پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) یک معجزه بود
دبیرکل حزب الله لبنان در سالگرد شهادت سید عباس موسوی، پیروزی انقلاب ایران را به رهبری امام خمینی (ره) یک معجزه خواند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ به نقل از شبکه تلویزیونی المنار، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در مصاحبه با این شبکه درباره سالگرد شهادت سید عباس موسوی دبیرکل پیشین حزب الله گفت: اینکه امام خمینی (ره) به عنوان یک انسان سالخورده خودش به تنهایی و دست تنها در اوایل دهه ۶۰ (میلادی) قیام کرد و سرکشترین امپراطوریهای منطقه یعنی نظام شاه را سرنگون و آمریکا و اسرائیل را از ایران خارج کرد و یک دولت مردمی و اسلامی واقعی را بنیان گذاشت، نماد یک معجره است.
ببینید که مردم ایران قبل از انقلاب و بعد از انقلاب در همه عرصهها اعم از دینداری، علم، فرهنگ و همه دستاوردهایی که جمهوری اسلامی کسب کرده است، چه تفاوتی کرده اند. واقعا معجزه رخ داده است.
شخصیت امام خمینی (ره) یک شخصیت بسیار جذاب بود، مخصوصا برای افردای مثل سید عباس موسوی؛ بنابراین طبیعی بود که او مجذوب امام خمینی (ره) شود.
سید حسن نصرالله افزود: شهید سید محمد باقر صدر خودش، مرجعیت، طلاب و مقلدانش را در خدمت رهبری امام خمینی (ره) قرار داد. شهید صدر در یک جمله معروف به مقلدان و شاگردانش گفت در امام خمینی (ره) ذوب شوید آنگونه که او در اسلام ذوب شد. اگر خداوند مقدر می کرد که شهید صدر در زمان پیروزی انقلاب زنده باشد، شما اندازه و حجم ذوب شدن شاگردانش در امام خمینی (ره) را مشاهده می کردید زیر ا بدون شک خود او در امام ذوب می شد.
اما تقدیر الهی اینگونه بود که امام محمد باقر صدر به شهادت برسد و پس از او تمام کسانی که عاشق شهید صدر بوده و در او ذوب شده بودند و به حق به وصیت شهید صدر پایبند بودند، برای آنها گزینه منطقی و عاقلانه، بسیار طبیعی و منسجم با اصول، قواعد و مکتب شهید صدر و اندیشه، تربیت و روش شهید صدر این بود که به سوی امام خمینی (ره) بروند و در ایشان ذوب شوند.
دبیر کل حزب الله گفت: همه جهانیان سیر تحولات مربوط به مهاجرت های امام خمینی (ره) را پیگیری می کردند، به ویژه زمانی که ایشان از نجف به نوفل لوشاتو در فرانسه مهاجرت کردند. همه ما به عنوان طلاب و سید عباس موسوی این تحولات و سفرها را پیگیری می کردیم. در واقع این مکتب از همین رویکرد جنبش و حرکت اسلامی آگاهانه، هدفمند، رو به جلو و با فرهنگ نشأت گرفت. از این رو همه به صورت روزانه تحولات را پیگیری می کردند.
روز پیروزی هنگامی که امام خمینی (ره) از فرانسه به سوی ایران حرکت کردند، همه ما در بعلک نگران بودیم که آیا هواپیما سقوط می کند یا خیر و امام (ره) هنگامی که به فرودگاه تهران می رسند آیا ایشان را به شهادت می رسانند یا نه. اما وقتی امور طبق رضایت خدواند به نتیجه رسید، شادی بسیار زیادی همه را فرا گرفت.
پیروزی انقلاب طبق فرموده امام شهید صدر، آرزوی انبیا و رؤیای همه ما در طول صدها سال بود. سید عباس موسوی تعامل زیادی با انقلاب داشت و در آن زمان مردم به صورت خودجوش در بعلبک به خیابان می آمدند. همه از پیروزی خوشحال شدند ولی خوشحالی و شادمانی سید عباس بیشتر از همه بود.
سید حسن نصرالله گفت: سال 1982 و زمانی که اسرائیل به صورت گسترده به لبنان حمله کرد و تا بیروت پیش آمد، همه برادران از جمله سید عباس، شیخ راغب و شمار زیادی از برادران حتی جناب سید فضل الله و حاج عماد مغنیه در تهران بودند و در کنفرانس مستضعان حضور داشتند. من نیز آن زمان تهران بودم. هنگامی که اسرائیل به لبنان حمله کرد همه ما که در تهران بودیم، خبر این حمله را دریافت کردیم. در تهران به صورت اولیه در این باره بحث شد که موضع چگونه باشد و چه واکنشی نشان دهیم. موضع واضح بود. راه و رویکرد از همان ساعت های نخستین به صورت قطعی مشخص شد. موضع این بود که مقاومت علیه حمله و تجاوز اسرائیل و جلوگیری از نفوذ آن به مناطق جدید واجب است و باید با اسرائیل تا اخراجش از لبنان جنگید. همه در این باره توافق نهایی داشتند و هیچ جای مناقشه وجود نداشت. موضع همه مرجعیت های دینی نیز در این خصوص واضح بود. امام خمینی (ره) نیز بیانیه بسیار روشنی در این خصصوص صادر و زوایای شرعی و فقهی مسئله را تبیین فرمودند.
دبیر کل حزب الله گفت: هنگامی که از ما خواسته می شود سکوت کنیم، به تمام کسانی که در کشورها و ملت های دیگر سکوت کردند، تسلیم شدند، باد دشمن سازش و عادی سازی روابط کردند و سلاح خود را تحویل دادند، نگاه کنید و ببینید که سرنوشت آنها چه شد؟ هنگامی که سکوت کنید و سلاح خود را تحویل دهید چه پیامی به دشمنان خود می فرستید؟ این پیام را می فرستید که ما مقهور، ذلیل و ضعیف هستم و شما مستکبر هستید. پس آنها نیز به ذلت و ضعف شما و فرمانروایی و سیطره خود خواهند افزود.
به عنوان نمونه به ملت هایی نگاه کنید که ابتدا مقاومت کردند و سپس تسلیم شدند، سلاح خود را تحویل دادند و سکوت کردند. ببینید نتیجه چه شده است؟ من از هیچ کشوری اسم نمی برم تا معنای اهانت از آن برداشت نشود.
سید حسن نصرالله گفت: تا زمانی که در یک نقطه مشترک تحت عنوان مقابله با طرح صهیونیسم و مبارزه برای آزادی قدس، پس گرفتن مقدسات و آزادی فلسطین از بحر تا نهر به هم می رسیم، شما با همه کسانی که صدای خود را در این مسیر فریاد سر می دهند یا سلاح حمل می کنند، همراه هستید و آنها متحدان و دوستان واقعی و طبیعی شما هستند زیرا میدان نبرد و کارزار اصلی تو، همین میدان و همین کارزار است. اسرائیل برای جنگ با لبنان هزار بار در محاسبات خود تجدید نظر می کند و دیگر مثل آن زمان نیست که تصور می کردند جنگ با لبنان مثل شرکت کردن در تیم نوازندگی است. آن دوران به پایان رسید.
این بحث ها که گفته می شد زمان اجازه نمی دهد و ما فرصت نداریم سلاح شکننده معادلات را در اختیار داشته باشیم، به پایان رسیده است. ما همه این مراحل را پیموده ایم.
سید حسن نصرالله در ادامه درباره اقامه نماز در قدس گفت: من امیدوارم در قدس نماز بخوانم و برای تحقق آن به درگاه خداوند دعا می کنم.نخستین انتخابات پارلمانی در لبنان پس از شهادت سید عباس موسوی برگزار شد. در آن زمان در میان رهبران حزب الله درباره مشارکت در انتخابات پارلمانی وقت وجود داشت. دیدگاه سید عباس لزوم مشارکت در انتخابات پارلمانی بود. او معتقد بود لازم است در انتخابات پارلمانی مشارکت کنیم و او هیچ تردیدی در خصوص مشارکت در انتخابات نداشت. حتی سید عباس درباره مشارکت در دولت نیز همین نظر را داشت. هر چند ما به مرحله بررسی حضور جدی در دولت نرسیدیم.
گفت: امروز مقاومت از هر زمان دیگری قویتر است. مقاومت اسلامی هیچگاه تا این اندازه قدرت نداشته است. منظورمان قدرت در تمام ابعاد آن اعم از قدرت روحی، معنوی، قدرت اراده و عزم، یقین، اعتماد به خدا، اعتماد به مردم و مجاهدان و حامیان و قدت نظامی، مادی، مهمات جنگی و شمار نیروها است. این در شرایطی است که بخواهیم مقاومت را با دوره های گذشته مقایسه کنیم. اما اگر بخواهیم وضعیت کنونی مقاومت را با تاریخ و پیشینه جنبش های مقاومت اعم از مقاومت فلسطین، لبنان وسایر اشکال مقاومت از زمان آغاز مبارزه علیه دشمن اسرائیل که به نبرد عربی - اسرائیلی مشهور شده است، مقایسه کنیم، به این نتیجه می رسیم که هیچگاه مقاومتی به این حجم و در این اندازه در تمامی ابعاد وجود نداشته است. این مسئله فقط درباره جنبش های مردمی و گروه های مقاومت صرف نظر از ارتش ها و کشورهای حامی مقاومت است.
موضوع مهمتر این است که این مقاومت سقف ندارد؛ به این معنا که مقاومت در یک مرحله به این نتیجه برسد که به ارقام و توانمندی های مشخصی رسیده است و دیگر فعالیتش را متوقف می کند. خیر، این گونه نیست. این مقاومت به خوبی از حجم تهدیدات و خطرات و حد و اندازه توطئه آگاه است. از این رو با استناد به آیه «واعدو لهم ما استطعتم من قوه» تا زمانی که ظرفیت افزایش توانمندی وجود داشته باشد، باید این مسیر و فعالیت ادامه یابد و ادامه مسیر و فعالیت، از واجبات رهبران و کادر مقاومت است.
شمار طرفداران مقاومت نیز از هر زمان دیگری دست کم در مقایسه با تاریخ مقاومت لبنان، بیشتر هستند. هواداران حزب الله فقط عدد و ارقام نیستند بلکه آنها
آماده فداکاری هستند. این روند نیز در گذشته هیچگاه وجود نداشته است. امروز این هواداران مقاومت که سید عباس بسیار به آنها بسیار امیدوار بود، وارد نبردی شده اند که کمتر از حملات هوایی، جنگ 33 روزه و حملات هوایی اسرائیل به جنوب لبنان نیست، یعنی همان جنگ فشارهای اقتصادی و معیشتی.
دشمن می خواهد از این شرایط سخت اقتصادی علیه مردم و هواداران مقاومت سوء استفاده کند. اما این شرایط به هیچ عنوان بر هواداران مقاومت تأثیر نمی گذارد و آنها همچنان بر مواضع خود در دفاع از مقاومت پایبند هستند.
پس از گذشت 30 سال به سید عباس موسوی می گوییم: شما به ما وعده پیروزی دادید و این پیروزی در سال 2000 و 2006 محقق شد و دیدگاه شما درباره نابودی اسرائیل همچنان پابرجاست و ما همچنان در مسیر این مقاومت که شما خون خود و همسر و پسرتان حسین را برای آن فدا کردید، قرار داریم و به سوی همان هدف در حرکت هستیم.
ما ادعا نمی کنیم به تنهایی اسرائیل را از عرصه وجود پاک می کنیم اما معتقدیم ملت های منطقه، محور مقاومت، تحولات موجود، اوضاع داخلی اسرائیل و تحولات بین المللی همه و همه به سوی نابودی اسرائیل پیش می روند و ما بخشی از این روند، معادله، محور و شرایطی هستیم که حتما فرا خواهد رسید.