پخش زنده
امروز: -
دقت در انتخاب خوراکیهایی که در وعده افطار مصرف میکنیم میتواند تا حد زیادی از بروز مشکلات گوارشی جلوگیری کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ؛ با آغاز ماه مبارک رمضان، تغییر در برنامه غذایی و ساعت غذا خوردن افراد میتواند سبب بروز برخی مشکلات گوارشی شود؛ موضوعی که با رعایت برخی نکات تغذیهای از جمله دقت در انتخاب خوراکیهایی که در وعده افطار مصرف میکنیم میتواند تا حد زیادی از بروز مشکلات گوارشی جلوگیری کند.
بنابراعلام دفتر بهبود تغدیه وزارت بهداشت، نوشیدن شیر به تنهایی، آب سرد، برخی میوهها مثل هندوانه، هلو، خیار و خربزه برای گشودن روزه مناسب نیست؛ زیرا باعث تولید مواد نامناسب در دستگاه گوارش میشود.
البته شیر گرم و شیرین شده با عسل یا شکر و یا به شکل معجون مانعی ندارد.
آب بسیار سرد نیز در این هنگام باعث از بین رفتن حرارت ذاتی معده شده و آن را ضعیف میکند.
توجه کنید که بلافاصله بعد از سحری یا شام نخوابید؛ زیرا این کار باعث فشار به دهانه معده و عدم قرارگیری غذا در انتهای معده برای هضم کامل میشود و لذا عواقبی مثل رفلاکس، نفخ و سوء هاضمه را به دنبال خواهد داشت و از طرفی خواب نیز نا آرام و مختل خواهد بود؛ لذا حداقل نیم ساعت بعد از صرف این وعدهها نخوابید.
از فعالیت بدنی بلافاصله پس از صرف سحری یا شام بپرهیزید.
حداقل تا یک ساعت پس از غذا هیچ فعالیت سنگینی از جمله دویدن، شنا، طناب زدن مجاز نیست، اما قدم زدن آرام و کوتاه مفید است.
بیشتر بخوانید : اصول تغذیه صحیح در زمان روزه داری
بنابراعلام دفتر بهبود تغدیه وزارت بهداشت، برای کاهش احساس تشنگی و گرما از این نوشیدنیها استفاده کنید؛ عرق کاسنی، عرق شاطره، عرق کاهو، تخم خرفه، ماءالشعیر طبی، فالوده هندوانه با سکنجبین میل کنید.
البته افرادی که معده و کبد سرد دارند باید در مصرف این نوشیدنیها احتیاط کنند.