رونق مناسبات ایران و جمهوری آذربایجان درسال ۱۴۰۰
با اجرای سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران در گسترش همکاریها با همسایگان، حجم تجاری ایران و جمهوری آذربایجان در سال 1400 رشد چشمگیری داشت .
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از باکو؛ کارشناسان اقتصادی در جمهوری آذربایجان دیدار و گفتگوی روسای جمهور دو کشور در عشق آباد را سر آغاز افزایش مناسبات تجاری دو کشور اعلام کردند.
وقار بایرام اف نماینده مجلس ملی جمهوری آذربایجان در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما گفت: تفاهم نامههای جدید ایران و جمهوری آذربایجان نمونهی خوب همکاریهای مشترک منطقهای است و ارتباطات دو کشور الگوی عینی و عملی برای سایر کشورها خواهد بود و با توسعه همکاری اخیر و با در نظر گرفتن بالا بودن سطح واردات و صادرات و همکاریهای گردشگری میان دو کشور انتظار میرود که سطح استفاده از این ظرفیتها بیشتر شود.
بلافاصله پس از امضای تفاهم نامه انتقال گاز ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از طریق ایران این طرح اجرایی شد و علاوه بر صرفه اقتصادی برای ایران، گاز استانهای شمالی کشور هم پایدار شد.
همگرایی منطقهای و تامین صلح پایدار با امضای سند ایجاد گذرگاه ارتباطی نخجوان به غرب جمهوری آذربایجان در پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک دو کشور، به ابتکار ایران را میتوان از مهمترین رویدادهای حمل و نقلی منطقه دانست.
شاهین مصطفی اف معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان در این باره گفت: این جاده دارای ظرفیتهای بزرگ ترانزیتی خواهد بود. هم برای (جمهوری) آذربایجان و هم برای ایران امکان کسب درآمد بیشتر را فراهم خواهد کرد در همین حال این مساله به تقویت موقعیت ژئوسیاسی دو کشور منجر خواهد شد و در کل از نظر توسعه همکاریهای منطقهای به ویژه در زمینه لجستیک و حمل و نقل بسیار مهم است.
آغاز ساخت مسیر جادهای روی پل آستارا چای که مسوولان دو طرف وعدهی یک ساله برای احداث آن را داده اند نویدی دیگر بر توسعه ارتباطات حمل و نقلی ایران با همسایگان شمالی است.
مشارکت ایران در بازسازی زیرساختهای مناطق آزاد شده جمهوری آذربایجان با استفاده از تجربه و توان شرکتهای ایرانی هم از مناسبات دو طرف در سال گذشته بود.
در حال حاضر گردش تجاری دو کشور در حدود ۵۰۰ میلیون دلار است و با برنامه ریزیهای انجام شده پیش بینی میشود در مرحله نخست این رقم به ۲ برابر افزایش یابد.