پخش زنده
امروز: -
سومین جشنواره جهادگران علم و فناوری قزوین با معرفی برترین ها و البته رونماییی از چند محصول به کار خود پایان داد .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، در مراسمی برترین های سومین جشنواره جهادگران علم و فناوری قزوین معرفی شدند و از چهار محصول دانش بنیان پارک علم و فناوری قزوین رونمایی شد.
حسین قدیانی رییس دانشگاه جامع انقلاب اسلامی و مشاور فرماندهی کل سپاه در این مراسم گفت: پس از فروپاشی نظام سوسیالیستی شوروی، نظام ۲ قطبی حاکم بر امور بین الملل نیز از هم فروپاشید اگر چه زمزمه این اتفاق با آغاز پیدایش انقلاب اسلامی رقم خورد و ادبیات جدیدی در نظام بین الملل با شکل گیری انقلاب ما بوجود آمد.
وی با اشاره به اینکه امروزه هر کشوری که توان تولید علم و اقتدار را داشته باشد در نظام بین الملل نیز حرفی برای گفتن دارد،افزود: البته در نگاه کشورها تفاوت زیادی به مولفه های قدرت دیده می شود تا جایی که کشورهای مختلف نسبت به وضعیت سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و نظامی یک الگو را مولفه قدرت قلمداد می کنند و سایر مولفه ها را نیز در کنار آن برای رشد و ارتقا در نظر می گیرند اما انقلاب اسلامی از همان ابتدای شکل گیری خود سعی داشت تا از مولفه های درون زا حداکثر بهره را ببرد و از تک تک مولفه ها نیز با اتکا به قدرت درونی بهره مند شود.
قدیانی، مولفه های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و نظامی را از مولفه های اساسی و مهم در تولید قدرت بین الملل برشمرد و گفت: برخی کشورها مانند ژاپن و یا آلمان پس از جنگ جهانی دوم با استفاده از مولفه های اقتصادی و صنعتی خود را بالا کشیدند اما باید پذیرفت که چنین رویکردی بسیار شکننده محسوب می شود اما انقلاب اسلامی سعی کرد از تمامی مولفه های قدرت برای پیشبرد اهداف خود استفاده کند تا جایی که این مساله امروزه بسیار نمایان است.
به گفته وی، با اینکه تولید قدرت در جمهوری اسلامی ایران درون محور بوده و این مساله مورد توجه و تاکید مقام معظم رهبری نیز می باشد، مسیر توسعه انقلاب و نظام در سه مرحله تداوم یافته است.
قدیانی تصریح کرد: گام و مرحله نخست، استفاده از جنبش نرم افزاری بوده که مقام معظم رهبری نیز تاکید فراوانی بر این مساله داشته اند، گام دوم که معظم له در دیدار با مردم استان کرمانشاه بیان فرموده و آن نیز العلم السطان بود و گام سوم نیز که در سال ۹۷ مطرح فرمودند استفاده از از ابزار و مولفه علم به عنوان مولفه اساسی برای تمدن سازی بوده است.
وی با اشاره به لزوم توجه به قدرت درون زا برای تقویت اقتدار کشور، تاکید کرد: باید بتوانیم از قدرت علمی به عنوان قدرت درون زا کمک بگیریم تا جایی که به عنوان مثال بودجه نظامی آمریکا در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۷۷۱میلیارد دلار بود در حالی که بودجه نظامی ایران امسال ۲۳۰ هزار میلیارد، یعنی حدود ۱۰ میلیارد دلار بود در حالی که براساس آمار غربی ها، کشور ما هفتمین قدرت نظامی جهان را به خود اختصاص داده است.
رییس دانشگاه جامع انقلاب اسلامی و مشاور فرماندهی کل سپاه با بیان اینکه واقعیت این است که جمهوری اسلامی ایران توانسته با بهره گیری از دانش و از ایدئولوژی و پیروی از یک مکتب ناب با نظام سلطه رویارو شود،افزود: برای موفقیت های بیشتر باید از نوآوری هایی که در دانشگاه ها و مراکز علمی ثبت می شود، بیشتر استفاده کنیم.
قدیانی با بیان اینکه امروزه در دنیا ۱۱ ناو هواپیمابر در کلاس بالا داریم که ۱۰ فروند آن متعلق به آمریکا و یک فروند آن نیز در اختیار روسیه است، افزود: به دلیل اقتدار ایران، تا زمانی که شناورهای آمریکا در خلیج فارس قرار دارند هیچ اتفاقی نخواهد افتاد و حمله نظامی منتفی است.
وی با اشاره به اینکه مولفه های برتر دنیا در بحث نظامی بودجه نیست بلکه کارآمدی و توانمندی است، تصریح کرد: در جنگ بین اوکراین و روسیه همه دیدیم که کشورهایی که برای امنیت خود تکیه به قدرت های بیرونی کردند چه اتفاقی برایشان افتاد.
قدیانی گفت: در افغانستان اشرف غنی فرار کرد و کشورهای عربستان و اوکراین نیز بدون پشتوانه در برابر تهدیدها رها شدند.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی امروز با تکیه بر قدرت داخلی خود توانسته در بسیاری از حوزه ها، حتی پزشکی قدرت خود را نشان دهد و چنانچه اگر در اقتصاد نیز کمی همت به خرج دهیم پیروزی خوبی را رقم خواهیم زد.
رییس پارک علم و فناوری استان قزوین هم گفت: براساس برنامه ریزیهای صورت گرفته تا سال آینده ۴۰ درصد به فضاهای استقراری پارکهای علم و فناوری استان افزوده خواهد شد
مصطفی مافی افزود: برای فعالیتهای فناورانه نیازمند زیست بومهای بهتر هستیم چرا که تنها راه نجات کشور از بحرانهای اقتصادی براساس فرمایش مقام معظم رهبری و برنامه ریزیهای انجام شده، توسعه دانش بنیان در این عرصه هستیم.
وی اضافه کرد: برای توسعه فناورانه باید کار را از مدارس آغاز و سپس در دانشگاهها نیز پیگیری کنیم تا بتوانیم با داشتههای خود و خلاقیتهایی که در عرصه دانش بنیان ایجاد میشود، اقتصاد کشور را بدون تکیه به درآمدهای نفتی اداره کنیم.
وی به فضاهای موجود پارک علم و فناوری استان قزوین اشاره کرد و گفت: در حال حاضر وسعت فضای پارک در استان هفت هزار متر مربع است و سه هزار متر مربع نیز تا بهار سال ۱۴۰۱ به این مجموعه اضافه خواهد شد.
مافی یادآور شد: پردیس فناوری واقع در شهرستان آبیک به وسعت ۷۲ هکتار را نیز در برنامه داریم و عملیات ساخت فاز نخست این مجموعه سال آینده به وسعت پنج هکتار آغاز خواهد شد.