پخش زنده
امروز: -
انتخاب یک وعده غذایی مناسب در ماه مبارک رمضان از اهمیت زیادی برخوردار است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ سردرد، سرگیجه، ضعف و بی حالی از جمله مشکلاتی هستند که ممکن است هر یک از افراد روزه دار با آن در ماه رمضان رو به رو شوند.
با شروع ماه مبارک رمضان و روزه داری، گذشته از فواید بیشماری که روزهداری بر بدن انسان دارد، دغدغه بسیاری از افراد برای وعده سحر و افطار این است چه غذاهایی مصرف کنند تا در طی روز کمتر احساس ضعف داشته باشند.
وعده غذایی مقوی در سحر
در بهترین حالت وعده سحری باید سرشار از مواد مغذی و همچنین کم حجم باشد و دارای ترکیب پروتئین با کیفیت، سبزیجات آبدار و آب باشد.
در وعده سجری حتما باید پروتئین وجود داشته باشد، چون باعث میشود شما احساس سیری بکنید و به آرامی هم هضم میشود (پس باعث میشود مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید) و مهمتر اینکه باعث تثبیت میزان قند خون میشود. اگر روزه داری شما بیش از ۱۲ ساعت طول میکشد این ویژگی پروتئین بسیار با اهمیتتر میشود.
خوردن وعده سحری که بیشتر از کربوهیدراتهایی مانند غلات، نان، شیرینی، آب میوه و مواد قندی شیری باشد باعث نوسان قند خون میشود و شاید سرگیجه، خستگی، سردرد و بد خلقی شما را در طول روز بدنبال داشته باشد و همچنین ممکن است در میان روز به شدن گرسنه شوید.
غذای مناسب سحری کدام است؟
خرما
خرما به دلیل داشتن مواد غذایی مانند یک نیروگاه انرژی کوچک و فوق العاده عمل میکند و بهترین گزینه برای وعده سحری در ماه رمضان است.
تخم مرغ: این غذا بسیار کامل و عالی است و سعی کنید تخم مرغ بخورید.
پودر پروتئین: میتوانید در یک اسموتی به صورت مخلوط و با فرنی میل کنید.
بادام: منبعی خوب برای پروتئین و چربیهای خوب است و میتوانید از دیگر مغزها هم بهره ببرید.
چربیهای سالم مناسب سحری:
روغن زیتون، روغن نارگیل
آووکادو، زیتون، نارگیل
بادام، گردو و دیگر مغزها
دانهها (تخم شربتی، کتان، کدو، آفتابگردان)
قزل آلا و دیگر ماهیهای چرب (البته اگر میتوانید این غذاها را سحر بخورید.)
کره و روغن حیوانی (گرفته شده از شیر گاوهایی که با علف تغذیه میشوند.)
آنتی اکسیدانها در سحر ماه رمضان فراموش نشوند
آنتی اکسیدانها جزو مود غذایی هستند که در وعده سحری باید مصرف شوند. توتها سرشار آنتی اکسیدان فلاونوئیدها هستند. کمی زغال اخته یا تمشک را با بلغور جو یا یک اسموتی پروتئین اضافه کنید تا یک خوراکی آنتی اکسیدانی قوی داشته باشید.
برخی غلات کامل عالی هستند از غلاات تصفیه شده بپرهیزیدبلغور جو دوسر (به همراه شیر نارگیل و مغزها و نارگیل رنده شده تازه، خوشمزه میشود.)
کینوا (که دارای پروتئین زیادی است.) از سوپرمارکتهای معتبر میتوانید تهیه کنید.
سبزیجات آبدار و نوشیدنیها مناسب برای سحری ماه رمضان
آب، آبلیمو و نوشیدنیهای گیاهی و یاآب نارگیل مقدار زیادی الکترولیت دارند. سبزیجات با محتوای زیاد آب مانند گوجه فرنگی، خیار، کرفس و …. غذاهایی که باعث قلیایی شدن بدن شما میشوند و باعث تقویت ویتامینها و مواد معدنی بدن میشوند.
حفظ کردن بدن با PH قلیایی بسیار مهم است، زیرا شما در ول روز نمیتوانید آب بنوشید و ممکن است در افطار غذاهایی بخورید که در طول شب در بدن ایجاد اسید کنند. به همین جهت در وعده سحری بدن خود را با غذاهای قلیایی باید تقویت کنید و از انواع ویتامین و مواد معدنی استفاده کنید.
سبزیهایی که قلیایی هستند مانند اسفناج، کلم، کدو سبز و … میتوانند بدن را قلیایی کنند.
و، اما چند غذایی که نباید در وعده سحری ماه رمضان مصرف شوند
غذاهای تصفیه شده، نان سفید، رولت ها، شیرینی ها، کلوچه ها، چای یا قهوه و هر چیزی که کافئین دارد، غذاهای سرخ کردنی، تمام قندها و غذاهای قندی مانند غلات شیرین، غذاهای شور که باعث تشنگی میشوند و انوع آبمیوه به این دلیل که فیبر میوه را ندارند.