پخش زنده
امروز: -
در این هفته شمار موارد مبتلایان به کرونا در آسیا و آمریکای لاتین به طور چشمگیری افزایش یافته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از پاریس، موارد ابتلا به ویروس کووید-۱۹، این هفته در آسیا و کشورهای حوزه دریای کارائیب و آمریکای لاتین به طور چشمگیری، افزایش یافت. این گزارش می افزاید در این هفته بر اساس آمار و ارقام، روند افزایش شیوع بیماری کووید-۱۹ در آسیا و کشورهای حوزه دریای کارائیب و آمریکای لاتین روندی افزایشی داشته است. این در حالی است که روند شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ در مناطقی که سویه اومیکرون ویروس کرونا برای نخستین بار در آنها پیدا شد، کاهش یافته است. چیزی که در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد این است که شمار موارد شناسایی شده تنها کسری از تعداد واقعی افراد مبتلا شده به کرونا را نشان میدهد و مقایسه میان کشورها نیز باید با احتیاط مورد استناد قرار گیرد. زیرا سیاستهای آزمایش گیری و غربالگری از یک کشور به کشور دیگر به شدت فرق میکند. در زمینه آمارهای کشوری، بررسی به کشورهایی با دست کم ۵۰۰هزار نفر جمعیت محدود شده است که نرخ ابتلا در آنها بیش از ۵۰ مورد در هفته در هر ۱۰۰هزار نفر بوده است.
بیش از ۳ میلیون مورد ابتلا در روز
بر اساس گزارشی که خبرگزاری فرانسه در روز پنجشنبه منتشر کرد این هفته شمار موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹، به سه میلیون و ۱۰۰ هزار نفر رسید که نسبت به هفته قبل از آن ۱۱ درصد افزایش نشان میدهد. با این حال این رقم نسبت به دو هفته قبل کمتر است.
شیوع کرونا در آسیا
در این هفته، بیشتر موارد ابتلا به ویروس کووید-۱۹، در کشورهای آسیایی با ۵۷ درصد افزایش نسبت به هفته قبل بوده است. بعد از این منطقه، شمار موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹، در کشورهای حوزه دریای کارائیب و آمریکای لاتین نسبت به هفته قبل ۳۶ درصد افزایش یافته است. در منطقه خاورمیانه نیز شمار موارد ابتلا به ویروس کرونا، ۳۲ درصد افزایش یافته است. بر عکس در مناطقی که سویه اومیکرون ویروس کرونا برای نخستین بار در آنها ظاهر شد یعنی در کشورهای قاره آفریقا اوضاع و شرایط در حال آرامتر شدن است. بر اساس این گزارش شمار موارد ابتلا به کرونا، در قاره آفریقا نسبت به هفته قبل ۱۰ درصد، در آمریکا و کانادا شش درصد و در اروپا نیز ۹ دهم درصد کاهش یافته است. اوضاع و شرایط از نظر شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ در کشورهای منطقه جنوب شرقی آسیا و اقیانوسیه نیز ۳۰ درصد کاهش یافته است.
شتابهای اصلی
هفته جاری در نپال با ۶۶۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا نسبت به هفته قبل حدود ۳۳۰ درصد افزایش نشان میدهد. این کشور از نظر سرعت شیوع همه گیری کووید-۱۹، بیشترین شتاب در میان کشورهای جهان را داشته است. پس از این کشور، کوزوو با ۱۲۰۰ مورد ابتلا و ۲۸۱ درصد افزایش، قزاقستان با ۱۲۵۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۲۷۱ درصد افزایش، عراق با ۴۶۰۰ نفر ابتلا و ۲۵۶ درصد افزایش، و ژاپن با ۲۶۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۲۵۲ درصد افزایش به ترتیب در رتبههای بعدی قرار میگیرند.
کاهشهای اصلی
در این هفته ایرلند کشوری است که بیشترین کاهش هفتگی را از نظر ابتلا به ویروس کرونا داشته است. از نظر آمار و ارقام، ایرلند با ۹۵۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا، نسبت به هفته قبل ۵۶ درصد کاهش داشته است. نامیبیا با ۲۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا ۵۱ درصد نسبت به هفته قبل کاهش داشته است. انگلیس با ۹۲ نفر ابتلا ۳۲ درصد کاهش و یونان با ۱۸۵۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا، حدود ۳۲ درصد نسبت به هفته قبل کاهش داشته است.
بیشترین ابتلا
آمریکا همچنان بالاترین تعداد مبتلایان جدید را در این هفته به خود اختصاص داد. در آمریکا این هفته ۷۵۱هزار و ۹۰۰نفر هر روز به بیماری کووید-۱۹ مبتلایان شدند که نسبت به هفته پیش، کاهشی شش درصدی نشان میدهد. فرانسه با ۳۳۷هزار و ۲۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا، ۱۵ درصد نسبت به هفته قبل افزایش داشته است. هند با ۲۷۱ هزار و ۵۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا حدود ۵۷ درصد نسبت به هفته قبل افزایش داشته است.
مرگ و میر
در سطح جهانی، تعداد مرگ و میرهای روزانه برای دومین هفته متوالی ۹درصد افزایش یافت و به ۷۵۲۶ مرگ در روز رسید. تاکنون آمریکا با ۱۹۶۹ مرگ و میر روزانه در این هفته، آسیب دیدهترین کشور از شیوع بیماری کووید-۱۹، چه از نظر میزان مرگ و میر ناشی از آن و چه از نظر میزان ابتلا مردم به ویروس آن بوده است. بعد از آمریکا، روسیه با ۶۹۸ قربانی و هند با ۳۸۰ فوتی آسیب دیدهترین کشورها از شیوع کرونا بوده اند. به نسبت جمعیت، کشوری که بیشترین مرگ و میر را در هفته گذشته داشته است، ترینیداد و توباگو، هشت و هفت دهم مرگ و میر در هر ۱۰۰هزار نفر بود. کشورهای بلغارستان، اسلواکی، کرواسی و بوسنی و هرزگوین در رتبههای بعدی قرار گرفتند.