پخش زنده
امروز: -
سه پرونده میراث ناملموس و هشت پرونده میراث ملموس از شوشتر ثبت ملی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شوشتر گفت: پس از تلاش و پیگیری مستمر سرانجام از هشت پرونده ثبت شده میراث ناملموس استان خوزستان دو پرونده مربوط به شهرستان شوشتر و یک پرونده نیز به صورت مشترک میان شهرستانهای شوشتر و دزفول به ثبت رسید.
علی محمد چهارمحالی افزود: این پروندهها شامل مهارتهای سنتی ساخت و نواختن نی جفتی شوشتری،ای واویلا خوانی و سبیل عطشان خوانی در مراسم مقتل خوانی مسجد آل طیب شوشتر و مهارت پخت نان چرب که به صورت مشترک میان دو شهرستان شوشتر و دزفول هستند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شوشتر ادامه داد: همچنین از ۱۶ پرونده میراث ملموس استان هشت شامل خانه تاریخی سید عبدالصمد جزایری، خانه تاریخی قصاب نژاد، خانه تاریخی مستوفی (ج) به مالکیت آقای شیخ سوینی، خانه تاریخی معتمد زرگر به مالکیت آقای جامعی، قلعه حسین خان افشار، تپه تاریخی گوریه، خانه تاریخی مقدم و ساختمان قدیم شهرداری میباشند که به ثبت رسیدند.
وی گفت: در راستای رسیدن به اهداف مورد نظر کارشناسان این اداره با تلاش مستمر تعداد زیادی پرونده با موضوعات مختلف جهت ثبت مهیا و ارسال نموده تا در اوایل سال آینده این مهم محقق شود.
شوشتر با بیش از ۱۰۰ بنای آبی تاریخی متعلق به دوران مختلف از شهرهای کهن ایران است و شاهکارهای مهندسی آب در این شهرستان، شوشتر را به عنوان موزه مهندسی آب در جهان تبدیل کرده است.
آثار باستانی این سازههای آبی، با عنوان "نظام آبی تاریخی شوشتر" به صورت یکجا به عنوان دهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو با شماره ۱۳۱۵ به ثبت رسید.
بیشتر بخوانید:ساماندهی ۶ هزار شی تاریخی و فرهنگی در خوزستان
شهرستان شوشتر در شمال خوزستان دارای حدود ۳۵۰ اثر ثبت ملی و ۱۳ سند تاریخی در فهرست میراث فرهنگی است.