پخش زنده
امروز: -
در جلسه هم اندیشی سند ملی سلامت سالمندان در دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام شد جمعیت ایران ۳۶۰۰ روز دیگر پیر میشود از این رو ایجاد مستمری و بیمه مراقبت سالمندان ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، "حسام الدین علامه" رییس دبیر خانه شورای ملی سلامت در جلسه هم اندیشی سند ملی سلامت سالمندان بر ضرورت راه اندازی مستمری و بیمه مراقبت سالمندان تاکید کرد و گفت: ایران در سال ۱۴۱۰ یک کشور سالخورده میشود.
رییس دبیر خانه شورای ملی سلامت افزود: در سال ۱۳۹۵ تعداد سالمندان بدون همسر بیش از ۸۰هزار نفر بود و این در شرایطی است که در گروه سنی ۴۰ تا ۶۰ سال یک میلیون و ۵۰۰ هزار مجرد هستند و آمار تجرد در گروه سنی ۳۱ تا ۳۹ سال بیش از ۴ میلیون نفر است.
"حسام الدین علامه" با تاکید بر ضرورت برنامه جدی برای پرداخت مستمری سالمندی و تعیین یارانه برای این دوران، گفت: بسیاری از سالمندان حقوق ندارند درحالی که در چند سال اخیر تعداد مستاجران نیز بیشتر شده است که گروهی از این مستاجران، سالمندان هستند.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سلامت با اشاره به اینکه در چند سال اخیر میزان امید به زندگی افزایش یافته است، اما زیر ساختار جمعیتی فراهم نشده است، گفت: جمعیت سالمندی کشور از سال ۱۴۱۰ از آمار ۱۴درصد عبور میکند و ایران یک کشور سالخورده میشود.
"حسام الدین علامه" با نگرانی از نبود لایحه جامع حمایت از حقوق سالمندان و فقدان بیمه مراقبت طولانی مدت در کشور افزود: سالمندان در ایران مستمری ندارند .
رئیس دبیرخانه شورای ملی سلامت همچنین با اشاره به کمبود تخت برای سالمندان در ایران، افزود: در ایران به ازای ۶۱۰ سالمند یک تخت وجود دارد، اما در کشورهای توسعه یافته به ازای هر ۱۸ سالمند ۱۸ تخت تامین شده است.
در ادامه این نشست، "احمد دلبری" رئیس انجمن علمی طب سالمندی و سالمند شناسی ایران با اشاره به وجود ۸ میلیون سالمند در ایران گفت: تربیت متخصص طب سالمندی در دنیا قدمت ۷۰ ساله دارد، درحالی که در ایران به ازای جمعیت ۸ میلیونی سالمند کنونی که به جمعیت آنها نیز اضافه میشود فقط ۲۳متخصص طب سالمندی وجود دارد که بیمهها نیز از آنها حمایت نمیکنند؛ این در حالی است که در سوئد برای دو میلیون سالمند بیش از یک هزار متخصص سالمندی تربیت شده است.
"فاطمه رضوان مدنی" سرپرست دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در این نشست گفت: سند ملی سلامت سالمندان تبیین شده است و باید بر روی آن اقدام و با تعیین وظایف نهادهای مربوطه، اقدامات لازم اجرایی شود.