به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از مسکو؛ در حالیکه رسانههای غربی با استناد به منابع اطلاعاتی آمریکا و ناتو قاطعانه ادعا میکردند روسیه روز چهارشنبه ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن) به اوکراین حمله خواهد کرد، اما این ادعا دروغ از آب درآمد و ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با کنایه و تمسخر در حساب کاربری خود نوشت: رسانههای جعلی آمریکایی و انگلیسی، لطفا برنامههای تهاجم روسیه در سال ۲۰۲۲ را هرچه زودتر اعلام کنید تا بتوانیم براساس آن برای تعطیلات برنامهریزی کنیم.
وی افزود: ۱۶ فوریه به عنوان روز شکست «تبلیغات جنگی» در تاریخ ثبت خواهد شد و آنها بدون شلیک حتی یک گلوله، تار و مار و نابود شدند.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز روز گذشته در پایان دیدار با همتای لهستانی خود گفت: رفتار غربیها در روزهای اخیر، تروریسم رسانهای علیه روسیه بود.
پیش از این ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه نیز در دیدار با صدراعظم آلمان، هر چند وقایع شرق اوکراین علیه روس تبارهای دونباس را نسلکشی قلمداد کرده بود، اما تاکید کرد که کشورش قصد حمله به اوکراین را ندارد.
پوتین بار دیگر بر ضرورت خودداری ناتو از گسترش به شرق تاکید و پیوستن اوکراین به ناتو اشاره کرد و گفت: ما خواهان گفتگو و دیپلماسی برای دریافت تضمینهای امنیتی قابل راستیآزمایی هستیم تا مطمئن شویم اوکراین به عضویت ناتو در نخواهد آمد و ناتو به مرزهای روسیه نزدیک نمیشود.
در همین حال وزرای امور خارجه روسیه و آمریکا شب گذشته در تماس تلفنی بر ضرورت یافتن راه حلهای دیپلماتیک برای کاستن از تنشها تاکید کردند.
جو بایدن رییس جمهور آمریکا نیز با عقب نشینی از مواضع پیشین خود اعلام کرد: آمریکا و ناتو برنامهای برای استقرار سامانههلی موشکی در اوکراین ندارند.
در همین حال ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه از پایان رزمایش مشترک نظامی روسیه و بلاروس خبر داد و گفت: بعد از پایان رزمایش روسیه و بلاروس، یگانهای مناطق نظامی جنوب و غرب که ماموریت خود را به پایان رساندهاند، به پادگانهای خود باز خواهند گشت.
در این شرایط ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو با اشاره به اینکه نشانهای از عقب نشینی نیروهای روسی دیده نمیشود، گفت: این عقب نشینی میتواند تاکتیکی باشد.
ولادیمیر یف سیف، کارشناس مسایل بینالمللی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: بحران اوکراین برای آمریکا و شخص بایدن بهانه خوبی است تا در آستانه انتخابات کنگره، بر ناتوانی در بهبود اوضاع داخلی و نیز شکستهای بینالمللی، از جمله در افغانستان سرپوش بگذارد.
وی افزود: آمریکا و ناتو در اقدامی هماهنگ، با کوبیدن بر طبل جنگ و به راه انداختن تبلیغات دروغین تلاش کردند روسیه را در دو راهی جنگ یا تسلیم قرار دهند، تا یک پیروزی بینالمللی بنام واشنگتن ثبت شود، اما در هر دو هدف ناکام ماندند.
در این اوضاع و احوال، روسیه دو رزمایش جدید را در مدیترانه و دریای بارنتز آغاز کرده است که به شکست و عقب نشینی متهم نشود.
رزمایش بزرگ دریایی و هوایی در آبهای سوریه و دریای مدیترانه و نیز رزمایش ناوگان دریای شمال در آبهای دریای بارنتز و نزدیکی اوکراین به استعداد دهها فروند انواع زیردریایی اتمی و کشتیهای جنگی در حقیقت هشداری به آمریکا و ناتو است.
به عقیده تحلیلگران مسایل نظامی، روسیه با آغاز این دو رزمایش پیامی روشن برای ناتو و آمریکا ارسال کرده و هشدار میدهد، در صورت شکست مذاکرات، گزینههای جایگزین را امتحان خواهد کرد.