همکاری سازمان پسماند با چهار هزار و ۲۰۰ مرکز درمانی و ۱۶۰ بیمارستان
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از همکاری با چهار هزار و ۲۰۰ مرکز درمانی و ۱۶۰ بیمارستان برای جمع آوری پسماندهای عفونی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد مهدی عزیزی گفت: طبق ماده۷ قانون مدیریت پسماند، مدیریت اجرایی پسماندهای صنعتی و ویژه به عهده تولیدکننده خواهد بود و در صورت تبدیل آن به پسماند عادی به عهده شهرداری ها، دهیاریها و بخشداری هاست.
وی با تاکید بر اینکه طبق همین قانون، مدیریتهای اجرایی میتواند تمام یا بخشی از عملیات مربوط به جمعآوری، جداسازی و دفع پسماندها را به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار کند، افزود: این سازمان پس از مراحل قانونی و انتحاب پیمانکار، با ۴۲۰۰ مرکز درمانی و حدود ۱۶۰ بیمارستان به منظور جمعآوری و دفع مناسب پسماندهای عفونی و شبهخانگی قرارداد همکاری امضا کرده است.
عزیزی ضمن تاکید بر این مهم که طبق قانون مدیریت پسماند مصوب سال ۸۳، مسئولیت ساماندهی و دفع پسماندهای مختلف در قانون مدیریت پسماند مشخص شده است، گفت: شهرداری تهران مسئول بیخطر سازی زباله پزشکی نیست و براساس این قانون، شهرداریها مسئول جمعآوری، پردازش، امحا و دفن زبالههای عادی هستند و مسئولیت پسماندهای ویژه با تولیدکننده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند در ادامه با تاکید بر اینکه مسئولیت امحاء پسماندهای پزشکی با وزارت بهداشت و ناظر هم در این زمینه سازمان محیط زیست است، افزود: با توجه به اینکه حفظ بهداشت عمومی معابر شهر و ارتقای سطح سلامت شهروندان از اهداف اصلی این سازمان است و به منظور تحقق هر چه مطلوبتر این مهم، پسماندهای تولیدی مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستانها توسط پیمانکاران واجد شرایط (بخش خصوصی) و تحت نظارت این سازمان جمعآوری و حمل پسماندهای مزبور به صورت بستهبندی و با رعایت کامل شرایط بهداشتی و مطابق دستورالعملهای ابلاغی به صورت ماهانه و منظم انجام میشود.
وی با اشاره به جمعآوری حدود ۱۱۰ تن زبالههای بیمارستانی به صورت روزانه در ایام کرونا خاطرنشان کرد: تفکیک پسماند در مبدأ از موضوعهای مهم در کلانشهر تهران است که این مسئله در مراکز بهداشتی و درمانی از اهمیت بیشتری برخوردار است. برهمین اساس، پسماندهای عفونی و شبهخانگی بیمارستانها و مراکز درمانی توسط ۵۵ خودرو فان جدید، مجهز به دوربین و با رعایت استانداردهای زیست محیطی و توسط افراد آموزش دیده جمعآوری و ضمن کنترل لحظهای به آرادکوه منتقل میشود.