در نوروز امسال به دلیل شیوع کروناویروس، سیاست های جامعه و رویکرد بیشتر خانواده ها بر در خانه ماندن و حذف دید و بازدیدهای عید شکل گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، بسیاری از تعطیلات از جمله تعطیلات نوروز، مربوط به مناسبتهایی است که در آنها به طور سنتی غذاهای مورد علاقه ما بیشتر تهیه میشود. خانه نشینی و کاهش تحرک و فعالیت بدنی به همراه الگوی غذایی خاص در این ایام میتواند زمینه ساز بروز چاقی و اضافه وزن در تمام گروههای سنی باشد.
در ادامه با ارائه چند نکته ساده، اما کاربردی به دنبال ارائه راهکارهایی برای تعدیل اثر این شرایط هستیم.
در وعدههای غذایی اصلی تنها یک نوع غذا سرو کنیم!
در این ایام در صورت سرو چند نوع غذا در وعده غذایی ناهار و شام، تا آنجا که امکان دارد به مصرف یک نوع غذا بسنده کنیم. همچنین پیشنهاد میشود که نیمی از بشقاب خود را با سالاد و سبزی پُر کنیم که با کاهش کالری دریافتی، فیبر موجود در این گروه غذایی جذب چربیها و مواد قندی را کاهش داده و در مجموع منجر به پیشگیری از پُرخوری شود.
از تمام گروههای غذایی استفاده کنیم!
با غلات سبوس دار مانند بلغور و جو پیش غذا آماده کنیم. به سالاد سبزی خود، لوبیا و جوانه گندم اضافه کرده و برای انواع پوره یا دسر از شیر به جای خامه استفاده کنیم؛ توصیه میشود تا جای ممکن در تعطیلات از مواد غذایی سالم استفاده شود.
در مصرف آجیل زیاده روی نکنیم!
انواع مغزها و تخمهها دارای مقادیر بسیاری چربی هستند، به طوری که هر ۱۰۰ گرم آجیل دارای ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلوکالری انرژی است؛ پس توصیه میشود از انواع آجیلهای بدون نمک و یا کم نمک استفاده شود. این موضوع به ویژه در رابطه با افرادی که مبتلا به پُرفشاری خون و بیماریهای قلبی عروقی هستند، بسیار اهمیت دارد.
انجام فعالیت بدنی را بخشی از تفریح خود در تعطیلات قرار دهیم!
در روزهای تعطیل، فعال و پُرجنب و جوش باشیم. به پیاده روی برویم و بعد از وعدههای غذایی به سرعت دراز نکشیم. برای تشویق اطرافیان به عادتهای سالم، به آنها فیلمهای آموزشی یا کفشهای مخصوص دویدن به عنوان عیدی، هدیه دهیم.
خانه نشینی و کاهش تحرک و فعالیت بدنی به همراه الگوی غذایی خاص در این ایام میتواند زمینه ساز بروز چاقی و اضافه وزن در تمام گروههای سنی باشد.
در ادامه با ارائه چند نکته ساده، اما کاربردی به دنبال ارائه راهکارهایی برای تعدیل اثر این شرایط هستیم.
در وعدههای غذایی اصلی تنها یک نوع غذا سرو کنیم!
در این ایام در صورت سرو چند نوع غذا در وعده غذایی ناهار و شام، تا آنجا که امکان دارد به مصرف یک نوع غذا بسنده کنیم. همچنین پیشنهاد میشود که نیمی از بشقاب خود را با سالاد و سبزی پُر کنیم که با کاهش کالری دریافتی، فیبر موجود در این گروه غذایی جذب چربیها و مواد قندی را کاهش داده و در مجموع منجر به پیشگیری از پُرخوری شود.
از تمام گروههای غذایی استفاده کنیم!
با غلات سبوس دار مانند بلغور و جو پیش غذا آماده کنیم. به سالاد سبزی خود، لوبیا و جوانه گندم اضافه کرده و برای انواع پوره یا دسر از شیر به جای خامه استفاده کنیم؛ توصیه میشود تا جای ممکن در تعطیلات از مواد غذایی سالم استفاده شود.
در مصرف آجیل زیاده روی نکنیم!
انواع مغزها و تخمهها دارای مقادیر بسیاری چربی هستند، به طوری که هر ۱۰۰ گرم آجیل دارای ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلوکالری انرژی است؛ پس توصیه میشود از انواع آجیلهای بدون نمک و یا کم نمک استفاده شود. این موضوع به ویژه در رابطه با افرادی که مبتلا به پُرفشاری خون و بیماریهای قلبی عروقی هستند، بسیار اهمیت دارد.
انجام فعالیت بدنی را بخشی از تفریح خود در تعطیلات قرار دهیم!
در روزهای تعطیل، فعال و پُرجنب و جوش باشیم. به پیاده روی برویم و بعد از وعدههای غذایی به سرعت دراز نکشیم. برای تشویق اطرافیان به عادتهای سالم، به آنها فیلمهای آموزشی یا کفشهای مخصوص دویدن به عنوان عیدی، هدیه دهیم.