در شمال سیستان و بلوچستان،
دومین فصل کاوش در تپه رستم
دومین فصل حفاری در تپه رستم یکی از ۸۰۰ محوطهی اقماری شهرسوخته آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان، اين فصل از کاوش، 45 روز طول مي کشد.
سرپرست هیئت باستان شناسی تپه رستم گفت:اعضای هیئت علمی و دانشجویان گروه باستانشناسی دانشگاه زابل با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری فعالیت خود را آغاز کردند.
حسینعلی کاوش گفت: در این فصل از کاوش، 15دانشجوی ترم آخر رشته باستانشناسی به مدت 45روز به فعالیت میدانی در تپه رستم می پردازند.
وی تصریح کرد: با توجه به اهداف و یافتن پاسخهای احتمالی در این فصل دو ترانشه 7 در 10 متر با هدف شناسایی آثار معماری تعیین و کاوش شد.
سرپرست هیئت باستان شناسی تپه رستم افزود: این محوطه بر روی یک تپه مصنوعی ساخته شده و ساختار معماری آن دارای یک حصار مدور با دیوارهای بلند بر گرد یک بنای بزرگ مرکزی تشکیل شده است.
کاوش گفت: فضاهای متعدد با دیوارهای قطور بهصورت مدور در اطراف بنای مرکزی ساخته شده که به دلیل اهمیت این سازه در گذشته توسط ساکنین آن قبل از ترک کردن تپه، فضاهای اطراف بنای مرکزی بهمنظور حفاظت با خاک پر شده که خود نشان از اهمیت این سازه معماری دارد.
وی خاطرنشان کرد: تا کنون 16 فصل حفاری در چهارمحوطه از جمله تپه طالبخان، تپه یلدا، تپه گراتزیانی و تپه رستم انجام گرفته و نتایج ارزشمندی از آنها نظیر معماری و اشیای باستانی از قبیل اشیای سنگی، اشیای سفالی، پیکرکهای حیوانی و انسانی و اشیای فلزی، مهر و اثر مهر به دست آمده است.