پخش زنده
امروز: -
اگرنگران تاثیر روزه بر فشار خون خود هستید، بدانید روزهداری کنترلشده و تحت نظر پزشک تاثیر منفی بر تعادل فشار خون ندارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان، فشار خون بالا به عنوان قاتل خاموش نامیده میشود؛ زیرا بیماران مبتلا به فشار خون بالا ممکن است سالها علائم نداشته باشند. اکثر مطالعات پزشکی نشان داده است که بیماران مبتلا به فشارخون بالا میتوانند فشار خون خود را بدون عوارض و سایر مشکلات پزشکی معالجه کنند.
آیا روزه برای فشار خون بالا ضرر دارد؟
روزهداری بر بیماران قلبی با وضعیت پایدار که در آنها علائم عودکنندهای مانند درد قفسه سینه یا تنگی نفس بروز نمیکند تاثیری منفی ندارد. در واقع روزه میتواند برای آنها سودمند باشد.
آیا افراد مبتلا به فشار خون بالا میتوانند روزه بگیرند؟
روزه داری و کنترل فشار خونبیماران فشار خونی قبل از روزه گرفتن حتما با پزشک معالج خود مشورت کنند. اگر شما فشار خونتان با وجود مصرف دارو، تحت کنترل نیست و فشارهایی بالاتر از ۱۵۰ روی ۹۵ دارید؛ مجاز به روزهداری نیستید. اما اگر فشار خون شما با مصرف دارو تحت کنترل است، با قدری تغییر در مصرف داروها زیر نظر پزشک متخصص میتوانید با احتیاط روزه بگیرید.
برای افرادی که دارای فشار خون بالا هستند اکثر داروهایی که تجویز میشود باید یک یا دو بار در طول روز مصرف شود. به طور معمول این داروها یک اثر ۱۲ تا ۱۶ ساعته دارند. قرصها را میتوان در هنگام سحر یا افطار مصرف کرد.
به طور کلی میتوان گفت کسانی که فشارخون بالا و نوساندار دارند، یعنی در طول شبانهروز فشار آنها تغییر بالایی میکند، نباید روزه بگیرند. اما چنانچه فشارخون بالا و قابل کنترل با مصرف دارو دارند، روزه برای آنان منعی ندارد.
رابطه گرسنگی و فشار خون بالا چیست؟
روزه داری و کنترل فشار خوندر زمان گرسنگی آدرنالین خون افزایش مییابد. این امر موجب کاهش قند و افزایش فشار خون میشود. به همین دلیل توصیه میشود بیمارانی که فشار خون بالا و کنترل نشدهای دارند، از روزه گرفتن اجتناب کنند.
چنانچه فردی بیماری قلبی عروقی داشته باشد و پس از روزه گرفتن دچار علائمی نظیر تنگی نفس یا هر تغییر ناگهانی دیگری شود؛ نیاز به قطع روزهگرفتن است و روزهداری در این شرایط توصیه نمیشود.