پخش زنده
امروز: -
یک روانشناس میگوید: عقیده داشتن به ۵ باور جهان هستی ما را به آرامش میرساند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، امین قربانی، آرامش را یکی از مولفههای سلامت روان عنوان کرد و گفت: ما وقتی آرامش داریم، میتوانیم احساسات خوب را تجربه کنیم و به دیگران نیز انتقال دهیم.
وی بهام آینده و ترس از آن را یکی از دلایل آرامش نداشتن برشمرد و افزود: این ترس و نگرانی را میتوانیم با ۵ باور پویای جهان هستی به میزان قابل توجهی کاهش دهیم، در واقع یک انسان معنوی وقتی به این باورها اعتقاد داشته باشد، آرامش بیشتری را تجربه میکند.
قربانی میگوید: یکی از این باورها این است که رنج جزو جدانشدنی زندگی است، بطوریکه در آیه ۴ سوره بلد خداوند میفرماید: "لقد خلقنا الانسان فی کبد"، که همین کلمه "کبد" هم به معنای درد و رنج و هم به معنی راست قامتی و استواری است، یعنی ما شما را در رنج آفریدیم، ولی به شما راست قامتی و تحمل نیز دادیم تا بتوانیم آن را تحمل کنید، بنابراین وقتی خدای مهربان این وعده را به ما داده، نباید از مشکلات بترسیم.
این روانشناس ثابت نبودن مسائل در دنیا را از دیگر باورهای جهان هستی دانست و ادامه داد: ۲ سال قبل، زندگی به صورت عادی در جریان بود، ولی با شیوع ویروس کرونا و همه چیز را بهم زد، اما همانطور که زندگی در این بازه زمانی با همه فراز و نشیبها و مشکلات سپری شد، این دوران نیز خواهد گذشت و به دوران بدون تنش و بیماری هم خواهیم رسید.
وی گفت: اینکه زندگی طبق پیش بینی و انتظار ما پیش نمیرود به عنوان سومین باور مطرح است، برای مثال با برنامه ریزیها و هدفگذاری ها، کسب و کاری را راه اندازی میکنیم، اما با شیوع کرونا ویروس همه معادلههای ما بهم میریزد.
قربانی عنوان کرد: نداشتن انتظار مهربانی همیشگی از دوستان و اطرافیان به عنوان باور چهارم ما را در رسیدن به آرامش کمک میکند، باید بدانیم که دیگران بعدها به اشتباه رفتار خود پی خواهند برد و به ما مراجعه میکنند.
بیشتر بخوانید: چگونه می توان از سلامت روان کودکان در دوران کرونا حفاظت کرد ؟
وی افزود: باید این را به عنوان باور پنجم بپذیریم که زندگی همیشه با ما بطور منصفانه رفتار نمیکند و ممکن ایت یکی از افراد خانواده را از دست بدهیم و شرایط سختی را تجربه کنیم، اما وقتی به این باور عقیده داشته باشیم، مشکلات نمیتوانند ما را زمینگیر کنند.