مربعی و در حدود ۴۵ بخش برپا میشود.