پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، وسعت مناطق حفاظت شده در کشور را 17 میلیون و 147 هزار و 316 هکتار در 272 منطقه دانست و گفت : از این تعداد، فقط برای 18 منطقه ارزش گذاری اقتصادی شده است.
محمد جواد محمدی زاده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر، ارزش گذاری اقتصادی مناطق حفاظت شده را برای حفظ گونه های حیاتی آنها از جمله گیاهان ،حیوانات ، زمین ، هوا و رودخانه ها بسیار با اهمیت توصیف کرد و افزود : با این رویکرد از خسارات وارده به مناطق حفاظت شده به میزان قابل توجهی کاسته می شود.
وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست در سال گذشته، از محل جرایم مربوط به صید و شکار ، تخریب مناطق حفاظت شده و آلایندگی واحدهای صنعتی هزار میلیارد تومان دریافت کرده است، محاسبه این میزان جرایم را دقیق ندانست و گفت: در صورتی که دولت این مناطق را زودتر ارزش گذاری اقتصادی می کرد میزان جرایمی که باید از متخلفان دریافت می شد ، بسیار بیشتر بود.
محمدی زاده ابراز امیدواری کرد: مراحل اجرایی ارزش گذاری اقتصادی مناطق چهارگانه حفاظت شده هر چه زوتر به اتمام برسد.
وی درباره انحلال شورای عالی محیط زیست گفت: این شورا منحل نشده بلکه اختیاراتش به کمیسیون زیربنایی دولت که سازمان محیط زیست یکی از اعضای ان به شمار می آید، سپرده شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ریاست کمیسیون زیربنایی دولت را وزیر راه و شهرسازی برعهده دارد، ابراز امیدواری کرد: با احیای شورای عالی محیط زیست، تراز موضوع محیط زیست در جایگاه نفر اول اجرایی کشور یعنی رئیس جمهور و اعضای اختصاصی شورا دیده شود.
محمدی زاده تدوین و تصویب سند ملی محیط زیست ، راه اندازی دانشگاه محیط زیست ، آغاز فعالیت 300 واحد محیط بانی ، ارتقای استانداردهای زیست محیطی در رابطه با خودروها و فرآورده های سوختی ، کاهش 40 درصدی صنایع آلاینده در کشور ، مدیریت 85 درصدی پسماندهای بیمارستانی کشور، مدیریت 90 درصدی پسماندهای خانگی و مدیریت 80 درصدی پسماندهای صنعتی را از مهمترین اقدامات دولت در چند سال اخیر در حوزه محیط زیست اعلام کرد .
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه پایش لحظه ای واحدهای صنعتی از برنامه های مهم این سازمان به شمار می آید، گفت: از میان شش هزار واحد صنعتی در کشور، هزار و 50 واحد از ابتدای سال 91 به صورت لحظه ای پایش می شود .
محمدی زاده همچنین حذف گازهای فریونی که در صنایع دارویی ، یخچال سازی و افشانه های تنفسی کاربرد دارند ، افزایش تعداد ازمایشگاههای معتمد از 147 به 298 ازمایشگاه ، تدوین و تصویب طرح جامع حفاظت از منابع خاک ، پایش 11 رودخانه مهم کشور و افزایش مناطق تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست از هفت و شش دهم به ده و هفت دهم درصد مساحت کشور را از دیگر اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست در دولت دهم دانست.
وی به اهمیت فرهنگ سازی برای ارتقای فرهنگ عمومی محیط زیست اشاره کرد و افزود : متاسفانه در این بخش با وجود اینکه فعالیتهایی صورت گرفته است نقصهای زیادی وجود دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در این سالها 250 صفحه از کتب درسی به موضوع محیط زیست اختصاص یافته است ، استفاده از تمام ظرفیت های فرهنگی کشور را برای ارتقای فرهنگ عمومی محیط زیست ضروری دانست و گفت : فقدان بانک اطلاعات قابل قبول از همه کارشناسان و خبرگان این حوزه و پژوهشهایی که صورت گرفته علت اصلی بی توجهی به ظرفیتهای موجود است .
محمدی زاده به موضوع تالابها و غفلتهایی که در این بخش شده است اشاره کرد و افزود : مهمترین مشکل تالابهای کشور از جمله پریشان ، دریاچه ارومیه ، هورالعظیم و هامون بی توجهی به حق آبه آنهاست.
وی با اشاره به اینکه تالاب انزلی در شرایط مناسبی به سر نمی برد، سرمایه گذاری و تخصیص اعتبارات لازم برای مدیریت پسماندهای صنعتی و فاضلاب های شهری در این حوزه را ضروری دانست.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه همکاری مشترک این سازمان با دانشگاهها برای اجرای طرحهای توسعه ای با اهمیت است، به امضای شش پروتکل آموزشی و تحقیقاتی با دانشگاههای تهران ، صنعتی شریف ، اهواز و اصفهان با محوریت محیط زیست اشاره کرد و گفت : اعتبار پیش بینی شده برای اجرای این طرحها بالغ بر 100 میلیارد تومان است.
وی افزود: متاسفانه این طرحها به علت نبود اعتبار به مرحله اجرا نرسیده است.
محمدی زاده ریزگردها را یکی از مشکلات جدی 17 کشور منطقه و 23 استان کشورمان دانست و گفت : خوشبختانه این پدیده نوظهور که نتیجه غفلت سال های متمادی منطقه است به یک مسئله اولویت دار برای مسئولان تبدیل شده است .
وی با اشاره به اینکه شش میلیون و 400 هزار هکتار از اراضی کشور استعداد تولید ریزگرد دارد از تدوین طرح جامعی در این خصوص خبر داد و افزود: بررسی ها نشان می دهد برای مقابله با ریزگردها، سالانه باید هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شود.
محمدی زاده اعتبار پیش بینی شده امسال را 55 میلیارد تومان دانست و گفت: صادقانه بگویم با این اعتبار مشکل ریزگردها حل نخواهد شد.
وی تاکید کرد: علاوه بر اعتبار باید سیاست های کشاورزی کشور و مدیریت منابع آب نیز اصلاح شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست حل معضل ریزگردها را در خارج از کشور بسیار پیچیده تر و دشوارتر توصیف کرد و گفت: باید با کشورهایی که کانون ریزگردها هستند، مذاکره و رایزنی شود.
وی با بیان اینکه کشور سوریه با شرایطی که دارد، نمی تواند برای مهار ریزگردها یک سنت هم بدهد، گفت : این در حالی است که برای کشور عربستان سعودی مهار ریزگردها نیز در اولویت نیست.
محمدی زاده تعامل با کشورهای عراق ، امارات و قطر را در حوزه ریزگردها مثبت ارزیابی کرد و گفت: در سال جاری میلادی نخست وزیر عراق کارگروه ویژه ای را برای این موضوع مهم تشکیل داده است.
وی موضوع محیط زیست را در کشور یک مسئله فرابخشی دانست و افزود : برای حل معضل الودگی هوا باید همه دستگاههای مسئول مشارکت جدی داشته باشند.
رئیس سازمان محیط زیست همچنین تغییر کاربری و واگذاری زمین های حفاظت شده به مسکن مهر را درست ندانست و افزود: واگذاری منطقه حفاظت شده جاجرود و پردیس مربوط به 19 سال پیش توافق میان وزیر مسکن و شهرسازی و رئیس سازمان محیط زیست وقت است.
محمدی زاده با اشاره به اینکه هم اکنون تعداد زیادی از مردم در این منطقه سکونت دارند، افزود : با این حال سازمان حفاظت محیط زیست در قبال هفت هزار هکتار زمین واگذار شده ده هزار هکتار نیز به صورت جایگزین تحویل گرفته است.
وی مهمترین چالش زیست محیطی دولت آینده را آلودگی هوا دانست و گفت: دولت جدید باید با جدیت ، طرح جامع کاهش آلودگی هوا را که در هشت کلانشهر کشور اجرا کرده است، دنبال کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست حفاظت از خاک را دومین اولویت کاری این سازمان در دولت یازدهم دانست و افزود: در صورتی که به این مهم توجه نشود، اوضاع بدتر از هوا خواهد شد .
محمدی زاده با اشاره به اینکه آب در کشور بسیار محدود است، بر لزوم مدیریت آن تاکید کرد و گفت: سومین اولویت کاری سازمان حفاظت محیط زیست همین موضوع است و باید دولت با تدوین یک طرح جامع مصارف آب کشور را مدیریت کند.