زبالههای بیمارستانی باید داخل بیمارستانها تعیین تکلیف شوند
معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت: زبالههای بیمارستانی پایتخت باید در بیمارستانها تعیین تکلیف شوند و نباید پسماند آنها از بیمارستان خارج شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ جلال بهرامی در پاسخ به آخرین وضعیت پسماندهای بیمارستانی افزود: پسماند بیمارستانی را نباید از بیمارستان خارج کرد بلکه باید در خود بیمارستان تعیین تکلیف شود و اگر پسماندها با هر شیوهای از بیمارستان به بیرون بیاید باز هم مشکلاتی دارند.
وی گفت: بسیاری از کشورها این موضوع را حل کردند و در خود بیمارستان زباله سوز دارند لذا پسماندی از بیمارستان خارج نمیشود.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران افزود: در بیمارستانهای تهران نیز بیماران تعرفهای بابت پسماند بیمارستانی پرداخت میکنند و این باید به عنوان مطالبه زودتر تعیین شود و نسبت به حمل و امحاء پسماندهای بیمارستانی اقدام گردد.
بهرامی گفت: پسماندهای بیمارستانی یا همان عادی باید در محلی که تولید میشود تعیین تکلیف شود و نباید صد کیلومتر از محل تولید آن فاصله بگیرد. در کشورهای توسعه یافته داخل پایتخت آنها کارخانههای پسماند وجود دارد که پسماندها را با الزامات زیست محیطی امحاء میکنند و مشکلی وجود ندارد، اما در قانون ما قانون استقرار وجود دارد و به الزامات توجهی نمیشود که در قانون استقرار نیز به نحوه جانمایی کارخانه و بالاترین درجه استاندارد زیست محیطی توجه میشود که کیلومترها از خانه مردم فاصله دارد و ما در کارگروه پسماند به دنبال مشکل هستیم تا مجوزی برای پسماندهای بیمارستانی بگیریم.
جمع آوری روزانه ۱۲۰ تن پسماند بیمارستانی در پایتخت
محمدمهدی عزیزی مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری تهران با اشاره به قانون مدیریت پسماند گفت: طبق قانون مدیریت پسماند مصوب سال ۱۳۸۳ وظیفه جمع آوری و انتقال پسماند بیمارستانی بر عهده شهرداری نیست و ما صرفاً به عنوان حل موضوع این وظیفه را به عهده گرفتیم و این کار را انجام میدهیم و روزانه ۱۲۰ تن پسماند بیمارستانی را از سطح درمانگاه ها، بیمارستانها و مطبها جمع آوری میکنیم.
وی با اشاره به ساخت زباله سوز و تعیین تکلیف پسماندهای بیمارستانی افزود: در کارگروه ملی پسماند در خصوص این موضوع دو تا سه مرتبه تاکنون صحبت شده و این وظیفه را وزارت بهداشت کاملاً به ما واگذار نماید که ما بتوانیم در انتهای کار از زباله سوز استفاده کنیم و از تکنولوژی روز بهره ببریم، اما تا الان یک جواب و پاسخ درست دریافت نکرده ایم و بیمارستانها اعلام میکنند که ما پسماندمان را اتوکلاو میکنیم، اما محیط زیست میگوید حتی اگر این پسماندها اتوکلاو هم شود جزو پسماندهای خطرناک محسوب میشود و ما در حال حاضر مجبوریم به همان شیوه و اساس قبل عمل نماییم.
عزیزی ادامه داد: تا چند هفته آینده وزارت بهداشت باید گزارشی در این باره به ما بدهد، اما در حال حاضر شهرداری تهران با ۵۵ دستگاه ناوگان جداگانه حمل زباله پسماند عفونی این خدمت را میدهد و تاکنون گزارشی مبنی بر این که خللی در رابطه با حمل زبالههای بیمارستانی ایجاد شده باشد رخ نداده است.
مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری تهران خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت اگر تضمین دهد که ۱۰ سال پسماند بیمارستانی را به شما تحویل میدهیم ما میتوانیم برنامه ریزی کنیم و سرمایه گذار بیاوریم، چون عدد، عدد بالایی است و شهرداری تهران نمیتواند سرمایه گذاری کند و سرمایه گذار زمانی پای کار میآید که تضمینی برای پسماند داشته باشد و این یکی از اصلیترین موضوع ما بر سر زباله و سرمایه گذار پسماندهای بیمارستانی است.