پخش زنده
امروز: -
در آیینی سالها تلاش پژوهشی سیدکوچک هاشمیزاده پژوهشگر برجسته استان بوشهر از شهرستان دشتی در حوزه فرهنگ و واژهشناسی گرامی داشته شد.
بهگزارش خبرگزای صداوسیما مرکز بوشهر؛ عصر سهشنبه آیین نکوداشت سیدکوچک هاشمیزاده پژوهشگر و واژهشناس برجسته استان بوشهر با حضور خانواده او، چند تن از پژوهشگران و استادان دانشگاههای استان و شماری از مردم فرهنگدوست در پردیس علامه طباطبایی دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر برگزار شد.
یک پژوهشگر متون فارسی در این آیین گفت: استاد هاشمیزاده مردی دانشور و مهربان، بینشور و خرمند است که در نهایت فروتنی، بزرگ و بزرگوار بوده و مردی سختکوش و عالم است.
سیدحجتالحق حسینی افزود: فروتنی دانامرد دشتی، خبرآوری از جوشش چشمههای حکمت دارد و بزرگمنشی ایشان، پویش جویباران رحمت است.
حسینی اضافه کرد: کار بزرگ سیدکوچک، کاری مهم و دقیق است و آن پژوهندهمرد میزبان واژهها، راه را رفته و از غواصی در اقیانوس زبان و فرهنگ فارسی، دستاوردش را از صدف گویشوران دشتی، مرواریدهایی درخشان و رخشنده ارائه کرده است.
این پژوهشگر گفت: با آنکه بهظاهر مرد فرهنگی بازنشستهای است که سالیان دراز دامن به آموزش زبان و ادبیات انگلیسی پرداخته اما آگاهیهای بسیار زیاد او از تاریخ سیاسی و اجتماعی معاصر جنوب ایران، حیرتانگیز است و تاریخ اسلام را زیبا میداند و در ادب فارسی و ادبیات عرب بهخوبی خبرگی دارد و سرانجام در شناخت واژگان و ریشهشناسی لغات دانشمندی ریزبین و تیزبین است.
حسینی با بیان اینکه استاد از هر جلد لغتنامه دهخدا ۲۰ تا ۴۰ واژه را تصحیح کرده که این نشان از دقت و ژرفبینی او داشته است، افزود: هاشمیزاده یک کار عظیم ملی دارند که به تمام فارسزبانان ایران، افغانستان و تاجیکستان خدمت خواهد کرد و آن ۶۰ جلد فرهنگ لغات متشابه فارسی است که باید مورد اهتمام در چاپ قرار گیرد.
تا کنون دو اثر به نامهای «بنیادهای دستور گویش دشتی» و «فرهنگ گویش واژگان دشتی» از این پژوهشگر چاپ شده است.
در این آیین از سردیس استاد سیدکوچک هاشمیزاده رونمایی و از خانواده استاد تجلیل شد. این پژوهشگر بهدلیل کسالت و ناخوشی در این آیین حضور نداشت.