پخش زنده
امروز: -
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت: برنامه ریزی کردیم تا پیش از ۲۰ اسفند لایحه بودجه ۱۴۰۱ را جمع بندی کنیم و تا پایان سال نهایی شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای سید نظام الدین موسوی گفت: در نشست غیر علنی امروز، جهت هماهنگی دیدگاهها بین دولت و مجلس، گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه ۱۴۰۱ کل کشور بررسی شد و طی آن گفت و شنود تفصیلی بین نمایندگان مجلس و دولت شکل گرفت و مباحث بسیاری مطرح شد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بودجه، دستور کار سال آینده دولت و همه دستگاهها و قوای کشور است و صرفاً نسخهای برای دولت نیست و در زندگی و معیشت مردم تاثیرگذار است، به همین دلیل سازوکار اجرایی آن برای نمایندگان مجلس از اهمیت بسزایی برخوردار است و لذا تبیین اولیه گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص لایحه بودجه، در نشست غیرعلنی بررسی شد.
آقای موسوی گفت: رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس بانک مرکزی به عنوان نمایندگان دولت در این نشست حضور داشتند؛ همچنین مسئولان دستگاههای امنیتی و نظارتی از جمله رئیس سازمان اطلاعات سپاه نیز نگاه کارشناسانه دستگاههای امنیتی را در این باره تشریح کردند؛ روسای دیوان محاسبات کشور و مرکز پژوهشهای مجلس نیز دیدگاههای کارشناسانه را در باره بودجه و ارز ترجیحی بیان کردند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: در این نشست روسای کمیسیونهای اقتصادی، برنامه و بودجه، کشاورزی، انرژی و جهش تولید و نیز شش نفر از نمایندگان مجلس به قید قرعه نظرات خود را مطرح کردند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت: امسال موضوع ارز ترجیحی در لایحه بودجه از اهمیت بسزایی برخوردار است، و اینکه آیا در بودجه لحاظ یا حذف شود، مسئلهای محوری است، زیرا دیدگاههای مختلفی درباره آن وجود دارد و ممکن است تبعاتی داشته باشد؛ بنابراین ما باید آمادگی لازم را در این زمینه داشته باشیم.
آقای موسوی یادآور شد: در این نشست بنا نبود که در قالب رأی گیری، نتیجه گیری کنیم؛ قرار بود به تبیین دیدگاههای مجلس و دولت در باره لایحه بودجه بپردازیم و در این زمینه بین این دو قوه هماهنگی و اتفاق نظر ایجاد شود، چون اگر قرار باشد یک بودجه مطلوب داشته باشیم که به صورت قوی اجرا شود، باید بین دولت و مجلس هم افزایی و هماهنگی ایجاد شود.
وی تاکید کرد نظرمجلس این است که اتخاذ هرگونه تصمیم درباره ارز ترجیحی باید به گونهای باشد که در اجرای آن حتما نظام حمایتی و معیشتی مردم در نظر گرفته شود و به گونهای تراز شود که به سبد معیشت مردم آسیبی وارد نشود. سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: ثبات اقتصادی از جمله موضوعاتی است که هم برای دولت و هم برای مجلس بسیار مهم است؛ ضمن اینکه مدل اجرای ارز ترجیحی باید بنا بر تصمیم مجلس باشد تا معیشت مردم دچار تکانه نشود.
آقای موسوی گفت: بعد از نشست غیرعلنی مجلس، گزارش کمیسیون تلفیق در باره لایحه بودجه ۱۴۰۱ بررسی شد و مطابق آیین نامه در دو نوبت صبح و عصر به آن پرداخته میشود. همچنین به طور همزمان مصوبات مجلس به شورای نگهبان ارسال میشود تا با کمبود زمان مواجه نشویم؛ بنابراین فرآیند بررسی لایحه بودجه به گونهای تنظیم شده که تا قبل از ۲۰ اسفند بودجه نهایی و به شورای نگهبان ارسال شود؛ بعد از آن نیز مجلس اصلاحات لازم را در آن اعمال میکند تا قبل از پایان سال بودجه به تصویب برسد.
موسوی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا در خصوص حذف ارز ترجیحی در کمیسیون تلفیق جمع بندی ارائه نشد، یادآور شد: این موضوع در کمیسیون تلفیق بررسی شده و رقمی بالغ بر نه میلیارد دلار برای آن در نظر گرفته شده است، اما این نشست به منظور گفت و گوی جدی دولت و مجلس در این باره برگزار شد، زیرا دولت کماکان بر حذف ارز ترجیحی اصرار دارد و معتقد است لایحه بودجه بر این مبنا تنظیم شده است، اما در کل باید فضا را به سمتی ببریم که هرگونه تصمیم گیری درخصوص ارز ترجیحی، معیشت مردم به ویژه نظام حمایتی برای دهکهای پایین و اقشار کم درآمد جامعه را با مشکل مواجه نکند و معیشت آنها تضمین شود.
وی افزود: نمایندگان دولت نیز در این نشست تاکید کردند دولت آمادگی لازم را برای تامین معیشت اقشار کم درآمد جامعه در صورت حذف ارز ترجیحی دارد و مابه ازای تغییر وضع ارز ترجیحی را در قالب نقدی یا بن کالا به آنها پرداخت خواهد کرد.