بسته سلامت؛
نقش تغذیه در پیشگیری از بروز بیماریهای کلیوی
اگر دچار سنگ کلیه هستید مصرف نوشابه و ماء الشعیر را محدود کنید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج با اشاره به اهمیت نقش تغذیه در پیشگیری از بروز بیماریهای کلیوی گفت: افزایش چاقی، دیابت و سندروم متابولیک، مصرف ناکافی مایعات به ویژه آب و تاخیر در تخلیه مثانه میتواند احتمال ایجاد سنگ کلیه را افزایش دهد.
مینا خلج افزود: سنگ کلیه انواع مختلفی دارد که ۶۰ درصد این سنگ ها، سنگهای کلسیمی و مابقی سنگهای اسیداوریکی، استراویتی و سنگهای سیستئینی هستند.
وی ادامه داد: در گذشته به بیماران مبتلا به سنگ کلیه از نوع کلسیمی توصیه میشد که مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم مانند لبنیات را محدود کنند، اما باید توجه داشت که محدودیت مصرف کلسیم میتواند در درازمدت باعث کاهش تراکم استخوان و افزایش خطر شکستگی در این افراد شود.
خانم خلج بیان کرد: نوع دیگر از سنگهای کلیه سنگهای اگزالاتی هستند که کمبود ویتامین ب ۶ و مصرف بیش از حد ویتامین سی از طریق مکمل میتواند خطر این نوع سنگ کلیه را افزایش دهد.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج گفت: افراد دچار سنگ کلیه اگزالاتی باید مصرف شکلات، ریواس، غلات کامل، آجیل، انواع چای، توت فرنگی و چای را به دلیل میزان بالای اگزالات در این مواد غذایی محدود کنند.
خانم خلج ادامه داد: مصرف خربزه، آب گوجه فرنگی و آب پرتقال میتواند از تشکیل سنگ در افرادی که کلیه آنها سنگ ساز است جلوگیری کند.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی گفت: به طور کلی برای پیشگیری از عود سنگ کلیه به تمام افراد توصیه میشود از مصرف زیاد پروتئینهای حیوانی مانند گوشت به خصوص گوشت قرمز، تخم مرغ و نمک پرهیز کنند و حداقل ۶ لیوان آب در طی روز استفاده کنند.
مینا خلج با تاکید بر اینکه چاقی، مادر بیماریها است افزود: چاقی قویترین عامل برای بدتر شدن افرادی است که سابقه سنگ کلیه دارند همچنین، چاقی احتمال ایجاد سنگ در افرادی که سابقه ندارند نیز افزایش دهد.