مریم جعفری گزارش می دهد؛
خطری بزرگ به عنوان شن چاله
400 هکتار، گودالی بزرگ که چندین منطقه درگیر آن هستند و 120 هکتار از آن ابرشن چاله تهران نام گرفته است و عمقش به 100 متر می رسد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ برداشت بی رویه معدن های شن و ماسه در حواشی تهران در سال های گذشته منجر به ایجاد حفره های وحشتناکی شده و نگرانی های زیادی ایجاد کرده است تا جایی که با کوچکترین رانش زمین بناهای اطراف را می بلعد.
به گفته آقای هاشم پیله ور شهردار ناحیه 5 منطقه 18؛ زمانی که این معادن شن و ماسه شروع به فعالیت کردند تنها مجاز به برداشت 30 متر در دل زمین بودند اما به دلیل نبود نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت تا عمق 100 متری استحصال کرده اند.
وی ادامه داد: به مالکان اخطار داده شده است اما متأسفانه سه شرکت، که به صورت عمده فعالیت می کردند برای پایدارسازی به آنها اخطار داده ایم و به دلیل بار مالی زیاد ایمن سازی، تاکنون اقدامی صورت نگرفته است و اگر رانش زمین و جریان سیلاب در این منطقه رخ دهد جبران ناپذیر است.
با توجه به رها شدن این گودال، این بار قرار است به یک مکان تفرجگاهی و گردشگری تبدیل شود.
آقای یعقوب هوشیار شهردار منطقه 18 می گوید که یک لایحه ای را آماده و به دستگاه قضایی تقدیم کرده ایم که مالکان دانه درشت به اجماع برسند و توافقی بین شهرداری و آنها صورت بگیرد و شهرداری در انتها پیوست های فنی و کمیسیون ماده 5 آن را انجام دهد و با جذب سرمایه گذار این مکان به فضایی فرهنگی و گردشگری فرامنطقه ای تبدیل شود.
کمیسیون ماده (5) قانون شهرداری ها مبتنی بر طرح تفصیلی است و ساماندهی فروچاله موجود در این مصوبه قرار می گیرد و تا سه ماه آینده لایحه مربوط به این طرح تصویب می شود و ایمن سازی آن صورت می گیرد.
برای رفع مشکل چندین ساله مسئولان تمامی دستگاه ها باید آستین همت را بالا بزنند و پای کار بیایند و تا قبل از وقوع حادثه اقدام کنند.