پخش زنده
امروز: -
روز نوروز و آمدن بهار در کشمیر هند با مراسم و آیینهای ویژهای برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، مسلمانان بویژه شیعیان در این سرزمین علاوه بر خواندن دعا و برگزاری مراسم مذهبی و دید و بازدید، غذاهای مخصوص پخته وتوزیع میکنند. خانوادهها در این ایام به باغهای گل و طبیعت زیبای اطراف شهر میروند و از چشم انذاز زیبای فصل جدید دیدن میکنند.
شیعیان هند، نوروز را از چشمانداز مذهبی میبینند. نه تنها در کشمیر، بلکه در شهرهای دیگر از جمله لکنو که مرکز شیعیان به شمار میرود نیز مراسم ویژهای برای نوروز برپا میشود. قداست نوروز برای شیعیان هندی به این دلیل است که بر اساس اسناد اسلامی، اتفاقهای بسیاری در تاریخ پیامبران و همچنین امامان معصوم در این روز افتاده است.
بر پایه این اعتقادات آفرینش جهان و خلقت آدم در نوروز انجام شده، کشتی نوح در کوه جودی آرام گرفته، پیامبر اسلام کعبه را از بتها پاک کرده و مهمتر از همه اینکه غدیر خم یا معرفی حضرت علی به عنوان جانشین پیامبر اسلام (هجدهم ذی الحجه) با نوروز مصادف بوده است. به همین دلیل، بعضی مسلمانان هند روز نوروز را روزه میگیرند و در نیایش مخصوص این روز که نمازی دو رکعتی است، شرکت میکنند.
همچنین شیعیان محل زندگی خود را چراغانی میکنند، قصیدههایی که به امام علی (ع) منتسب شده را میخوانند و برای او نذری میدهند. از نمایش حیوانات تا بازیهای سنتی و کشوری و بین المللی مانند کـشتی، دوومـیدانی، هـاکی، فوتبال، تنیس و همچنین اسبسواری و اسبدوانی و نیزهبازی و کبدی، تئاتربازی، آکـروباتبازی در جشنی که در فصل بهار گرفته میشود، میتوان نام برد. سـرودهای مخصوصی هم در فصل بهار خوانده میشود و گردنبندهایی از گلهای زرد بر گردن میآویزند.
از دیگر رسوم نوروز، خانهتکانی است که به صورت گسترده انجام میشود. همچنین دید و بازدید عید و صله رحم، حضور در آرامگاهها برای زیارت قبور درگذشتگان، خرید لباس جدید برای کودکان و دادن عیدی از سوی بزرگترها به کوچکترها، از دیگر رسومهایی است که اجرا میشود.
مهمترین رسم نوروز در کشمیر، پختن غذاهای متنوع است که از جمله مشهورترین این غذاها میتوان به پخت ماهی با ریشه نیلوفر آبی، اسفناج و مرغ، شلغم خشک شده با مرغ، گوشت با ماست، ترب با سرکه و ... اشاره کرد؛ معمولاً این غذاها برای مدت سه تا چهار روز از ایام عید مورد استفاده قرار میگیرد.