پخش زنده
امروز: -
اولین جلد از سهگانه زندگینامه زندهیاد سعید تشکری با استقبال مخاطبان به چاپ دوم رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما «وسنی»، عنوان اثری است که در آن سعید تشکری داستان زندگی خود را بدون سانسور و با روایتی جذاب برای مخاطب نوجوان خود شرح داده است.
«وسنی» ماجرای پسر نوجوانی است که زندگیاش در دوچرخهاش و دعواهای خانه پدر و مادر خلاصه میشود؛ همین شرایط او را کمکم به سمت خانه مادربزرگ سوق میدهد. ورود «سعید» نوجوان به خانه مادربزرگ، مسیر زندگی او را تغییر میدهد.
تشکری در کنار روایت داستان زندگی خود در این کتاب از زاویه دید دانای کل، گریزی هم به تاریخ اجتماعی و سیاسی شهر مشهد هم زده است؛ کاری که او در آن استاد است و در اغلب آثارش به آن توجه دارد. شرح حضور مادربزرگ در راهپیمایی پیش از پیروزی انقلاب و تأثیری که بر او به عنوان یک نوجوان گذاشت، از نکات خواندنی کتاب «وسنی» است.
نویسنده با انتخاب عنوان «وسنی» نیز به آداب و اخلاق اجتماعی در دوران کودکی خود نقبی میزند. «وسنی» که در لغت به معنای «هوو» است، اشاره به نوع نگاه پدران به فرزندان پسر خود در دوران گذشته دارد.
تشکری در اینباره گفته بود: ما پسران هووهای پدرانمان هستیم. عمدتاً در آن دوران هم این امر شدت داشت و به دلیل استبداد خاصی که پدران به مادران داشتند و پسران علیه پدران و نفع مادران این ستیز را دنبال میکردند، پسران گویی لشکری بودند که از آینده دور دفاع میکردند. این آینده دور برای من زود اتفاق افتاد؛ به طوری که بیش از آنکه نوجوانی کنم، احساس کردم باید معرفت خرج مادرم کنم. این مساله باعث شد از خانه رانده شده و به منزل پدربزرگ و مادربزرگ بروم؛ خانهای که در آن پدربزرگ و مادربزرگم به دلیل اخلاقیات و رفتار با پدر و مادرم متفاوت بودند. این تفاوت به حدی بود که من از استبداد زندگی خارج شده و به رویکرد ایمانی رسیدم.
تشکری که قصهگوی ماهری است، در «وسنی» نیز کار خود را به خوبی انجام داده است. «وسنی» در کنار آنکه تأییدی است بر توانایی تشکری در جهان قصهگویی، پرده از سنتها، آیینها، اعتقادات، هنجارهای اجتماعی و ... در روزگاری نه چندان دور در خراسان برمیدارد.
چاپ دوم کتاب «وسنی» توسط انتشارات ستارهها در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.